"Sandık Kokusu" Dizisi Oyuncularını ve Karakterlerini Tanıyalım!

30 Kasım akşamı Show TV'de başlayan, başrollerinde Özge Özpirinçci ve Demet Akbağ'ın yer aldığı "Sandık Kokusu"na gelin yakından bakalım! 

Nezaket Coşkun'un yönettiği dizinin senaryosunu Melis Civelek ve Zeynep Gür kaleme alıyor. Dizi, bir anne kız çatışmasını merkezine alıyor ve güçlü bir kadının ayakta kalma mücadelesini gözler önüne seriyor.

"Sandık Kokusu" her çarşamba 20.00'de Show TV'de!

Peki "Sandık Kokusu" dizisinin oyuncuları ve karakterleri kim?

1. Özge Özpirinçci

Özge Özpirinçci
Doğum Tarihi: 1 Nisan 1986

"Sandık Kokusu" dizisi Karsu Çelik kimdir?

Ergenlikten itibaren zor bir hayat yaşamaya başlayan Karsu, her şeye rağmen dik duruşundan ödün vermez. Kendince çözümler üretip hayata tutunmaya devam eder. Hayatta en çok anne olmayı sevmiş. Annesiyle olan karmaşık ilişkisi, eşi ve çocuklarıyla yaşadıkları ve anneliğin getirdiği sorumluluklar onu zaman zaman isyan etme noktasına getirir. Ama o asla pes etmez.

"Sandık Kokusu" dizisinin Karsu'su Özge Özpirinçci kimdir?

Özge Özpirinççi, İstanbul doğumlu oyuncu. 2008 yılında Sabancı Üniversitesi Yönetim Bilimleri Bölümü'nü bitirdi. "Cesaretin Var Mı Aşka ?" dizisi ilk kamera önü tecrübesi oldu. 2014 yılından beri birlikte olduğu oyuncu Burak Yamantürk ile 2021 yılında evlendi. Bu birlilikteliğinden Mercan isimli bir kız çocuğu dünyaya geldi. Son yıllarda "Sandık Kokusu","Yakamoz S-245" ve "İlk Ve Son" dizilerinde yer aldı. 

2. Demet Akbağ

Demet Akbağ
Doğum Tarihi: 23 Aralık 1960

"Sandık Kokusu" dizisi Filiz Çelik kimdir?

Güçlü ve baskın bir kadın olan Filiz'in gençliğinden beri güzelliği dillere destan olmuş. Yaşlanmak ise kabusu. Yaşından genç giyinir ve övgü almaya doyamaz. Aceleci bir yapıdadır, kendi bildiğinin en doğrusu olduğuna inanır. Kötü bir anne değildir ama zordur. Umursamaz, şen şakrak, alaycı bir yapısı olsa da bunlar aslında içindeki kırılganlığı korumak için ördüğü duvarlar.

"Sandık Kokusu" dizisinin Filiz'i Demet Akbağ kimdir?

Demet İybar, bilinen adıyla Demet Akbağ, Denizli doğumlu oyuncu. Bir Demet Tiyatro'daki Lütfiye rolüyle tüm Türkiye'de tanınmıştır. Benan ve Oktay İybar çiftinin çocuğudur. Sedef ve Kemal adlarında iki kardeşi vardır. 1982 yılında amatör olarak başladığı tiyatro hayatına, 1983 yılında dahil olduğu Gönül Ülkü - Gazanfer Özcan Tiyatrosu ile devam etti. Kurulduğu tarihten beri çalıştığı Beşiktaş Kültür Merkezi'nin (BKM) dışında, Kent Oyuncuları, Hadi Çaman, Yeditepe Oyuncuları, Devekuşu Kabare, Dormen Tiyatrosu ve Ortaoyuncular gibi topluluklarla çalıştı. Sinemaya 1980'li yıllarda giriş yapan Akbağ, Kemal Sunal'ın Davacı filminde küçük bir rol almıştı. 1997 yılında Yılmaz Erdoğan ile birlikte pek çok başarılı tiyatrocuyu bünyesinde barındıran 'Bir Demet Tiyatro' dizisinde yer aldı. Yine büyük ilgi toplayan ve Yılmaz Erdoğan ile birlikte çalıştığı 'Otogargara', 'Sen Hiç Ateşböceği Gördün mü?' ve 'Bana Bir Şeyhler Oluyor' adlı oyunlarda yer aldı. Vizontele filmindeki Siti Ana, Neredesin Firuze'deki Firuze, Organize İşler'deki Nuran rollerinin ardından Eyyvah Eyvah film serisindeki Firuzan, Hükumet Kadın filmlerindeki Xate ve Nadide Hayat'taki Nadide rolleriyle sinema izleyicisinin beğenisini kazandı. Televizyon ekranında yer aldığı diğer yapımlar ise 'Ölümsüz Aşk' adlı dizi ve Reha Muhtar Hülya Avşar ve Beyazıt Öztürk ile birlikte yorumcu olarak yer aldığı 'Pişti' programıdır. Ayrıca Süper Aile adlı yarışma programının sunuculuğunu yapmıştır. 1981'de İskender Akbağ ile evlenip 1984'te ayrılan sanatçı, sanat kariyeri boyunca ilk eşinin soyadını kullandı. Bir süre Saim Arpad ile evli kalan Akbağ, 1999'da Zafer Çika ile 3. evliliğini yaptı. 2000 yılında Ali Çika adlı bir erkek çocuğu dünyaya getirdi.

3. Metin Akdülger

Metin Akdülger
Doğum Tarihi: 10 Nisan 1988

"Sandık Kokusu" dizisi Atilla Saran kimdir?

Atilla, yeni kitabı için insanlardan olabildiğince uzağa inzivaya çekilmiş olan bir yazar. Cennet Sitesi’ne Filiz'in kiracısı olarak taşınır. Kararlı ve sert bir yapıdadır. Sakin ve kendi hâlinde gözükse de herkesten bir sır saklar. Gençliğini yaşayamamış Atilla, Karsu'nun doğallığı karşısında şaşkına döner.

"Sandık Kokusu" dizisinin Atilla'sı Metin Akdülger kimdir?

"Medcezir" dizisindeki Orkun karakteriyle ünlenen Metin Akdülger, Koç Üniversitesi Halka İlişkiler bölümünü bitirdi. 2010 yılında rol aldığı "Seni Aptal Romeo" adlı tiyatro oyunuyla oyunculuğa ilk adımını atmıştı. "Muhteşem Yüzyıl: Kösem Sultan", "Şahsiyet", "Atiye" ve "Kulüp" gibi başarılı dizilerde rol alan oyuncu, 2018 yılında 2. Üstün Akmen Tiyatro Ödülleri'nde Yılın Umut Veren Erkek Oyuncusu ödülünü kazandı.

4. Necip Memili

Necip Memili
Doğum Tarihi: 27 Mayıs 1980

"Sandık Kokusu" dizisi Reha Özkan kimdir?

Adanalı zengin bir ailenin oğlu olarak dünyaya gelen Reha, Karsu'yla kısa süre flört ettikten sonra evlendi ve üç çocukları oldu. Karsu'yu hem çok sever hem de ondan nefret eder. Karsu'nun donanımlı bir kadın olmasını içten içe kıskanır, kendinden iyi olmasından rahatsız duyar ve yersiz kıskançlıklarıyla huzursuzluk çıkarır. 

"Sandık Kokusu" dizisinin Reha'sı Necip Memili kimdir?

Necip Memili, Adana doğumlu oyuncudur. Çukurova Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü'nden mezun olan Memili, kariyerine 2006 yılında "Yaprak Dökümü" ile başlamış, "Hanımın Çiftliği", "Şahsiyet", "Kaçma Birader" gibi yapımlarda yer almıştır.