Son 5 Yılın En İyi Korku Filmleri!

Son 5 yıl içinde içinde seyirci ile buluşmuş korku filmlerinden en sevdiklerimizi bir araya getirdik!

Korku türü özellikle son yıllarda sinema adına daha ciddiye alınan bir tür oldu. Sanatsal değeri anlamında eleştirmenler, festivaller ve ödüller açısından çoğu zaman göz ardı edilen korku filmleri hak ettikleri saygıyı kazanıyor. Ayrıca korku türünü kurcalayan ve yenilikçi işleriyle seyirciyi şaşırtan yönetmenlerin artması da normalde korku sevmeyenlerin bile ilgisini çekiyor.

Bu listede de bizim için son 5 yılın en iyi korku filmlerini derledik.

Keyifli seyirler!

1. Doktor Uyku

Orijinal İsmi: Doctor Sleep

Süre: 152dk
Tür: Fantastik , Gerilim , Korku
Yönetmen: Mike Flanagan
Senarist: Akiva Goldsman
Yapımı: 2019 - ABD

Film, bir Stanley Kubrick klasiği olan "The Shining"in devamında gelişen olayları konu almaktadır. Filmde artık bir yetişkin olan Dan Torrence, kendisiyle benzer güçlere sahip olan küçük bir kızla tanışır. Torrence, kızı The True Knot adında ölümsüzlüğe ulaşmak için çocukları avlayan bir kötüden korumaya çalışacaktır.

Filmi Netflix üzerinden izleyebilirsiniz.

2. The Lighthouse

Orijinal İsmi: The Lighthouse

Süre: 109dk
Tür: Dram , Fantastik , Gerilim
Yönetmen: Robert Eggers
Senarist: Robert Eggers
Yapımı: 2019 - ABD , İngiltere , Brezilya

Sis düdüğünün havayı doldurduğu, 19. Yüzyıl İngiltere’sinde eskiden oduncu olan Eprahim Winslow ve ağarmış saçları ile deniz feneri bekçisi Thomas Wake, gri bir adaya adım atarlar. Dört hafta boyunca bu deniz fenerinde birbirlerinden başka kimse olmayacak adada, konuşmayı çok sevmeyen bu iki adamı zor şartlar ve ağır bir iş beklemektedir. Fakat zaman geçtikçe akli dengelerini kaybetmemeye çalışan bu iki adam zihinlerinin oluşturduğu bir hapishaneden kaçmanın yolunu arayacaktır.

3. Ritüel

Orijinal İsmi: Midsommar

Süre: 147dk
Tür: Dram , Gizem , Korku
Yönetmen: Ari Aster
Senarist: Ari Aster
Yapımı: 2019 - ABD , İsveç

Dani ve Christian genç bir çifttir. Üniversite arkadaşlarıyla birlikte İsveç’in küçük bir köyünde düzenlenen Midsommar festivaline katılma planı ile tatile çıkarlar. İlişkileri de çok da iyi gitmeyen çift, bu tatil ile kendilerine ve ilişkilerine son bir şans vermek isterler. Ancak, o çok huzurlu olduklarını düşündükleri yerde, aslında kaçışı olmayan bir cehenneme düştüklerini daha sonra anlayacaklardır. 90 yılda bir gerçekleşen gizli bir Pagan ayinin kurbanı olmuşlardır.

Filmi MUBI üzerinden izleyebilirsiniz.

4. Sessiz Bir Yer

Orijinal İsmi: A Quiet Place

Süre: 90dk
Tür: Bilim Kurgu , Dram , Korku
Yönetmen: John Krasinski
Yapımı: 2018 - ABD

Dünya üzerinde ses çıkaran herkesi avlayan bilinmeyen bir güç, insan ırkını yeryüzünden silmek üzeredir. 4 kişilik Abbott ailesi, hayatta kalabilmek için büyük bir disiplin duygusuyla ve hiçbir gereksiz ses çıkarmadan hayatlarını sürdürmek zorundadır.

Filmi Netflix üzerinden izleyebilirsiniz.

5. Pearl

Orijinal İsmi: Pearl

Süre: 102dk
Tür: Dram , Korku
Yönetmen: Ti West
Senarist: Ti West
Yapımı: 2022 - ABD

Film, Pearl'ün "X" de görülen vahşi katile dönüşmesinin hikayesini anlatıyor.

6. Konuş Benimle

Orijinal İsmi: Talk to Me

Süre: 95dk
Tür: Gerilim , Korku
Yapımı: 2022 - Avustralya , İngiltere

Genç bir arkadaş grubu mumyalanmış lanetli bir el bulurlar ve bu eli kullanarak ruhları canlandırabileceklerini keşfederler. Bu yeni heyecana kendilerini kaptırırlar, ta ki içlerinden biri fazla ileri gidip doğaüstü güçleri serbest bırakana kadar.

7. Hayır

Orijinal İsmi: Nope

Süre: 130dk
Tür: Bilim Kurgu , Gizem , Korku
Yönetmen: Jordan Peele
Senarist: Jordan Peele
Yapımı: 2022 - ABD

Oscar ödüllü Jordan Peele, "Kapan" ve"Biz" filmleriyle modern korku filmi algısını bozup yeniden tanımlayan bir yönetmen. Büyük epik korku filmi "Hayır" ile ise yepyeni bir kabus yaratıyor. Kaliforniya'nın iç kesimlerinde ıssız bir kanyonun sakinleri, gizemli ve ürkütücü bir keşif yapıyorlar.

8. Görünmez Adam

Orijinal İsmi: The Invisible Man

Süre: 124dk
Yönetmen: Leigh Whannell
Yapımı: 2020 - ABD , Avustralya

Cecilia zengin ve akıllı bir bilim adamıyla evlidir. Ancak fziksel ve duygusal şiddet içeren bu evlilikten kurtulman için Cecilia dostlarının yardımını alır ve ortadan kaybolur. Bir süre sonra Cecilia’nın kocası hayatını kaybeder ve akıl almaz servetinin büyük bir kısmını Cecilia’ya bırakır. Bu Cecilia’yı ortaya çıkarmak için kurulmuş bir oyun mudur, birileri onu takip mi ediyordur. Bu sorulur içindeki Cecilia yavaş yavaş akıl sağlığını kaybededecektir.

9. Ayin

Orijinal İsmi: Hereditary

Süre: 128dk
Tür: Gerilim , Gizem , Korku
Yönetmen: Ari Aster
Senarist: Ari Aster
Yapımı: 2018 - ABD

Graham ailesinin en büyüğü Ellen öldüğünde, ailenin geri kalan üyeleri kökleriyle ilgili korkutucu sırlardan haberdar olmaya başlarlar. Daha fazlasını öğrendikçe, kendilerine miras kalan bu kaderden kurtulabilmek için daha da umutsuzca çabalamaya başlarlar. Kendini dış dünyaya fazla açmamış annelerinin sakladıkları sırlar, ölümcül sonuçlar doğuracaktır.

Filmi MUBI üzerinden izleyebilirsiniz.

10. Climax

Orijinal İsmi: Climax

Süre: 97dk
Tür: Dram , Korku
Yönetmen: Gaspar Noé
Senarist: Gaspar Noé
Yapımı: 2018 - Belçika , Fransa

1990'ların ortalarında 20 genç dansçı, ormanın orta yerindeki bir yatılı okula 3 günlük bir prova için gelir. Burada son bir parti yapmaya karar veren gençler, bir anda kendilerini bambaşka bir atmosferde bulur. Uyuşturucu etkisinde olduklarını fark etseler de bunu onlara kimin yaptığı belli değildir. Bir süre sonra müzikle de birlikte nevrozların etkisine girerler, bazıları cennete uçtuklarını düşünürken çoğu cehenneme adım atmıştır.