2024'te Yeni Sezonunu İzleyeceğimiz En İyi Diziler

2024'te yeni sezonunu izleyeceğimiz en iyi dizileri sizler için derledik!

Yaklaşık son dört yıldır, pop kültür de televizyon da benzersiz koşullar altında faaliyet gösteriyor. COVID-19 pandemisi 2020'de birçok şeyi kapatırken ve çift WGA/SAG çalışma duruşmaları 2023'te büyük ölçüde aynı şeyi yaparken, TV programları bir süredir ritmini bulma fırsatına sahip olamadı. Tüm bunların 2024'te değişmesini umut ediyoruz. 

İşte sizler için listelediğimiz 2024 yılında devamını izleyeceğimiz diziler!

İyi seyirler!

1. House of the Dragon - 2.Sezon

George R.R. Martin’in geçtiğimiz yıl yayımlanan "Ateş ve Kan" romanından uyarlanan dizi Targaryen ailesine odaklanıyor. Aegon Targaryen’in Yedi Krallık fethi ile başlayan dizi, bütün ailenin hikayesini konu alıyor. Ailenin Demir Taht’ı korumak için verdiği mücadele ve kendi aralarındaki savaşın da yer alacağı dizide ayrıca Westersos’un geçmişi de anlatılıyor. "Game of Thrones"un 300 yıl öncesine giden dizide Yedi Krallık’ın kuruluş hikayesine yer veriliyor.

2. The Bear - 3.Sezon

Kaliteli yemek dünyasından genç bir şef olan Carmen “Carmy” Berzatto (Jeremy Allen White), yürek burkan bir ölümün ardından ailesinin sandviç dükkanını işletmek için Chicago'ya gelir. Carmy, restoranı ve kendisini dönüştürmek için savaşırken, zorlu mutfak ekibi sonunda onun için yeni bir aile olur.

3. Curb Your Enthusiasm - Son Sezon

Orijinal İsmi: Curb Your Enthusiasm

Tür: Komedi
Yapımı: 2000 - ABD

Dizide, Larry David'in hayatı, arkadaşları ve tamamen yabancılarla girdiği çıkmazlar konu ediniyor.

4. Star Trek: Discovery - 5.Sezon

Orijinal İsmi: Star Trek: Discovery

Yapımı: 2017 - ABD

Günümüzün çağdaş versiyonu olan dizi, Star Trek serisinin olaylarından 10 yıl öncesini konu edinir. Uzun metrajlı filmlerin zaman çizelgesinden ayrı olarak, yeni dünyalar ve medeniyetler keşfeden USS Discovery mürettebatını izler. Discovery, Star Trek tarihinde daha önce bahsedilen ancak keşfedilmemiş bir olayın etrafında dönüyor. CBS’in yeni online streaming servisi üzerinden izlenebilecek olan dizi, sürekli bahsi geçen Romulan Savaşı’nı ve Martin Green’in Commander Rainsford karakterine odaklanacak.

5. Star Trek: Strange New Worlds - 3.Sezon

Dizi, USS Enterprise'ın Kaptan Christopher Pike yönetimindeki mürettebatını takip edecek.

6. The Mandalorian - 4.Sezon

Galaksinin uç noktalarına seyahat eden unutulmuş bir halktan olan kelle avcısının hikâyeleri. Yeni Cumhuriyet’in hakim olduğu dönemde henüz İlk Düzen ortaya çıkmamışken, galaksinin dört bir yanında görevlere giden kelle avcısı Mando’nun hayatı bir görev sırasında beklenmedik şekilde değişir.

7. True Detective - 4. Sezon

2012′de, Louisiana Eyalet Polisi Dedektifleri Rust Cohle ve Martin Hart, 1995 yılında çalıştıkları bir cinayet vakası ile yeniden karşılaşır. Farklı sorgulamalar ile günümüzde dosya yeniden açılırken, iki eski dedektif, sorgulamalarının, iyileşmeyen yaraların yeniden açılmasının ve 1995 yılında tuhaf bir ritüele dayanan cinayetin çözümüne dair soruların hikayesini anlatır. Zaman akışı, her ikisi de arkada bıraktıklarına inandığı bir dünyaya geri çekilirken örülür ve birbirine yaklaşır. Birbirleri ve katilleri hakkında bir şeyler öğrendikçe, karanlığın adaletin her iki yanında yaşadığı açığa çıkar.

8. Feud - 2. Sezon

Orijinal İsmi: Feud

Süre: 51dk
Tür: Dram
Yönetmen: Ryan Murphy
Senarist: Jaffe Cohen
Yapımı: 2017 - ABD

Kariyerlerinin başlarında başlayan , "Whatever Happened to Baby Jane?" filminin setinde doruk noktasına ulaşan ve adeta bir Oscar kan davasına dönüşen Bette Davis ile Joan Crawford arasındaki efsanevi rekabete dayanır.

9. Bridgerton - 3. Sezon

Bridgerton ailesinin her sezon farklı bir kardeşine odaklanan dizide sekiz kardeş, Londra yüksek sosyetesinde aşkı ve mutluluğu arıyor. İlk sezonda Londra sosyetesindeki rekabetçi evlilik piyasasına ilk kez giren, nüfuz sahibi Bridgerton ailesinin en büyük kızı Daphne Bridgerton'ın hikayesi konu alınıyor. İkinci sezonda ise ailenin en büyüğü Vikont Anthony'nin mükemmel bir eş bulma çabası anlatılıyor. 

10. Abbott Elementary - 3. Sezon

"Abbott Elementary" dizisi, sadece öğretmeyi sevdikleri için ülkenin en kötü devlet okullarından birinde çalışmak üzere bir araya gelen bir grup öğretmenin hikayesini anlatıyor.