Ocak Ayında MUBI'ye Gelecek En İyi Filmler

MUBI, Ocak 2024 kataloğunu açıkladı!

Yılın öne çıkan filmlerinden "Sararmış Yapraklar" ve "Monster" bu ay platforma gelecek yapımlar arasında. 

Bu listede ise Ocak ayında MUBI'ye gelecek en filmleri bulabilirsiniz.

İyi seyirler.

1. Sararmış Yapraklar

Orijinal İsmi: Kuolleet lehdet

Süre: 81dk
Tür: Dram , Komedi , Romantik
Yönetmen: Aki Kaurismäki
Senarist: Aki Kaurismäki
Yapımı: 2023 - Almanya , Finlandiya

Günümüz Helsinki'sinde, aşkı arayan iki yalnız ruh, bir karaoke barında tesadüfen karşılaşır. Ancak, mutluluğa giden yolları, kaybolan telefon numaralarından yanlış adreslere, alkolizme ve bir sokak köpeğine kadar çeşitli engellerle doludur.

2. Monster

Orijinal İsmi: Kaibutsu

Süre: 125dk
Tür: Dram , Gerilim , Gizem
Yönetmen: Hirokazu Koreeda
Senarist: Yuji Sakamoto
Yapımı: 2023 - Japonya

Bir anne, oğlu tuhaf davranmaya başlayınca sorunun cevabını öğretmenden ister.

3. Masumiyetin İntiharı

Orijinal İsmi: The Virgin Suicides

Süre: 97dk
Tür: Dram , Romantik
Yönetmen: Sofia Coppola
Senarist: Sofia Coppola
Yapımı: 1999 - ABD

Bir grup çocuk, komşuları olan 5 kızla dostlukları sayesinde hem kendi cinselliklerini, hem de kadınlığın gizemlerini keşfederler.

4. Takip

Orijinal İsmi: Following

Süre: 68dk
Tür: Dram , Gerilim
Yönetmen: Christopher Nolan
Senarist: Christopher Nolan
Yapımı: 1998 - ABD , İngiltere

Londralı işsiz bir yazar olan Bill, yeni romanı için insanların yaşamlarını öğrenmeyi takıntı haline getirir. Onları takip ederek, gizlice evlerine girerek hayatları hakkında ayrıntıları öğrenmeye çalışan Bill'in takip ettiği insanlardan biri olan Cobb adındaki iyi giyimli yabancı, aslında azılı bir soyguncudur. Bill'in kendince iyi niyetli saplantısı Cobb'un izlendiğini fark etmesiyle, birden ölümcül bir şekilde tersine döner ve kendisini bir anda karanlık suç dünyasının dehlizlerinde bulur.

5. Paralel Anneler

Orijinal İsmi: Parallel Mothers

Süre: 120dk
Tür: Dram
Yönetmen: Pedro Almodóvar
Senarist: Pedro Almodóvar
Yapımı: 2021 - İspanya

Kazara hamile kalan ve doğum yapmak üzere olan iki bekâr kadın bir hastane odasında bir araya gelirler: mutlu ve herhangi bir pişmanlığı olmayan orta yaşlarında Janis ile pişmanlık ve korku dolu, travmatize olmuş ergen Ana. Bu saatlerde paylaşacakları birkaç kelime, ikisi arasında tesadüfen gelişen ve hayatlarını belirleyici bir şekilde değiştiren derin bir bağ kuracaktır.

6. Aşk, Ateş ve Anarşi Günleri: Türk Sinemateki ve Onat Kutlar

Süre: 76dk
Tür: Belgesel
Senarist: Önder Esmer
Yapımı: 2023 - Türkiye

Genç yazar Onat Kutlar, 1961 yılında felsefe okumak için Paris’e gider. Fransız Sinemateki’ne gittikten sonra sinemaya olan tutkusunu keşfeder ve İstanbul’da da bir sinematek kurmaya karar verir. Türk Sinematek Derneği birkaç yıl sonra, 1965’te Onat Kutlar ve bir grup aydın tarafından kurulur. Sinematek beklenenin üzerinde, olağanüstü bir ilgi görür ve dünyanın dört bir yanından sanat filmleri burada ilk kez gösterilir. Sinematek sadece film göstermekle kalmaz, aynı zamanda entelektüel bir film kültürünün ortaya çıktığı ve yeni nesil sinemacıların, eleştirmenlerin, sinefillerin yetiştiği bir yer haline gelir. Çok geçmeden Sinematek kendini Yeşilçam çevresiyle beklenmedik bir çatışmanın ortasında bulur.

7. Açık Kapılar Ardında

Açık Kapılar Ardında
Süre: 62dk
Tür: Dram
Yönetmen: Alpgiray M. Uğurlu
Yapımı: 2023 - Türkiye

Türkiye’nin politik ve sosyal yaşamından sıkılan Gökçe, Berlin’e bilgisayar mühendisi olarak kısa süre önce taşınmıştır. Geçici kaldığı evde bir süre kaldıktan sonra uzun süre kalabileceği evi bulur ancak emlak firması ondan garantör ister. Kendisi gibi Berlin’e taşınan yakın arkadaşlarından bu konuda destek alabileceğini düşünen Gökçe yanılır ve hiçbiri kabul etmez. Uzun geçen günün ardından kendisi ve Berlin’deki yaşamı ve geleceği hakkında fikirleri değişir.