Az Bilinen Anne Hathaway Filmleri!

Ünlü oyuncu Anne Hathaway bugün 41 yaşına giriyor!

Anne Hathaway, 12 Kasım 1982'de dünyaya geldi. Brooklyn'de dünyaya gelen Hathaway, sinema kariyerine 2001 yılında rol aldığı "Acemi Prenses" ile başladı. Meryl Streep ile birlikte yer aldığı "Şeytan Marka Giyer" ile tanınırlığı arttı. 2012 yılında vizyona giren "Sefiller" filmi ona En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Oscar Ödülü, Altın Küre, BAFTA ve SAG ödülleri kazandırdı. Aynı yıl oyuncu ve yapımcı Adam Shulman ile evlendi.

Anne Hathaway'in az bilinen ama izlenmesi gereken 10 harika filmini sizler için bir araya getirdik.

İyi seyirler!

1. Ocean's 8

Orijinal İsmi: Ocean's Eight

Süre: 111dk
Tür: Aksiyon , Komedi , Suç
Yönetmen: Gary Ross
Senarist: Olivia Milch , Gary Ross
Yapımı: 2018 - ABD

Danny Ocean'ın uzun süredir ortalarda olmayan kız kardeşi Debbie Ocean (Sandra Bullock) şartlı tahliyeyle serbest kalınca çok büyük bir soygun gerçekleştirmeyi planlamıştır. Metropolitan Müzesi'nin her yıl düzenlediği ve son derece seçkin isimlerin katıldığı 'Met Gala'da, Daphne Kluger'in (Anne Hathaway) boynunda taşıyacağı milyonlarca dolar değerindeki mücevheri çalmak istemektedir. Bu amaçla yeteneklerine güvendiği birbirinden yetenekli arkadaşlarını bir araya getirerek imkansızı gerçekleştirmeye çalışacaktır.

2. Akıllı Ol

Orijinal İsmi: Get Smart

Süre: 110dk
Tür: Aksiyon , Gerilim , Komedi
Yönetmen: Peter Segal
Senarist: Tom J. Astle , Matt Ember
Yapımı: 2008 - ABD

Maxwell Smart (Steve Carell) KAOS adıyla bilinen suç örgütünün dünyayı ele geçirme planlarını çökertmekle görevlidir. ABD casus teşkilatı Control’un kumanda merkezi saldırıya uğrayıp, ajanların kimlikleri ifşa olunca, Teşkilat Amiri’nin (Alan Arkin) her daim istekli analizcisi Maxwell Smart’ı terfi ettirmekten başka şansı kalmaz. Her zaman sahada ajanların süperstarı, korkusuz Ajan 23’le (Dwayne “Rock” Johnson) çalışmanın hayallerini kuran Smart, ne yazık ki kimliği ifşa olmayan tek ajanla, deneyimli, sevimli ama bir o kadar da öldürücü Ajan 99’la (Anne Hathaway) çalışmak durumundadır. Smart ve 99 birlikte KAOS’un büyük planını ve birbirlerini keşfetmeye çok yaklaşmışken, KAOS’un kilit isimlerinden Siegfried (Terence Stamp) ile yardımcısı Shtarker’in (Kenneth Davitian) terör estirirken ceplerini doldurmak peşinde olduklarını keşfederler. Çok az saha deneyimi ve daha da az vakti olan Smart’ın, eğer günü kurtaracaksa, elindeki birkaç yüksek teknolojili casus aygıtı ve dizginlenemez coşkusuyla KAOS’u yok etmesi gerekmektedir.

3. Alis Harikalar Diyarında

Orijinal İsmi: Alice in Wonderland

Süre: 108dk
Tür: Aile , Fantastik , Macera
Yönetmen: Tim Burton
Senarist: Linda Woolverton
Yapımı: 2010 - ABD

Alice Harikalar Diyarı’nda yeniden çevriminde güçlü kız imajı baz alınarak Tim Burton tarafından seyircinin karşısına çıkarılıyor. Linda Woolverton’ın çocuk romanından uyarlanan yapım 17 yaşındaki Alice’in sosyeteye tanıtım partisinde beyaz bir tavşanı takip ederek kendini harikalar diyarında bulmasıyla başlıyor. Aslında 10 sene öncesinde de ziyaret ettiği yeri ikinci ziyaretinde hatırlamıyor bile.Harikalar Diyarı’nda Alice’i karşılayanlar arasında Mad Hatter karakterini canlandıran Johnny Depp de mevcut. Bu yapımda Johnny Depp ve Tim Burton yedinci kez bir araya geliyorlar. Yine Tim Burton’ın ayrılmaz oyuncu ekibinden, aynı zamanda eşi olan Helena Bonham Carter’da Kırmızı Kraliçeyi canlandırıyor. Sürpriz olarak ise oyuncu kadrosunda 2009 Oscar ödül töreninde En iyi Kadın Oyuncu Oscar’ına aday gösterilen Anna Hataway de mevcut.

4. Cennetin Diğer Yakası

Orijinal İsmi: The Other Side Of Heaven

Süre: 113dk
Tür: Aile , Aksiyon , Dram , Macera
Yönetmen: Mitch Davis
Senarist: Mitch Davis
Yapımı: 2001 - ABD

Idaho’lu yedi çocuklu bir ailenin en büyük oğulları olan John Groberg (Christopher Gorham) kendisine verilen misyonerlik görevini yapmak üzere evinden ayrılır. Amerika’dan dünyanın diğer ucuna doğru 83 günlük uzun bir okyanus yolcululuğu yaparak tayin edildiği Asya’nın güneyinde yer alan Tonga’daki küçük bir adaya gelir. Arkasında ailesinin yanı sıra evlenmek için söz verdiği sevgilisi Jean (Anne Hathaway) ‘i geride bırakmıştır. Tamamen yerlilerden oluşan ve İngilizce bilmeyen bu insanların önce dillerini öğrenip ardından kendi kilisesini kurması gerekmektedir. Bildikleri gibi yaşayan ve geleneklerine bağlı olan ada halkı ilk önceleri 19 yaşındaki genç papazı ciddiye bile almazlar. Ancak yerlilerden birinin küçük oğlu ağaçtan düşüp öldüğü sanıldığında, onu iyileştiren John bir anda itibar görmeye başlar. Cennetten bir köşe olan bu yerde onun için yeni, zorlu ve sürprizlerle dolu bir hayat başlamıştır.

5. Ella

Orijinal İsmi: Ella Enchanted

Süre: 96dk
Tür: Aile , Fantastik , Komedi
Yönetmen: Tommy O'Haver
Yapımı: 2004 - İngiltere , İrlanda

Ella, doğumunda, sihirli bir özellikle ödüllendirilmiştir: Kusursuz itaat. Kim ne derse desin, ne kadar tehlikeli ya da saçma olursa olsun, her türlü emiri koşulsuz yerine getirmektedir.Ella'nın zaten zor olan hayatı, babasının eve bir üvey anne ve iki kötü kalpli kardeş getirmesiyle kabusa döner. Üvey kardeşleri Hattie ve Olive'in acımasız emirler vererek kendisiyle eğlenmesinden rahatsız olan Elle, üzerindeki büyüyü bozabilmek için yollara düşer. Krallığın en tehlikeli ve karanlık ormanında bir Elf ile tanışır ve, ardından, kendisini Kral'ın kalesinde bulur. Burada genç Prens Char ile tanışır ve aralarında bir aşk başlar. Ella, Prens Char'ın da yardımıyla kaderini değiştirmeye çalışır.

6. Aşkın Kitabı

Orijinal İsmi: Becoming Jane

Süre: 118dk
Tür: Dram , Romantik
Yönetmen: Julian Jarrold
Yapımı: 2007 - İngiltere

Jane Austen, aşka inanmaktadır. Anne ve babası onun 1795 İngiltere’sinde adet olduğu üzere, para karşılığı bir evlenme yapmasını arzular. 20 yaşındaki Jane büyüleyici, genç bir İrlandalı olan Tom Lefroy ile tanıştığında, zekası ve cüretkarlığı genç kızın merakını uyandırır. Jane, Lady Gresham’ın yeğeninin teklifini geri çevirip, ailesinin otoritesine ve sosyal adetlere karşı gelebilecek mi? Aşkın Kitabı’nda, edebi dehanın basamaklarındaki genç bir kadının, hayatını ve eserlerini aşk için riske atması anlatılıyor.

7. Yolcular

Orijinal İsmi: Passengers

Süre: 93dk
Tür: Dram , Gerilim , Gizem , Romantik
Yönetmen: Rodrigo García
Senarist: Ronnie Christensen
Yapımı: 2008 - ABD , Kanada

Genç terapist Claire Summers (Anne Hathaway), hocası (Andre Braugher) tarafından korkunç bir uçak kazasından sağ kurtulan beş yolcuya danışmanlık yapmakla görevlendirilir.  Böyle güç bir görev alan Claire’in yaşadığı zorluklar, yardım elini reddeden ve kazayı bahane ederek ona açık açık kur yapan Eric (Patrick Wilson) ile karşılaşınca kat be kat artar. Claire Eric’le arasında mesleğinin gerektirdiği mesafeyi korumaya çabalarken, diğer hastalar kazaya dair –ve havayolları şirketinin resmi açıklamalarıyla çelişen— ayrıntıları anımsamak için mücadele vermektedirler. Havada gerçekleşen olası bir patlamayla ilgili anıları su yüzüne çıktığında, yolcular gizemli bir şekilde ortadan kaybolmaya; Claire de bu olayda havayollarının parmağı olduğundan şüphelenmeye başlar. Gerçeği açığa çıkarmaya kararlı olan Claire’in git gide içine çekildiği komplo ve Eric’le giderek derinleşen ilişkisi, kaderin şiddetli bir oyunuyla birbirine karışacaktır.

8. Bir Gün

Orijinal İsmi: One Day

Süre: 107dk
Tür: Dram , Romantik
Yönetmen: Lone Scherfig
Senarist: David Nicholls
Yapımı: 2011 - ABD , İngiltere

Dexter ve Emma’nın ilk tanıştıkları yer 1988 yılındaki mezuniyet balosudur. O tarihten sonra, birbirlerini yalnızca yılda bir kez düzenlenen okul etkinliklerinde görmeye başlarlar ve bu 20 yıl boyunca devam eder.

9. Stajyer

Orijinal İsmi: The Intern

Süre: 121dk
Tür: Komedi
Yönetmen: Nancy Meyers
Senarist: Nancy Meyers
Yapımı: 2015 - ABD

70 yaşında dul bir emekli olan Ben Whittaker (Robert De Niro) hala yapabileceği birşeyler olduğunu göstermek için genç ve güzel Jules Ostin (Anne Hathaway) tarafından kurulmuş bir moda sitesine kıdemli stajyer olarak katılır.

10. Nicholas Nickleby

Orijinal İsmi: Nicholas Nickleby

Süre: 132dk
Tür: Dram , Macera
Yönetmen: Douglas McGrath
Senarist: Douglas McGrath
Yapımı: 2002 - ABD , İngiltere

Charles Dickinson'un ünlü romanından uyarlanan Nicholas Nickelby'de, babalarının ölümü üzerine dağılan bir ailenin tekrar bir araya gelişinin öyküsü anlatılıyor. Annesini ve kız kardeşini amcalarının yanına bırakmak zorunda kalan Nicholas, amcasının onu gönderdiği okulda inanılmaz olaylara tanık olur.