"Yalı Çapkını" Dizisi Oyuncularını ve Karakterlerini Tanıyalım!

23 Eylül 2022 akşamı Star TV'de başlayan, başrollerinde Afra Saraçoğlu ve Mert Ramazan Demir 'in bulunduğu dizi "Yalı Çapkını"na gelin yakından bakalım! 

Son zamanların en popüler dizilerinden biri haline gelen "Yalı Çapkını"nın senaristliğini Mehmet Barış Günger üstlenirken yönetmenliğini Burcu Alptekin ve Alptekin Bozkurt yapıyor. Dizi, dedesinin evlendirmeye karar verdiği çapkın ve şımarık torunu Ferit'i Seyran ile evlendirmeye karar verince başlarına gelenleri anlatıyor."Yalı Çapkını" her cuma 20.00'de Star TV'de!

Peki "Yalı Çapkını"  dizisinin oyuncuları ve karakterleri kim?

1. Afra Saraçoğlu

Afra Saraçoğlu
Doğum Tarihi: 2 Aralık 1997

"Yalı Çapkını" dizisi Seyran kimdir?

Gaziantep’te doğup büyümüş olan Seyran güzel ve başarılı biridir. Baskıcı bir baba ve halaya sahip Seyran’ın tek hayali okumak ve bu evden kurtulmaktır. Babası ise Seyran’ı zengin bir ailenin oğlu ile evlendirmeyi planlamaktadır. Seyran Ferit’in ablası Suna ile evleneceğini düşünür; ancak Ferit Suna ile değil Seyran ile evlenmek ister. Seyran’ın babası Kazım, Seyran’ı Ferit’e verir. Seyran evlenmek değil okuyup doktor olmak istiyordur. 

"Yalı Çapkını" dizisinin Seyran'ı Afra Saraçoğlu kimdir?

Afra Saraçoğlu, Edremit doğumlu sinema ve dizi oyuncusu. Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Karşılaştırmalı Edebiyat bölümünü okurken 2016 yılında İkinci Şans   filmi ile oyunculuğa ilk adımını atmıştır. 2017 yılında Fazilet Hanım ve Kızları ilk dizi deneyimini yaşamış ve 50 bölüm boyunca Ece karakterini canlandırmıştır. Yer aldığı diğer yapımlar arasında İyi OyunYeşilçam ve Yalı Çapkını bulunmaktadır.

2. Mert Ramazan Demir

Mert Ramazan Demir
Doğum Tarihi: 25 Kasım 1998

"Yalı Çapkını" dizisi Ferit kimdir?

Tam bir yalı çapkını olan Ferit, Halis Ağa’nın torunudur. Halis Ağa Ferit’in çapkınlıklarından artık bıkmıştır ve Ferit’in memleketten ahlaklı bir kızla evlenmesini istemektedir. Ferit ise Pelin ile sevgilidir ancak onunla bile evlenmek istemezken tanımadığı Gaziantepli bir kızla evlenmeyi hiç istemez.

"Yalı Çapkını" dizisinin Ferit'i Mert Ramazan Demir kimdir?

Ramazan Demir, tam adıyla Ramazan Mert Demir, Bakırköy, İstanbul doğumlu sinema ve dizi oyuncusu. 2008 yılından itibaren aralarında ÇıplakUFOYalı Çapkını'nın da bulunuduğu çok sayıda film ve dizide oyunculuk yapmıştır. 

3. Gülçin Santırcıoğlu

Gülçin Santırcıoğlu
Doğum Tarihi: 25 Temmuz 1977

"Yalı Çapkını" dizisi İfakat kimdir?

 İfakat, Halis Ağa’nın dul kalmış gelinidir ve tehlikeli bir kadındır. İfakat yalıda hem Halis Ağa ile hem de kayını Orhan ile yasak ilişki yaşamaktadır.

"Yalı Çapkını" dizisinin İfakat'ı Gülçin Santırcıoğlu kimdir?

Gülçin Santırcıoğlu, İzmir doğumlu müzisyen ve oyuncu. Dokuz Eylül Üniversitesi Devlet Konservatuarı'nda Şan Bölümü'nü bitirdikten sonra 2002 yılında doğduğu şehri bıraktı İstanbul'a taşındı. İstanbul'da sesinin gelişimi için çok saygı duyduğu Gül Sabar ile şan eğitimini sürdürdü. Çeşitli gruplarla solist olarak sahne aldı, müzikten aldıklarını paylaşmak için "Ruhi Su Vakfı'nda" şan eğitmenliği yaptı. Son yıllarda "Andropoz", "Yalı Çapkını" ve "Azizler" gibi çeşitli film ve dizilerde yer aldı.

4. Emre Altuğ

Emre Altuğ
Doğum Tarihi: 14 Nisan 1970

"Yalı Çapkını" dizisi Orhan kimdir?

Orhan, Halis Ağa'nın büyük oğlu ve Ferit’in babasıdır. Halis Ağa’nın gururlandığı tek oğludur. Orhan babasının her isteğini yerine getiren, babasına asla karşı çıkmayan bir adamdır. Halis Ağa’dan sonra yalıda en çok sözü geçen adamdır. Orhan’ın vefat eden abisinin eşi İfakat ile yasak bir ilişkisi vardır. 

"Yalı Çapkını" dizisinin Orhan'ı Emre Altuğ kimdir?

Niyazi Emre Altuğ, İstanbul doğumlu şarkıcı, oyuncu, şarkı sözü yazarı ve müzik prodüktörü. Ailesi aslen Niğde kökenli. İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Sahne Sanatları Tiyatro Bölümü'nde eğitim gördü. 2008 yılında evlendiği Çağla Şikel ile evlilikleri 2015 yılına kadar sürdü. Bu evliliklerinden Hüseyin Kuzey Altuğ ve Uzay Tuncer Altuğ isimli iki oğulları oldu. Son yıllarda "Ne Olacak Halim?", "Yalı Çapkını" ve "Kedi" yapımlarında yer aldı.

5. Beril Pozam

Beril Pozam
Doğum Tarihi: 20 Kasım 1995

"Yalı Çapkını" dizisi Suna kimdir?

Seyran’ın ablası olan Suna'nın tek bir amacı vardır: Babasının da onay verdiği zengin ve yakışıklı bir adam ile evlenmek. Halası ve annesi ne derse onu yapan uyumlu bir kızdır, daha önce hiç erkek arkadaşı olmamıştır. Kardeşi Seyran’ı kıskanmaktadır.

"Yalı Çapkını" dizisinin Suna'sı Beril Pozam kimdir?

1995 İstanbul doğumlu Beril Pozam, ilk, orta ve lise eğitimini dereceyle tamamladıktan sonra 2013 yılında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Sosyoloji Bölümü'ne girdi. Bu dönemde Sarıyer Belediye Tiyatrosu'nda oyunculuk eğitimi aldı. 2014 yılında girdiği Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Tiyatro Bölümü’nden 2019 yılında mezun oldu. 

Pozam bu zamana kadar "Akrep", "Ada Masalı" ve "Baba" gibi başarılı televizyon yapımlarında yer aldı. 

6. Çetin Tekindor

 Çetin Tekindor
Doğum Tarihi: 16 Temmuz 1945

"Yalı Çapkını" dizisi Halis Ağa kimdir?

Gaziantepli Halis Ağa İstanbul’un en büyük iş adamlarından biridir. Korhan şirketler grubunun patronu olan Halis Ağa, aynı zamanda otoriter bir babadır. Yalıda sözü geçen tek kişidir. Ferit’e olan güveni sarsılınca Ferit’e memleketlisi Seyran ile evlendirmeye karar verir. 

"Yalı Çapkını" dizisinin Halis Ağa'sı Çetin Tekindor kimdir?

Çetin Tekindor, tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu. 1945'te Sivas'ta doğdu. 1970 yılında Ankara Devlet Konservatuarı'ndan mezun oldu. Tiyatro sahnelerine IV. Murat oyunu ile giriş yaptı. Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuarı'nda 'Sahne ve Diksiyon' dersleri veren Tekindor, daha sonra aynı görevini 1998 yılına dek Bilkent Üniversitesi Tiyatro Bölümü'nde sürdürdü. Onun daha büyük kitlelerce tanınması ise Yücel Çakmaklı`nın yönettiği 1983 yapımı Küçük Ağa dizisi ile oldu. Beyazperde ile ilk tanışması ise Başar Sabuncu'nun yönettiği ve Müjde Ar ile başrollerini paylaştığı Kaçamak (1987) filmi ile oldu. İzmirli köy ağası Hüseyin Efendi'yi canlandırdığı bu film, Tekindor'a 27. SİYAD Türk Sineması Ödülleri'nde ve 13. ÇASOD Ödülleri'nde En İyi Erkek Oyuncu Ödülleri kazandırdı. Bir dönem Zerrin Tekindor'la evli kalan sanatçının 1989 doğumlu Hira Tekindor adında bir oğlu vardır. 

7. Gözde Kansu

Gözde Kansu
Doğum Tarihi: 23 Ağustos 1980

"Yalı Çapkını" dizisi Gülgün kimdir?

Gülgün Orhan’ın eşidir, saf bir kadındır. Orhan’a erkek bir evlat vererek görevini tamamlamıştır. İfakat ile kocası arasındaki yasak ilişkiyi bilse de görmezden gelir. Tek amacı oğlu Ferit’i korumaktır. 

"Yalı Çapkını" dizisinin Gülgün'ü Gözde Kansu kimdir?

Gözde Kansu, İzmir doğumlu oyuncu ve sunucu. Sanat hayatına bale ile başlayan Kansu, İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Tiyatro Bölümü'nü kazandı. Son yıllarda "Garip Bülbül Neşet Ertaş", "Yalı Çapkını" ve "Zeytin Ağacı" gibi film ve dizilerde yer aldı.

8. Diren Polatoğulları

Diren Polatoğulları
Doğum Tarihi: 12 Şubat 1980

"Yalı Çapkını" dizisi Kazım kimdir?

Kazım Seyran ve Suna’nın babasıdır. Zengin bir toprak ağasıdır ancak daha fazla para kazanırken ağalığını korumak için toprak satmak ister. Kazım’ın çok parası olsa da ailesine karşı oldukça cimridir. Kazım sadece misafirlerine para harcar. Amacı az para ile çok zengin görünmek ve kızlarını zengin insanlarla evlendirmektir. 

"Yalı Çapkını" dizisinin Kazım'ı Diren Polatoğulları kimdir?

Diren Polatoğulları, İstanbul doğumlu oyuncudur. Müjdat Gezen Sanat Merkezi'nde oyunculuk eğitimi alan Polatoğulları, 2009 yılında oyunculuk yapmaya başlamıştır. Bugüne kadar "Kurtlar Vadisi Pusu", "Kurtuluş Son Durak", "Karadayı" gibi pek çok yapımda yer almıştır.

9. Ersin Arıcı

Ersin Arıcı
Doğum Tarihi: 7 Temmuz 1991

"Yalı Çapkını" dizisi Abidin kimdir?

Halis Ağa’nın çalışanı olan Abidin, Halis Ağa'nın torunu Ferit'e hizmet eder. 

"Yalı Çapkını" dizisinin Abidin'i Ersin Arıcı kimdir?

Ersin Arıcı, Şanlıurfa doğumlu tiyatro, sinema ve dizi oyuncusudur. İstanbul Ticaret Üniversitesi'ni kazanınca İstanbul'a yerleşmiştir. Burada oyunculuk eğitimi almaya başlamıştır. Son yıllarda "Yakamoz S-245", "Yalı Çapkını", "Kal" gibi projelerde yer almıştır.

10. Doğukan Polat

Doğukan Polat
Doğum Tarihi: 5 Haziran 1990

"Yalı Çapkını" dizisi Fuat kimdir?

Fuat Halis Ağa’nın küçük oğludur. Babası her zaman Orhan'a Fuat’tan daha çok değer vermiştir. Her zaman geri planda kalan Fuat özgüvensiz yetişmiştir. Şirket işlerinde de hiç bir zaman ön planda olamamıştır. Fuat arık öne çıkmayı ve ipleri abisinin elinden almayı planlamaktadır.

"Yalı Çapkını" dizisinin Fuat'ı Doğukan Polat kimdir?

Doğukan Polat, İstanbul doğumlu oyuncudur. Beykent Üniversitesi Oyunculuk Bölümü'nden mezun olmuştur. Kadıköy Halk Eğitim Merkezinde ve Akademi 35 Buçuk’da oyunculuk eğitimi almıştır. "Pek Yakında", "Mucize", "Hükümet Kadın" gibi yapımlarda oynamıştır.