2023 Yılında Hak Ettiği Popülerliği Yakalamamış Yabancı Dizileri!

2023 yılının gölgede kalmış gizli hazineler niteliğindeki dizileri!

Geçtiğimiz sene yeni diziler için oldukça çekişmeliydi. "The Last of Us"un yarattığı büyük etkiyi "Beef" takip etti. Fakat her dizi bu kadar şanslı olmadı. Sesini yeterince duyuramasa da kalitesinden ödün vermeyen bu başarılı dizileri sizlerle buluşturmak istedik.

İyi keşifler, iyi seyirler!

1. Jury Duty

Orijinal İsmi: Jury Duty

Tür: Komedi
Yönetmen: Jake Szymanski
Yapımı: 2023 - ABD

Program, davanın sahte olduğunun farkında olmayan jüri üyesi Ronald Gladden'ın bakış açısından ele alınan bir Amerikan jüri duruşmasını konu anlatıyor. Ronald Gladden dışındaki herkes oyuncudur ve gerçekleşen bütün olaylar dikkatle planlanmıştır.

2. Poker Face

Orijinal İsmi: Poker Face

Tür: Gizem , Suç
Yönetmen: Rian Johnson
Senarist: Rian Johnson
Yapımı: 2023 - ABD

Charlie'nin sıradışı bir yeteneği vardır. Karşısındaki kişi yalan söylediğinde anlayabilmektedir. Plymouth Barracuda arabasına atlayıp her yeni durakta farklı insanlar ve kendini çözmekten alamadığı ilginç suçlarla karşılaşır. 

3. I'm a Virgo

Orijinal İsmi: I'm a Virgo

Tür: Bilim Kurgu , Dram , Komedi
Yönetmen: Boots Riley
Yapımı: 2023 - ABD

I'm a Virgo, 4,5 metre boyunda genç bir siyahi olan Cootie’nin reşit olma yolculuğunu konu ediyor. Cootie'yi düşman bir dünyadan korumak için, evlat edinen ailesi onu dünyadan saklamış ve evlerinden çıkmasına asla izin vermemiştir. Cootie nihayet dışarı çıktığında, ilk kez toplumun güzelliklerini ve çelişkilerini deneyimlemeye başlar.

4. Dead Ringers

Orijinal İsmi: Dead Ringers

Tür: Dram , Gerilim , Korku
Yönetmen: Sean Durkin
Senarist: Alice Birch
Yapımı: 2023 - ABD

Tepeden tırnağa aynı olan Mantle ikizleri, Manhattan'dan başlayarak kadınların doğum yapma şeklini değiştirmeyi göre edinir.

5. The Curse

Orijinal İsmi: The Curse

Tür: Dram , Komedi
Yönetmen: Nathan Fielder
Yapımı: 2023 - ABD

Dizi, evli bir çift olan Asher (Nathan Fielder) ve Whitney'in (Emma Stone) hayatlarını konu alıyor. Henüz yeni evli olan çiftin, hayatlarını altüst etmeye başlayan bir lanetle karşı karşıya olduğu iddia ediliyor. Bu arada ikili, yakın zamanda birlikte bir ev geliştirme programı çekmeye başladılar ve çocuk sahibi olmaya çalışıyorlar.

6. Scott Pilgrim Takes Off

Orijinal İsmi: Scott Pilgrim Takes Off

Yönetmen: Abel Gongora
Senarist: Bryan Lee O'malley
Yapımı: 2023 - ABD , İngiltere , Japonya

Yirmili yaşlarındaki Torontolu indie rock müzisyeni Scott Pilgrim'in (Michael Cera) iş hayatı, evinden atılmamaya çalışması ve hoşlandığı kızın yedi şeytani eski sevgilisiyle yaşadığı karşılaşmaları konu alan bir animasyon dizi.

7. Gen V

Orijinal İsmi: Gen V

Senarist: Craig Rosenberg
Yapımı: 2023 - ABD

"Gen V", üniversiteye giden genç süper kahramanlara odaklanacak. Süper kahraman olabilmek için çeşitli testlerden geçen gençler; fiziksel, cinsel ve ahlaki sınırlarını zorlayan bu testlerin ardından, en iyi şehirlere yerleşebilmek için birbirleriyle yarışacaklar.

"Gen V" çok sevilen "The Boys" dizisinin yan yapımı.

8. Silo

İnsanlar yer altında devasa bir siloda yaşamaktadır. Bu siloda onları yeryüzünün toksik ve mahvolmuş dünyasından koruyacağına inanılan pek çok sıkı kural bulunmaktadır.

9. Full Circle

Orijinal İsmi: Full Circle

Süre: 47dk
Tür: Dram , Suç
Yönetmen: Steven Soderbergh
Yapımı: 2023 - ABD

Başarısız bir adam kaçırma olayıyla ilgili süren bir soruşturma, günümüz New York'unda pek çok karakter ve kültürü birbirine bağlayan ve uzun süredir devam eden sırları gün yüzüne çıkaracaktır.

10. Primo

Bekar annesi ve altı dayısı ile yaşayan ergenlik çağındaki Meksikalı-Amerikalı bir gencin üniversite hayallerini, toplumun beklentilerini ve telaşlı ev hayatını dengelemeye çalışmasına tanıklık ediyoruz.