2023'te Platformlarda En Çok İzlenen Filmler!

JustWatch verilerine göre 2023 yılında Türkiye'deki dijital platformlarda en çok izlenen 10 film!

JustWatch verilerine göre, 2023 yılında Türkiye'deki dijital platformlarda en çok izlenen 10 film açıklandı. Bu yılın en dikkat çeken yapımlarından biri, Amazon Prime Video'da yayınlanan "John Wick 4" oldu. Liste içerisinde en fazla içeriği olan dijital yayın platformu ise Amazon Prime Video ve Disney+.

İşte 2023 yılında platformlarda en çok izlenen 10 film!

1. John Wick 4

Orijinal İsmi: John Wick 4

Süre: 170dk
Tür: Aksiyon , Gerilim , Suç
Yönetmen: Chad Stahelski
Yapımı: 2023 - Almanya , ABD

Platform: Amazon Prime Video

John Wick (Keanu Reeves), High Table'ı yenmenin yolunu keşfediyor. Ancak özgürlüğünü kazanmadan önce Wick'in, dünya çapında ittifaklara ve eski dostlarını düşmana dönüştüren güçlere sahip yeni bir düşmanla yüzleşmesi gerekiyor.

2. Avatar: Suyun Yolu

Orijinal İsmi: Avatar: The Way of Water

Süre: 192dk
Yönetmen: James Cameron
Yapımı: 2022 - ABD

Platform: Disney+

"Avatar" filminden 10 yıl sonra geçen filmde Jake Sully, Pandora gezegeninde ailesiyle birlikte yaşamaktadır. Tanıdık bir tehdit yarım kalmış işini bitirmek için döndüğünde Jake, Neytiri ve Na'vi ordusuyla birlikte gezegenleri için savaşmalıdır.

3. Galaksinin Koruyucuları 3

Orijinal İsmi: Guardians of the Galaxy Vol. 3

Süre: 150dk
Yönetmen: James Gunn
Senarist: James Gunn
Yapımı: 2023 - ABD

Platform: Disney+

Hâlâ Gamora'yı kaybetmenin şokunu atlatamayan Peter Quill, evreni ve kendilerinisavunmak için ekibini bir araya getirir. Bu görevde başarısız olması ise Koruyucular'ın sonu olabilir.

4. The Menu

Orijinal İsmi: The Menu

Süre: 107dk
Tür: Gerilim , Komedi , Korku
Yönetmen: Mark Mylod
Senarist: Seth Reiss , Will Tracy
Yapımı: 2022 - ABD

Platform: Disney+

Genç bir çift (Anya Taylor-Joy & Nicholas Hoult), şefinin (Ralph Fiennes) bazı şok edici sürprizlerle dolu zengin bir menü hazırladığı seçkin bir restoranda yemek yemek için uzak bir adaya gider.

5. Her Şey Her Yerde Aynı Anda

Orijinal İsmi: Everything Everywhere All at Once

Süre: 140dk
Yönetmen: Dan Kwan , Daniel Scheinert
Yapımı: 2022 - ABD

Platform: Netflix & MUBI

Vergilerini bir türlü bitiremeyen bitkin bir Çinli göçmen kadın (Michelle Yeoh), dünyayı kurtarması gereken çılgın bir maceranın içine çekilir. Bunu ancak, sürdürebileceği hayatlarla bağlantılı diğer evrenleri keşfederek yapabilir.

2022 senesinin en beğenilen filmlerinden olan "Her şey Her Yerde Aynı Anda" (Everything Everywhere All at Once) 11 dalda aday olduğu Oscar Ödüllerinden, 'En İyi Film' dahil, 7 tanesini kazandı. Michelle Yeoh, 'En İyi Kadın Oyuncu' dalında Oscar kazanan ilk Asyalı oyuncu oldu.

6. Extraction 2

Orijinal İsmi: Extraction 2

Süre: 123dk
Tür: Aksiyon , Gerilim
Yönetmen: Sam Hargrave
Senarist: Joe Russo
Yapımı: 2023 - ABD , Avusturya

Platform: Netflix

Tyler Rake (Chris Hemsworth), Bangladeş'in Dhaka kentindeki görevinden aldığı ağır yaralardan zar zor kurtulduktan sonra geri döndü. O ve ekibi bir sonraki görevlerini üstlenmeye hazır.

2020 aksiyon gerilim filmi 'Extraction'ın devamı niteliğindedir.

7. Ant-Man ve Wasp: Quantumania

Orijinal İsmi: Ant-Man and the Wasp: Quantumania

Süre: 125dk
Yönetmen: Peyton Reed
Senarist: Jeff Loveness
Yapımı: 2023 - ABD

Platform: Disney+

Filmde Scott Lang (Paul Rudd), Cassie (Kathryn Newton), Hope Van Dyne (Evangeline Lilly), Hank Pym (Michael Douglas) ve Janet Van Dyne (Michelle Pfeiffer), mümkün olduğunu düşündüklerinin sınırlarını aşan bir maceraya atıldıkları Kuantum Diyarını keşfediyorlar.

8. Creed III: Efsane Devam Ediyor

Orijinal İsmi: Creed III

Süre: 116dk
Tür: Aksiyon , Dram
Yönetmen: Michael B. Jordan
Yapımı: 2023 - ABD

Platform: Amazon Prime Video

Adonis, boks dünyasının önde gelen ismi olduktan sonra kariyerinde ve aile hayatında da başarıyı yakalamıştır. Ama eskiden gelecek vaat eden bir boks dahisi olan çocukluk arkadaşıyla karşı karşıya gelince, bu karşılaşma bir kavgadan daha büyük bir şeye dönüşür.

9. Dayı: Bir Adamın Hikayesi

Orijinal İsmi: Dayı: Bir Adamın Hikayesi

Süre: 125dk
Tür: Dram , Macera , Romantik
Yönetmen: Uğur Bayraktar
Yapımı: 2021 - Türkiye

Platform: Amazon Prime Video

Cesur ve adalet duygusu daha küçük yaştayken içine yerleşmiş olan ‘Dayı’nın ailesi onun köydeki haylazlıklarından bıkmıştır. Çareyi çalışması için onu İstanbul’a göndermekte bulurlar. Kahvehanecilik yapan köylüleri Seyfi’nin yanında çalışmaya başlamasıyla 'Dayı'nın hayatında yeni bir sayfa açılır.

10. Örümcek-Adam: Örümcek Evreninde

Orijinal İsmi: Spider-Man: Into the Spider-Verse

Süre: 117dk
Yapımı: 2018 - ABD

Platform: Amazon Prime Video

Spider-Man'le ilgili en özgün ve en ilginç hikayelerden biri olan filmde çoklu evrenler konu edilir ve farklı boyutlardan pek çok Spider-Man, Miles Morales'in Brooklyn'i koruduğu evrende buluşur. Miles Morales, The Ultimate Spider-Man olarak tanınmaktadır. Polis memuru bir baba ve işkolik bir annenin oğlu olan Miles, lise öğrencisidir ve okuluna uyum sağlamakta zorlanmaktadır. Radyoaktif bir örümcek tarafından ısırılmasıyla özel yeteneklere sahip olan bir süper kahramana dönüşür. Fakat henüz gerçek bir süper kahraman olamamıştır. Açılan bir kapı sonucu çoklu evrende farklı boyutlardan gelen Peter Parker ve diğer "alternatif" Spider-Man'ler Miles'ın evrenine düşer. Peter Parker, Spider-Gwen, Spider-Man Noir, Spider-Ham gibi diğer evrenlerin Spider-Man'leri Miles'ın gelişip gerçek bir süper kahraman olmasına yardım eder. Fakat bu Spider-Man'lerin kendi evrenlerıne mümkün olduğunca çabuk geri dönmeleri gerekmektedir.