2023'te Platformlarda En Çok İzlenen Diziler!

JustWatch verilerine göre 2023 yılında Türkiye'deki dijital platformlarda en çok izlenen 10 dizi!

JustWatch verilerine göre, 2023 yılında Türkiye'deki dijital platformlarda en çok izlenen 10 diziyi açıklandı. Bu yılın en dikkat çeken yapımlarından biri, Netflix'te yayınlanan "Wednesday" oldu. Liste içerisinde en fazla içeriği olan dijital yayın platformu ise BluTV.

İşte 2023 yılında platformlarda en çok izlenen 10 dizi!

1. Wednesday

Orijinal İsmi: Wednesday

Yönetmen: Tim Burton
Yapımı: 2022 - ABD

Platform: Netflix

Addams Ailesi'nin sevilen karakteri Wednesday Addams'ın maceralarına odaklanan bu spin-off dizide Wednesday, kendisi gibi sıradışı Nevermore Akademisi'nde okumaya başlıyor.

2. The Last of Us

Platform: BluTV

Joel (Pedro Pascal) bu yenidünyada gözü pek bir kaçakçıdır. Ellie (Bella Ramsey) ise bu ölümcül pandeminin tedavisinde kilit bir rol oynamaktadır. Baskı altında bir karantina bölgesinden 14 yaşında olan Ellie’yi kaçırmak üzere tutulan Joel, çok geçmeden Ellie ile bir bağ kuracaktır. Küçük bir iş gibi görünen bu kurtarma operasyonu vahşi ve acımasız bir hayatta kalma mücadelesine dönecektir.

3. Succession

Platform: BluTV & Amazon Prime Video

Amerika’nın küresel medya şirketine sahip Roy ailesinin reisi Logan Roy belirsiz bir sağlık sorunu ile uğraşır. Kalan aile üyeleri ise bu sırada şirketin kontrolünü ele geçirmek için mücadele eder.

4. Sıfır Bir

Orijinal İsmi: Sıfır Bir

Süre: 40dk
Tür: Aksiyon , Suç
Yapımı: 2016 - Türkiye

Platform: BluTV

Savaş, Cio ve Özgür, Adana'nın Hürriyet Mahallesi'nde doğup büyümüş, 20 li yaşlarında 3 gençtir. Savaş hem yaşı itibariyle, daha da önemlisi cesareti, gözükaralığı, zekası ve kiritik zamanlarda aldığı doğru kararlar nedeniyle ''Abi'' konumundadır. Zamanla bu özelliği sayesinde kendisinden yaşça büyüklerin bile 'Abisi' olacaktır. Cio ise biraz gösteriş meraklısı, gücüyle ve yaptıklarıyla övünmeyi seven, ama bunları bile hep planlı şekilde yapan birisidir. Zekidir. Anlık gibi verdiği tepkiler bile aslında planlıdır ve bir amaca hizmet eder. Hem fiziksel, hem de zihinsel gücünü doğru kullanmaya çalışır. Yaptıkları işlerde kendini arka planda tutabilmeyi iyi becerir. Özgür ise, şair ruhlu, sessiz, sakin birisidir. Aynı zamanda yeri geldiğinde bir o kadar da cani olabilecek bir yapıdadır. Örneğin birisini vursa, öldürdüğünden emin olabilmek için gidip bir de kafasına sıkabilir. Ama yaralı bir kediye yardım edebilmek için de herşeyi yapabilecek birisidir. Soygun ya da hırsızlık gibi işlerde, çoğunlukla parayı alan kişi olmak yerine işin başka bir tarafına yardım eder. Bu üç yakın arkadaşın, bir de yeri geldiğinde kendilerine yardım eden, onlarla suç ortaklığı yapan akrabaları ve arkadaşları vardır. Ama temel kadro çoğunlukla bu üç kişidir. Savaş'ın önderliğinde ve diğerlerinin desteğiyle... Türkiye'de işsizliğin en yüksek olduğu şehir olan Adana'nın Hürriyet Mahallesi gibi bir yerinde büyüyen bir çocuk için fazla seçenek yoktur. Hayatları bir şekilde yasadışı yollara girmiştir. Hırsızlık, gasp, yaralama gibi suçlardan farklı zamanlarda cezaevine girip çıkmışlardır. Yaşadıkları mahallede yasadışı işlerle geçimini sağlayan bir çok grup vardır. Ve tabiki bunların aralarında da bir güç dengesi vardır. Bu denge de diğer herşey gibi değişime uğrar.

5. The Summer I Turned Pretty

Platform: Amazon Prime Video

Her yaz, Belly ve ailesi, Cousins'deki Fishers'ın sahil evine gider. Her yaz aynıdır...  ta ki Belly on altı yaşına gelene kadar. İlişkiler test edilecek, acı gerçekler ortaya çıkacak ve Belly sonsuza kadar değişecek. İlk aşkın, ilk kalp kırıklığının ve büyümenin yazı - güzelleşilen yaz.

6. House of the Dragon

Platform: BluTV

George R.R. Martin’in geçtiğimiz yıl yayımlanan "Ateş ve Kan" romanından uyarlanan dizi Targaryen ailesine odaklanıyor. Aegon Targaryen’in Yedi Krallık fethi ile başlayan dizi, bütün ailenin hikayesini konu alıyor. Ailenin Demir Taht’ı korumak için verdiği mücadele ve kendi aralarındaki savaşın da yer alacağı dizide ayrıca Westersos’un geçmişi de anlatılıyor. "Game of Thrones"un 300 yıl öncesine giden dizide Yedi Krallık’ın kuruluş hikayesine yer veriliyor.

7. Loki

Platform: Disney+

Loki (Tom Hiddleston), “Avengers: Endgame” filminde büyük bir güce sahip Tesseract ile ortadan kaybolmuştu. Loki, kaçışının anahtarı olan Tesseract’ı kullanarak uzay ve zaman arası bir yolculuğa çıkar. Kendini çeşitli tehlikelerin ortasında bulan Loki TVA (Time Variance Authority) tarafından yakalanır. TVA Loki hakkında oldukça bilgilidir ve onunla bir şekilde anlaşmaya çalışır. Ancak Loki’nin aklında her zaman olduğu gibi çeşitli numaralar ve fikirler vardır.

8. Mucize: Uğur Böceği ve Kara Kedi

Platform: Netflix Disney+

Marinette ve Adrien isimli sıradan iki genç, kötü güçler şehirlerini tehdit ettiğinde süper kahraman kimlikleri olan Uğur Böceği ve Kara Kedi'ye bürünüyorlar!

9. Sokağın Çocukları

Orijinal İsmi: Sokağın Çocukları

Tür: Aksiyon , Dram , Suç
Yapımı: 2020 - Türkiye

Platform: BluTV

Adaletin herkese eşit şekilde ulaşmadığı yerlerde, insanlar kendi adaletlerini sağlama yoluna gider. Bir grup gencin de sokaklarında yaşarken, kendi adaletlerini sağlamaktan başka şansı yoktur. 23 yaşında olan Murat, gözü pek bir delikanlıdır. Dul annesi ve iki kardeşi ile birlikte yaşayan Murat, yeri gelir küçük kardeşine babalık eder, yeri gelir ondan yaşça büyük olan abisine nasihat verir. Annesinin dayanağı olan Murat, ailesi ile birlikte hayata tutunmaya çalışır. Aynı zamanda cesareti ve aklı ile mahallenin abisi Şehmuz’un gözde adamlarındandır. Fakat Şehmuz’un Murat’ı seçmesi güç dengesini değiştirecektir. Murat bir yandan ailesine göz kulak olmaya çalışırken bir yandan da Şehmuz’un gözüne girmeye çalışmaktadır. Her seçim, bir vazgeçişi beraberinde getirecektir.

10. The Mandalorian

Platform: Disney+

Galaksinin uç noktalarına seyahat eden unutulmuş bir halktan olan kelle avcısının hikâyeleri. Yeni Cumhuriyet’in hakim olduğu dönemde henüz İlk Düzen ortaya çıkmamışken, galaksinin dört bir yanında görevlere giden kelle avcısı Mando’nun hayatı bir görev sırasında beklenmedik şekilde değişir.