"Dilek Taşı" Dizisi Oyuncularını ve Karakterlerini Tanıyalım!

7 Eylül akşamı Kanal D'de başlayan, başrollerinde Salih Bademci ve Hazal Subaşı'nın bulunduğu yeni dizi "Dilek Taşı"na gelin yakından bakalım!  

Altan Dönmez'in yönettiği ve Can Sinan'ın senaristliğini yaptığı dizi, 1980'li yıllarda geçiyor. Dizi, idam cezasıyla yargılanan Mustafa'nın (Salih Bademci) eşi öldüğü için Çocuk Esirgeme Kurumu'na verilen kızı Cemre'yi Rona ailesi evlatlık olarak kabul etmesini anlatıyor.

"Dilek Taşı" her perşembe 20.00'de Kanal D'de!

Peki "Dilek Taşı"  dizisinin oyuncuları ve karakterleri kim?

1. Salih Bademci

Salih Bademci
Doğum Tarihi: 15 Ağustos 1984

"Dilek Taşı" dizisi Mustafa Yılmaz kimdir?

Eşi Canan ve kızı Cemre ile İstanbul'un gecekondu mahallesinde hayatını sürdürmeye çalışan otuzlarının başında bir adam Mustafa. Onun için şerefi ve ailesi her şeyden önce gelir. İşçisi olduğu fabrika lokavttan dolayı kapanıp karısı Canan amansız bir hastalığa yakalanınca Mustafa'nın hayatı oldukça zorlaşır. Ömründe hiç kimseye boyun eğmemiş Mustafa, eşinin sağlığı için gururunun ayaklar altına alınmasına göz yumar. 

"Dilek Taşı" dizisinin Mustafa'sı Salih Bademci kimdir?

Salih Bademci, sinema ve dizi oyuncusu. 1984'te İzmir'de doğdu. Bornova Anadolu Lisesi mezunudur. Serdar Akar'ın 2007 yapımı "Barda" filminde Cenk karakterini canlandıran Bademci, sonrasında yine Serdar Akar'ın yapımcılığını üstlendiği "Elveda Rumeli" dizisinde Muzaffer rolünde oynadı. Ardından "Öyle Bir Geçer Zaman Ki" dizisinde Hakan karakterini canlandırdı. "Ulan İstanbul", "Kiralık Aşk" "Kulüp" gibi popüler yapımlarda yer aldı.  2015'te oyuncu İmer Özgün ile evlendi.

2. Hazal Subaşı

Hazal Subaşı
Doğum Tarihi: 2 Haziran 1995

"Dilek Taşı" dizisi Figen Kutlu kimdir?

Yirmi dört yaşındaki Figen, Rona köşkünün emektarları Asuman ve Ömer'in büyük kızı. Köşkün işleyişinde annesine ve babasına yardım eder. Merhametli, şefkatli ve sevgi dolu olan Figen, haksızlara karşı sessiz kalamaz. Kenan'la evlenmek üzereyken hayatına Cemre ve Mustafa girince her şey değişir.

"Dilek Taşı" dizisinin Figen'i Hazal Subaşı kimdir?

Hazal Subaşı, Türk oyuncu ve manken. İzmir'de dünyaya gelen Subaşı, İzmir Ekonomi Üniversitesi'nde Halkla İlişkiler ve Reklamcılık bölümünde eğitim görmekteyken 2015 yılında Miss Turkey yarışmasında üçüncü olmuştur. Bu başarısından sonra oyuncu olmaya karar veren Subaşı bu yönde eğitimlere katılmıştır.

3. Mehmet Ozan Dolunay

Mehmet Ozan Dolunay
Doğum Tarihi: 2 Mayıs 1990

"Dilek Taşı" dizisi Kenan Şanlı kimdir?

Yirmi sekiz yaşındaki Kenan, Figen'in yıllardır nişanlısı. Nerede gece orada sabah tarzı hayatını sürdürür. Uzun süre Figen'i evlilik vaatleriyle kandırır. Fakat aslında aile babası olmayı istemez. Hayalini kurduğu hayatı yaşamak için zengin olmanın yollarını bulmaya çalışır.

"Dilek Taşı" dizisinin Kenan'ı Mehmet Ozan Dolunay kimdir?

Mehmet Ozan Dolunay, Ankara doğumlu oyuncudur. Koç Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü'nde okurken bir yandan oyunculuk eğitimi almaya başladı. Killology adlı oyunla ilk defa sahneye adım attı. Afife Jale Ödülleri ve Üstün Akmen Ödülleri'nde “En iyi Genç Yetenek” adayı oldu ve Üstün Akmen Ödülü'nü kazandı. Son yıllarda "Merve Kült", "Misafir" ve "Zalim İstanbul"da yer aldı.

4. Perihan Savaş

Perihan Savaş
Doğum Tarihi: 14 Haziran 1955

"Dilek Taşı" dizisi Macide Rona kimdir?

Harun Rona’nın karısı olan Macide Rona, her zaman bakımlı biri. Perde arkasında Rona ailesinin reisi o. Sert ve otoriter bir yapısı var. Gerek aile hayatını gerek iş hayatını Macide Hanım belirler. Zaman zaman vicdansız ve acımasız olabilir. 

"Dilek Taşı" dizisinin Macide'si Perihan Savaş kimdir?

Perihan Savaş, İstanbul'un Aksaray, Fatih ilçesinde doğmuştur. Ortaokul mezunu olan Savaş, eğitimini ortaokul bitiminde sonlandırmıştır. Beş yaşında İstanbul Şehir Tiyatrosu çocuk bölümünde ilk kez sahneye çıkmıştır. 1970 yılına kadar tiyatro çalışmaları yapmış ve "Küçük Prenses", "Romeo-Jüliyet", "Kibarlık Budalası" gibi birçok tiyatro oyununda yer almıştır. Sinema kariyerine 1971 yılında adım atan Savaş, kısa sürede birçok filmde başrol oyuncusu olarak yer almıştır. Toplamda 120'den fazla filmde rol almıştır.

5. Özge Özberk

Özge Özberk
Doğum Tarihi: 13 Ağustos 1976

"Dilek Taşı" dizisi Rüçhan Rona kimdir?

Kırklı yaşlarının ortasında olan Rüçhan, güzel ve alımlı bir kadın.  Hayatının merkezi yaptığı oğlu hasta olunca psikoloji giderek zayıflar. Tek amacı Sinan'ın sağlığına kavuşması. Yaşadığı üzüntüleri ise alkol ile atlatmaya çalışıyor.

"Dilek Taşı" dizisinin Rüçhan'ı Özge Özberk kimdir?

Özge Özberk, 1976 İstanbul doğumlu sinema ve tiyatro oyuncusu. Müjdat Gezen Sanat Merkezi tiyatro bölümünden mezun oldu. 2000-2002 yıllarında İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi Şiir Tiyatrosu Kulübü’nde yönetmenlik yaptı. "Bizim Ev", "Sır Dosyası" ve "Bizimkiler" gibi televizyon yapımlarında oyunculuk yaptı, "Yıldız Tepe" adlı filmde başrol oynadı. 'Otogargara' müzikali ve "Sen Hiç Ateşböceği Gördün mü?" oyununda da rol aldı. Daha sonra asıl yıldızının parladığı Cem Yılmaz'ın "G.O.R.A." filminde Ceku, "Babam ve Oğlum" filminde Birgül, 2007'de de yönetmenliğini Biket İlhan, senaristliğini Metin Belgin'in yaptığı Nazım Hikmet Ran'ın hayatını anlatan "Mavi Gözlü Dev: Nazım Hikmet" adlı filmde oynadı. "Pis Yedili" dizisinde Filiz Öğretmen karakterini canlandırdı. 2018'de bir kez daha Çağan Irmak'la çalışma fırsatı buldu ve "Bizi Hatırla" filminde rol aldı. 2007 yılında maden işletmecisi Hayim Sadioğlu ile evlenen Özberk, 2012'de ayrıldı. 2010'da Leo adlı bir erkek çocuk dünyaya getirdi.

6. Teoman Kumbaracıbaşı

Teoman Kumbaracıbaşı
Doğum Tarihi: 18 Ekim 1971

"Dilek Taşı" dizisi Aras Rona kimdir?

Kırk beş yaşındaki Aras, Harun ve Macide çiftinin tek çocuğu. Par Ajans'ı yönetiyor. Her zaman kendi çıkarlarını ve mutluluğunu düşünen bencil biri. Ailesi ve karısına ilgi göstermez, sık sık başka kadınları hayatına sokar.

"Dilek Taşı" dizisinin Aras'ı Teoman Kumbaracıbaşı kimdir?

Teoman Kumbaracıbaşı, Arjantin doğumlu tiyatro ve dizi oyuncusu. Arjantinli bir anne ve Türk bir babanın çocuğu olarak dünyaya gelen Teoman Kumbaracıbaşı, 6 yaşındayken Türkiye'ye geldi. Türkçe'yi ilkokulda öğrenen Teoman Kumbaracıbaşı, tiyatroyla Avusturya Lisesi'nde okuduğu yıllarda ilgilenmeye başladı. İ.T.Ü. Gemi İnşaatı Mühendisliği'nden mezun oldu. Çeşitli tiyatrolarda sahne önü ve arkasında çalıştı. 2003 yılında "Yazı Tura" filmi ilk uzun metraj kamera önü tecrübesi oldu ve burada homoseksüel bir karakter olan Teoman karakterini oynadı. Aslı Tandoğan ve Beste Bereket ile Kraft Dublaj Stüdyosunu kurdu. 2005 yılında "Aşk Yolu" isimli televizyon filminde oynadı. Son yıllarda "Biltmore Oteli Cinayeti" ve "Destan" gibi yapımlarda bulundu. Teoman Kumbaracıbaşı'nın Deniz adlı bir oğlu bulunmakta.

7. Elif Doğan

Elif Doğan
Doğum Tarihi: 6 Eylül 1994

"Dilek Taşı" dizisi Sevda Rona kimdir?

Yirmi üç yaşındaki Sevda, yurtdışında aldığı iyi eğitimden sonra Türkiye'ye döndü. Aile şirketi olan Par Ajans'ta kreatif direktör olarak çalışıyor. Fakat iş hayatıyla pek ilgili değil. Hırslı ve kıskanç bir yapıda. Figen'in dostu gibi görünür ama onu çocukluğundan beri içten içe kıskanır.

"Dilek Taşı" dizisinin Sevda'sı Elif Doğan kimdir?

Elif Doğan, İstanbul doğumlu sinema ve dizi oyuncusu. Doğan, İstanbul Üniversitesi Eğitim Fakültesi İngilizce Öğretmenliği Bölümü'ne devam ederken aynı üniversitede Devlet Konservatuarı Müzikal Bölümü'nde yarı zamanlı eğitim almaya başladı. Uzun bir süre şan eğitimini sürdüren ve müzikal oyunlarda görev alan Doğan'ın ilk kamera önü projesi 2016-2017 yılları arasında Show TV'de yayımlanan "Aşk Laftan Anlamaz" dizisi oldu. 

8. Lena Naz Kalaycı

Lena Naz Kalaycı

"Dilek Taşı" dizisi Cemre Yılmaz kimdir?

Mustafa'nın altı yaşındaki biricik kızı Cemre. Annesinin ölümüyle babasından da ayrılmak zorunda kalır. Önce çocuk esirgeme kurumuna, sonra Rona köşküne yerleştirilen Cemre, pek çok kötülüğe maruz kalır. Fakat babası onu bulacağına söz verir. Köşkteki Figen ablası da Cemre'nin koruyucu meleği olur.

"Dilek Taşı" dizisinin Cemre'si  Lena Naz Kalaycı kimdir?

Lena Naz Kalaycı, 2017 yılı Amerika doğumlu oyuncu. Pek çok reklam filminde yer alan çocuk oyuncu, henüz 6 yaşında ilk dizi deneyimini "Dilek Taşı" ile yaşadı

9. Ömer Toprak Yılmaz

Ömer Toprak Yılmaz
Doğum Tarihi: 6 Ocak 2016

"Dilek Taşı" dizisi Sinan Rona kimdir?

Yedi yaşındaki Sinan, Rona ailesinin en genç üyesi. Aras ve Rüçhan’ın oğlu olan Sinan, amansız bir hastalığa yakalanır.

"Dilek Taşı" dizisinin Sinan'ı Ömer Toprak Yılmaz kimdir?

Ömer Toprak Yılmaz, oyuncu. İlk dizi oyunculuğu deneyimini 2023 yılında rol aldığı "Dilek Taşı" isimli dizi ile gerçekleştirdi. İlk uzun metraj filmi ise yine 2023 yılında vizyona giren "Tek Yürek İmalat-ı Harbiye" oldu.

10. Çiçek Dilligil

Çiçek Dilligil
Doğum Tarihi: 6 Mayıs 1970

"Dilek Taşı" dizisi Asuman Kutlu kimdir?

Asuman, Rona köşkünün emektar çalışanı ve Figen’in annesi. İnatçı ve kuralcı bir yapısı var. Huysuz, sorunlu ve açgözlü biri. Hayatını etrafındaki insanlar, özellikle de eşi Ömer için çekilmez bir hâle getirir. Figen'i Rona ailesinin işleri için kullanır, küçük kızı Ebru'ya ise bambaşka davranır ve onu kayırır. En büyük amacı Ebru'yu film yıldızı yapmak.

"Dilek Taşı" dizisinin Asuman'ı Çiçek Dilligil kimdir?

Çiçek Dilligil, tiyatro ve dizi oyuncusu. Oyuncu ve yönetmen Avni Dilligil ile oyuncu Belkıs Dilligil'in (1929-1995) kızı olan sanatçı, İstanbul'da doğdu. Devlet Tiyatroları eski Genel Müdürü Rahmi Dilligil'in kardeşidir. Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuvarı'ndan mezun olmuştur. Sahne içinde yetişmesine karşın, profesyonel anlamda Kent Oyuncuları'nda yer aldı. Sanat hayatında ön plana çıkması ATV'de yayımlanan Dinazorus adlı çocuk programıyla oldu. Tiyatrokare ekibinde yer aldı. Çiçek Dilligil, tiyatroya oranla, rol aldığı sinema ve dizi filmlerle daha çok tanınmıştır. Şu anda MSM (Müjdat Gezen Sanat Merkezi) 'nde tiyatro eğitmenliği ve bölüm başkanlığı yapmaktadır. Aynı zamanda Eyüboğlu Koleji 'nde de tiyatro eğitmenliği yapmaktadır. 17. Afife Tiyatro Ödülleri'nde jüri üyeliği yapmıştır. 1997'de pop müziği şarkıcısı Bora Öztoprak ile evlenen Dilligil'in Ardahan Öztoprak adlı bir oğlu bulunmaktadır.