"Kızıl Goncalar" Dizisi Oyuncularını ve Karakterlerini Tanıyalım!

18 Aralık akşamı Fox TV'de başlayan, başrollerinde Özcan Deniz ve Özgü Namal'ın yer aldığı "Kızıl Goncalar"a gelin yakından bakalım! 

Ömür Atay'ın yönettiği ve Necati Şahin'in yazdığı dizi, idealist bir doktor olan Levent (Özcan Deniz) ile muhafazakar bir ailede büyüyen Meryem'in (Özgü Namal) kesişen hikayelerini anlatacak.

"Kızıl Goncalar" her pazartesi 20.00'de Fox TV'de!

Peki "Kızıl Goncalar"  dizisinin oyuncuları ve karakterleri kim?

1. Özcan Deniz

Özcan Deniz
Doğum Tarihi: 19 Mayıs 1972

 "Kızıl Goncalar" dizisi Levent Alkanlı kimdir?

Zor bir babanın oğlu olarak dünyaya gelen Levent çok başarılı olsa da çevresi tarafından eleştirilecek kadar idealist bir psikiyatr. İnsanları iyileştirmek, herkesin derdine çare olmak, vatanına ve milletine faydası dokunan Atatürkçü bir insan olmanın yolunda yürürken çok yakınında yaşanan olayları ıskalar. Babasının ona aşıladığı ideallerin peşinde giderken kızının ve eşinin durumu görmeyi ihmal eder. Meryem'in hayatına girmesiyle merhametle tanışır.

 "Kızıl Goncalar" dizisinin Levent'i Özcan Deniz kimdir?

Özcan Deniz, Ankara doğumlu Kürt asıllı oyuncu, yönetmen ve şarkıcı. Aslen Ağrılıdır. Beş yaşına kadar Ankara'da yaşadıktan sonra 1977 yılında ailesiyle birlikte Aydın'a taşındı. Müziğe ve tiyatroya ilgisini erken yaşta keşfetti. 1991-2003 yılları arasında Handan Deniz ile, 2018-2019 yılları arasında Feyza Aktan ile evli kaldı. Feyza Aktan ile evliliğinden Kuzey isimli bir oğlu oldu. 2023 yılında İranlı Samar Dadgar ile evlendi. 

2. Özgü Namal

Özgü Namal
Doğum Tarihi: 28 Aralık 1978

 "Kızıl Goncalar" dizisi Meryem Tezel kimdir?

Naim’in eşi ve Zeynep’in annesi olan Meryem, “İslam güzel ahlaktır” ilkesiyle yaşar. Ev işlerinde becerikli, dürüst ve merhametli bir kadın. Tek amacı kendi yaşadığı zorlukları kızının yaşamaması. Ama bir noktada yıllardır göz ardı ettiği kendi mutsuzluğuyla yüzleşecek ve bambaşka bir hayatı tanıyacağı Levent ile yolları kesişecek.

 "Kızıl Goncalar" dizisinin Meryem'i Özgü Namal kimdir?

Melahat Özgü Namal, İstanbul doğumlu oyuncu. Üsküdar'da dünyaya gelen Namal, Selanik kökenli devlet bir memuru anne ve Makedonya kökenli tüccar bir babanın kızı olarak dünyaya geldi. İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü'nden mezun oldu. Buradaki eğitiminin öncesinde Kadıköy Halk Eğitim Merkezi ve Müjdat Gezen Tiyatrosu'nda da oyunculuk eğitimi aldı. "Kurtlar Vadisi"nde canlandırdığı Elif Eylül karakteri ile geniş kitleler onu tanımaya başladı. 2014 yılında nefes terapisti Ahmet Serdar Oral ile evlendi ve bu evliliğinden Nefes ve Elem Su isimli 2 çocuğu oldu. 6 Ekim 2020'de eşini kalp krizinden kaybetti.

3. Mert Yazıcıoğlu

Mert Yazıcıoğlu
Doğum Tarihi: 10 Mayıs 1993

 "Kızıl Goncalar" dizisi Cüneyd Güneş kimdir?

Pozitif bilim skalasında tedaviye ihtiyacı olan Cüneyd, tarikat dünyasından bakıldığında cezbe ve hikmet sahibi bir veli. Psikiyatr Levent, Zeynep ve Meryem’le tanışmasının hayatında büyük bir etkisi olacak.

 "Kızıl Goncalar" dizisinin Cüneyd'i Mert Yazıcıoğlu kimdir?

Mert Yazıcıoğlu İstanbul doğumlu dizi ve sinema oyuncusu.İlk olarak Sumru Onat'ın kurduğu Cast 33 ajansıyla çalışmaya başlayan Yazıcıoğlu, sonrasında Ümit Çırak'tan 3 Mota Eğitim atölyesinde oyunculuk eğitimi almaya başladı. Dedemin İnsanları oyunculuğa başladı. Aşk 101 dizisinde canlandırdığı "Sinan" karakteri ile popüler olmuştur. Mehmed: Bir Cihan Fatihiİyi OyunÖlüm Zamanı gibi projelerde de yer almıştır.

4. Erkan Avcı

Erkan Avcı
Doğum Tarihi: 1 Ocak 1982

 "Kızıl Goncalar" dizisi Sadi Hüdayi Güneş kimdir?

Tarikatın sözcüsü olan Sadi, aynı zamanda Hasna'nın çok sevdiği eşi ve Feyza'nın babası. Hem sevip hem de yer yer kıskandığı yeğeni Cüneyd'i kollamak önceliği. 

 "Kızıl Goncalar" dizisinin Sadi Hüdayi'si Erkan Avcı kimdir?

Erkan Avcı, Diyarbakır doğumlu oyuncu. Mimar Sinan Üniversitesi'nden mezun oldu. "Karadayı" dizisinde canlandırdığı Barut Necdet karakteri ile tanınmaya başladı. 2011 yılında "Zenne" filminde oynadığı Ahmet karakteri ona 48. Altın Portakal Film Festivali'nde En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu ödülünü kazandırdı. 

5. Hazal Türesan

Hazal Türesan
Doğum Tarihi: 20 Temmuz 1985

 "Kızıl Goncalar" dizisi Beste Özdemir Alkanlı kimdir?

Beste, Levent’in eşi ve Mira’nın annesi. Meryem ve ailesi İstanbul’a geldiğinde geçmişten getirdiği sırları su yüzüne çıkacak ve bütün hayatı değişecek.

 "Kızıl Goncalar" dizisinin Beste'si Hazal Türesan kimdir?

Hazal Türesan, Ankara doğumlu oyuncu. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimini Ankara’da tamamladıktan sonra Ankara Üniversitesi Dil Tarih Coğrafya Fakültesi Tiyatro Bölümü'nden mezun oldu. Televizyon ekranlarında 2008 yılında "Unutma Beni" dizisinde Azra karakterini canlandırarak görünmeye başladı. 

6. Mert Turak

Mert Turak
Doğum Tarihi: 29 Mart 1980

 "Kızıl Goncalar" dizisi Naim Tezel kimdir?

Naim, Meryem’in kocası ve Zeynep’in babası. Bir baltaya sap olamamış olan Naim, hiçbir zaman gerçek bir işte çalışmamış ve hep geçici işlerde idare etmiş. Eşinin de değerini bilmeden yaşayan, küçük hesapların peşinden koşan ve geçmişteki günahları ile hesaplaşmaya çalışan bir adam. 

 "Kızıl Goncalar" dizisinin Naim'i Mert Turak kimdir?

Mert Turak, İzmir doğumlu oyuncu. Malatyalı öğretmen bir baba ve Makedonyalı vergi memuru bir annenin çocuğu olarak dünyaya geldi. İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü'nü bitirdi. Bahçeşehir Üniversitesi'nde yüksek lisansını tamamladı. 2020 yılında Birgül Kurtçu ile evlendi. Çift 2023 yılında boşanma kararı aldı. Son yıllarda "Özür Dilerim", "Maske: Nezaketle Tebessüm" ve "Mevlana Celaleddin-i Rumi" filmlerinde yer aldı.

7. Selen Öztürk

Selen Öztürk
Doğum Tarihi: 23 Temmuz 1980

 "Kızıl Goncalar" dizisi Hasna Güneş kimdir?

Sadi Hüdayi’nin eşi ve Feyza’nın annesi olan Hasna, tarikatta hanımanne konumunda. Kocası Sadi Hüdayi’ye deli gibi âşık. Kızı Feyza’yı Cüneyd’le baş göz etmek istiyor ve Meryemlerin gelişinden doğruca etkilenip saf tutuyor.

 "Kızıl Goncalar" dizisinin Hasna'sı Selen Öztürk kimdir?

Selen Öztürk, İzmir doğumlu seslendirme sanatçısı ve oyuncudur. 2004 yılında Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı'ndan mezun olan Öztürk, mezun olduktan sonra İstanbul'a taşınmış ve Tiyatro KediTiyatro Oyun EviOyun Atölyesi gibi tiyatrolarda çalışmıştır. En iyi "Muhteşem Yüzyıl"da canlandırdığı Gülfem Hatun karakteri ile tanınır. Son yıllarda "Yürek Çıkmazı","Bir Zamanlar Gelecek: 2121", "Atiye" gibi yapımlarda bulunmuştur.

8. Şerif Erol

Şerif Erol
Doğum Tarihi: 8 Ekim 1963

"Kızıl Goncalar" dizisi Suavi Alkanlı kimdir?

28 Şubat döneminde etkin olan akademisyenlerinden olan Suavi, Levent ve Hande’nin babası. Huzurlu bir emeklilik hayal ederken, amansız bir hastalığın pençesine düştü. Meryem ve Zeynep hayatına girince büyük bir değişim yaşayacak. Bu onu hem ailesiyle hem de geçmişiyle hesaplaşmaya itecek.

"Kızıl Goncalar" dizisinin Suavi'si Şerif Erol kimdir?

Şerif Erol, Türk tiyatrocu, oyuncu, seslendirme sanatçısı ve senaristtir. Boğaziçi Üniversitesi Fizik Bölümü'nde okurken aslında fizik üzerine çalışmak istemediğini anlayıp ekonomi bölümünde okumaya devam etmiştir. Uzun süre Boğaziçi Üniversitesi Oyuncuları bünyesinde oyunculuk yapmıştır ve 1997 yılında  Açık Radyo'ya dahil olmuştur. Nişantaşı'nda bulunan Stüdyo Oyuncuları'nda oyunlar oynamıştır. 2008 yılında da Stüdyo Oyuncuları'nda olmak üzere "Karanlık Korkusu" adlı oyununu sürdürmüş ve 2014 yılında Bilgi Üniversitesi'nde kurulan Krek Tiyatrosu'nda "Babamın Cesetleri" isimli oyunda başrolü oynamıştır. 2000 yılından itibaren "Bir İstanbul Masalı", "Hırsız Polis", "Bıçak Sırtı" ve "Koyu Kırmızı" isimli dizilerin senaristliğini yapmıştır. Bir dönem TRT'de seslendirme yapmıştır.

9. Duygu Sarışın

Duygu Sarışın
Doğum Tarihi: 24 Ekim 1987

"Kızıl Goncalar" dizisi Hande Alkanlı kimdir?

Levent’in kız kardeşi ve Suavi’nin kızı olan Hande, tutkulu ve insan ilişkileri kuvvetli bir gazeteci. Liberal görüşü desteklemek uğruna babasıyla ilişkisinin zedelenmesini göze almış. Abisinin görüşlerine mesafeli olsa da yaptıklarına saygılı. Meryem ve Zeynep ile tanışmak ona çok merak ettiği yeni bir dünyanın kapısını açacak.

"Kızıl Goncalar" dizisinin Hande'si Duygu Sarışın kimdir?

Duygu Sarışın, İzmir doğumlu oyuncu. İzmir Ekonomi Üniversitesi Moda Tasarımı Bölümü'nde hazırlık eğitimi aldıktan sonra 9 Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne Sanatları Oyunculuk Bölümü'nü bitirdi. "İçerde", "Kızıl Goncalar" ve "Kin" gibi film ve dizilerde rol aldı.

10. Tuğrul Tülek

Tuğrul Tülek
Doğum Tarihi: 23 Eylül 1976

"Kızıl Goncalar" dizisi Seçkin Özarslan kimdir?

Levent’in en iyi arkadaşı olan Seçkin, hikâyedeki bütün inanç çarpışmalarının dışında yaşar. Hayatı çok da ciddiye almaz, materyalist bir bakış açısı vardır. 

"Kızıl Goncalar" dizisinin Seçkin'i Tuğrul Tülek kimdir?

Tuğrul Tülek, Bursa doğumlu oyuncu. 1999 yılında Uludağ Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği Bölümü'nü bitiren Tülek, aynı yıl Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı Tiyatrosu'nda oyuncu olarak çalışmaya başladı. Konservatuvar sınavlarına hazırlanan Tülek, 2002 yılında Anadolu Üniversitesi Tiyatro Bölümü'ne girdi ve 2006'da mezun oldu. Değişim öğrencisi olarak  Varşova, Polonya'da Akademia Teatralna im Aleksandra Zalwerowicza oyunculuk okulunda da eğitim aldı. Yer aldığı projeler arasında "Avlu", "Camdaki Kız" ve "Cadı Üçlemesi 13+" da bulunmakta.

11. Makbule Sitare Akbaş

Makbule Sitare Akbaş
Doğum Tarihi: 6 Ekim 1988

"Kızıl Goncalar" dizisi Birgül Tezel kimdir?

Naim’in kız kardeşi, Meryem’in görümcesi, Zeynep’in halası. Özgüveni yüksek ve ideallerinin peşinden giden bir genç kadın. Tarikat çemberinden erken çıkan Birgül, abisine düşman kesilir. Van'dan İstanbul'a gelip öğretmenlik yapmaya başlar, yengesi Meryem’i ve yeğeni Zeynep’i içtenlikle sever.

"Kızıl Goncalar" dizisinin Birgül'ü Makbule Sitare Akbaş kimdir?

Sitare Akbaş, tam adıyla Makbule Sitare Akbaş, İstanbul doğumlu oyuncu. İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü'nü bitirdi. "Akasya Durağı" dizisinde "Zeyno" karakterini canlandırarak tanınmaya başladı. "Tek Yürek İmalat-ı Harbiye", "Kızıl Goncalar" ve "Zübeyde, Analar ve Oğullar" son yıllarda yer aldığı film ve diziler arasında.

12. Mina Demirtaş

Mina Demirtaş

"Kızıl Goncalar" dizisi Zeynep Tezel kimdir?

Meryem’le Naim’in kızı olan Zeynep, 14 yaşında. Hayatında hiç büyük şehir görmemiş ve hiç okula gitmemiş. İstanbul’a gelmek ona yeni ihtimaller için bir umut anlamına geliyor.

"Kızıl Goncalar" dizisinin Zeynep'i Mina Demirtaş kimdir?

Mina Demirtaş, 2005 yılı İstanbul doğumlu oyuncu. 2021 yılında "Akif" filmi ile oyunculuk kariyeri başladı. 2022 yılında "Kabahat" filminde başrolü oynadı. 2023 yılında "Kızıl Goncalar"da rol almaya başladı.

13. Nefise Esma Yılmaz

Nefise Esma Yılmaz

"Kızıl Goncalar" dizisi Mira Alkanlı kimdir?

Meryem’le Naim’in kızı olan Zeynep, 14 yaşında. Hayatında hiç büyük şehir görmemiş ve hiç okula gitmemiş. İstanbul’a gelmek ona yeni ihtimaller için bir umut anlamına geliyor.

"Kızıl Goncalar" dizisinin Mira'sı Nefise Esma Yılmaz kimdir?

Esma Yılmaz, 2005 yılı İstanbul doğumlu oyuncu. 2015 yılında "Kırgın Çiçekler"de Büşra'yı canlandırarak sektöre giriş yaptı. "Bizim Hikaye", "Evlilik Hakkında Her Şey" ve "Kızıl Goncalar" yer aldığı diğer dizilerdir.