2023 Yılının En İyi Netflix Dizileri

2023 yılında Netflix'e gelen en iyi dizileri sizler için derledik!

Netflix, sınırsız içerik üretme konusundaki ünü malum. Bu yıl platformda itiraf etmeye hazır olduğumuzdan daha fazla zaman geçirmemize neden oldu. Her ne kadar olsa da, bu platform 2023'te oldukça fazla sürprizle karşımıza çıktı. Eğer korku sever misiniz? Mike Flanagan'ın "The Fall of The House of Usher"ı, yaşamın daha karanlık yönlerine duyduğunuz özlemi giderecek. Edgar Allan Poe'nun eserine dayanan mini dizi, bir hayalet sırrı taşıyan bir ilaç ailesinin çöküşünü takip ediyor. Yarışma şovlarını seviyor musunuz? "Squid Game: The Challenge" daha iyisini bulamazsınız. Eğer romantizm daha çok size göre ise, "Queen Charlotte: A Bridgerton Story" ile olayları ısıttı. Ama bunlar sadece başlangıç.

İşte sizin için seçtiğimiz 2023'ün en iyi Netflix orijinal dizileri!

İyi seyirler!

1. Beef

Dizi, bir trafik kavgasına karışan iki yabancı ve ardından kaosa teslim olmaya başlayan hayatlarını konu alıyor.

2. Usher Evi'nin Çöküşü

Orijinal İsmi: The Fall of the House of Usher

Tür: Dram , Korku
Yapımı: 2023 - ABD

Servetlerini (ve geleceklerini) güvence altına almak için acımasız olmaktan çekinmeyen iki kardeşin mirasçıları gizemli bir şekilde birer birer ölmeye başlar. 

3. Göremediğimiz Tüm Işıklar

Orijinal İsmi: All the Light We Cannot See

Tür: Dram
Yönetmen: Shawn Levy
Yapımı: 2023 - ABD

"All the Light We Cannot See", kör bir Fransız genç olan Marie-Laure (Aria Mia Loberti) ve bir Alman askeri olan Werner'in (Louis Hofmann) hikayesini anlatıyor. Yapımda işgal altındaki Fransa'da 2. Dünya Savaşı'nın yıkımından sağ kurtulmaya çalışırken bu iki gencin yolları kesişiyor.

4. Squid Game: The Challenge

Tür: Realite Şov
Yapımı: 2023 - İngiltere

"Squid Game: The Challenge" Netflix'in hit dizisi "Squid Game"e dayanan reality-show türünde bir yarışma programı olacak. 456 yarışmacının olacağı programda büyük ödül ise 4,56 milyon dolar. 

5. David Beckham

Orijinal İsmi: Beckham

Tür: Belgesel , Spor
Yönetmen: Fisher Stevens
Yapımı: 2023 - ABD , İngiltere

Bu belgesel dizisi, daha önce hiç görülmemiş görüntülerle David Beckham'ın mütevazi bir başlangıçtan küresel futbol yıldızlığına doğru hızlı yükselişini konu alıyor.

6. Painkiller

Orijinal İsmi: Painkiller

Tür: Dram , Suç
Yönetmen: Dan Skene , Peter Berg
Yapımı: 2023 - ABD

Opioid krizinin kökenlerine dair bir drama dizisi.

7. Kaleidoscope

Tür: Dram , Suç
Yönetmen: José Padilha
Senarist: Eric Garcia
Yapımı: 2023 - ABD

Dizi, şimdiye kadar denenmiş en büyük soygun, onu çevreleyen intikam ve ihanet etrafında şekilleniyor. Yapım ayrıca bir sıra olmaksızın bölümleri izleyebilmeniz açısından da öne çıkıyor.

8. That '90s Show

1998 yapımı olan ve 70'leri anlatan That '70s Show'un devam dizisi olan That '90s Show, 1995 yılında geçmektedir. Yaz tatili için büyükannesi ve dedesini ziyarete gelen Leia Forman, yeni arkadaşlıklar kuracak ve bodrum katında dumanlı anlar dahil olmak üzere çeşitli maceralar yaşayacaktır. 

9. Break Point

Orijinal İsmi: Break Point

Tür: Belgesel
Yönetmen: Martin Webbe
Yapımı: 2023 - İngiltere , Hindistan

Bu belgesel dizisinde zirveye yükselme mücadelesi veren profesyonel tenisçiler için hayal kırıklığı ve coşku, her şeyi değiştirebilecek tek bir vuruşa bağlı olabilir.

10. Junji Ito Maniac: Japanese Tales of the Macabre

Orijinal İsmi: Ito Junji: Những Câu Chuyện Rùng Rợn Từ Nhật Bản

Süre: 25dk
Tür: Animasyon , Gizem
Yönetmen: Shinobu Tagashira
Senarist: Junji Ito , Kaoru Sawada
Yapımı: 2023 - Japonya

Bu yeni Netflix anime dizisi, Junji Ito’nun en popüler ve tüyler ürpertici 20 öyküsünden uyarlandı. Dizi birbirinden farklı Junji Ito hikâyelerine hayat verirken, kendisini delilik temasına adıyor.

11. The Diplomat

Orijinal İsmi: The Diplomat

Tür: Dram
Yapımı: 2023 - ABD

Kate Wyler (Keri Russell), kariyerli bir diplomattır. Uluslararası bir krizin ortasında, uygun olmadığı yüksek profilli bir işe girer. Bu sürecin evliliği ve siyasi geleceği üzerinde tektonik etkileri olacaktır.

12. Pluto

Orijinal İsmi: PLUTO

Yönetmen: Macoto Tezuka
Yapımı: 2023 - Japonya

İnsan gibi hisseden robotların insanlarla karıştığı uzak bir gelecekte, dünyanın yedi büyük robotunu yok etmek için birisi ya da bir şey ortaya çıkar. Avrupa Polisi'nin üst dedektifi Gesicht, bu gizemli robot seri cinayetlerini araştırmakla görevlendirilir - tek sorun ise kendisinin de yedi hedeften biri olmasıdır.