En İyi John Carpenter Filmleri!

Usta sinemacı John Carpenter bugün 76 yaşında!

Bugün, sinema dünyasının efsanevi yönetmenlerinden John Carpenter'ın doğum gününü kutluyoruz! Carpenter, kariyeri boyunca korku, bilim kurgu ve aksiyon türlerinde öne çıkan unutulmaz eserlerle sinemaseverlere ilham verdi. Onun özgün bakış açısı, atmosferik müzikleri ve karanlık hikayeleri, izleyicilere unutulmaz anlar yaşattı.

Bu listemiz ise Carpenter'ın ustalığına, yaratıcılığına ve sinematik vizyonuna bir saygı duruşu niteliğinde. Carpenter, zamanla etkisi geçmeyen eserleri ile seyircilerin kalbinde özel bir yer edinmeye devam ediyor. Işıklarınızı söndürün, perdeyi açın ve Carpenter'ın karanlık dünyasına bir yolculuk yapın!

Keyicli seyirler!

1. Cadılar Bayramı

Orijinal İsmi: Halloween

Süre: 91dk
Tür: Gerilim , Korku
Yönetmen: John Carpenter
Yapımı: 1978 - ABD

Korku sinemasının ustalarından John Carpenter'ı üne kavuşturan filmi "Cadılar Bayramı", ilk cinayetini altı yaşında işleyen bir çocuğun onbeş yıl sonra hapisten kaçarak geçmişini tekrarlamasını anlatıyor. Azizler günü arifesinde işlediği cinayeti hayatının merkezi haline getiren ve sıradan insanları öldürerek adeta sorunlarıyla hesaplaşan gencin hikayesi.

2. Şey

Orijinal İsmi: The Thing

Süre: 109dk
Tür: Bilim Kurgu , Gizem , Korku
Yönetmen: John Carpenter
Yapımı: 1982 - ABD

1982 Yılının kışında bir araştırma ekibi Antartika'da 100 yıldan beri karların altında kalmış bir 'Şey' keşfederler. 

3. New York'tan Kaçış

Orijinal İsmi: Escape From New York

Süre: 99dk
Yönetmen: John Carpenter
Yapımı: 1981 - ABD , İngiltere

1997 yılında suçun artması sonucu duvarlar ve dikenli tellerle çevrilen New York, ABD'nin geri kalanından yalıtılarak adeta dev bir açık hava cezaevine dönüştürülmüştür. En iflah olmaz suçlular oraya atılıp anarşik ve vahşi bir yaşama mahkum edilirken, kaçmaya çalışanlar vurulmaktadır. Manhattan'ı anakaraya bağlayan köprüler havaya uçurulmuş ve mayınlanmıştır.İşte böyle bir ortamda, ABD başkanının uçağı Hava Kuvvetleri 1 teröristlerce kaçırılır ve başkan kaçış kapsülüyle New York'a düşer. Onu kurtarmak için eski asker ve şimdinin dik başlı mahkumu katil Snake (Yılan) Pliskin bir anlaşmaya zorlanır. Snake'in koluna 24 saat içerisinde infilak edecek bir patlayıcı yerleştirilip New York'a gönderilecek ve başkanı bulup getirecektir. Zamanında ve bu imkansız görevi tamamlamış olarak dönerse, Snake'in hayatı da kurtulacaktır.

4. Küçük Çin'de Büyük Bela

Orijinal İsmi: Big Trouble In Little China

Süre: 100dk
Yönetmen: John Carpenter
Senarist: Gary Goldman
Yapımı: 1986 - ABD

Kamyon şoförü olan Jack, Çin Mahallesi'ndeki bir çetenin elinden arkadaşının sevgilisini kurtarmak için maceranın içine atılır. Burton ve arkadaşının bilmediği şey iser: Lo Pan isimli 2000 yıllık bir Çinli hayaletin de, kurtarmak istediği kızla ilgili özel planlarının olmasıdır.Genç ve güzel avukat Gracie dae, şans eseri iki arkadaşın macerasına katılır ve kurtarma girişimi sırasında Lo Pan'a esir düşer. Yazgısında Lo Pan'ı yoketmenin ağır sorumluluğunu taşıyan bir tur otobüsü şoförü ve bir kaç düzine uzakdoğulu dövüşçünün de katılımı ile, küçük macera girişimi unutulmaz bir şölene dönüşür!

5. They Live

Orijinal İsmi: They Live

Süre: 93dk
Yönetmen: John Carpenter
Senarist: John Carpenter
Yapımı: 1988 - ABD

Biz farkında olmadan kararlarımızı etkiliyorlar. Biz hissetmeden duyularımızı uyuşturuyorlar. Biz farkında olmadan hayatımızı kontrol ediyorlar. Onlar yaşıyor.

6. Sis

Orijinal İsmi: The Fog

Süre: 86dk
Tür: Gerilim , Gizem , Korku
Yönetmen: John Carpenter
Yapımı: 1980 - ABD

Ürkütücü sisin içine sıkışan Antonio körfezi sakinleri, dehşet verici bir intikamın habersiz kurbanları olurlar.Tam yüzyıl önce,sisli bir gecede cüzzamlıları taşıyan bir gemiye tuzak kurulur.Gemi kayalık kıyıya doğru yönlendirilir,batar ve içindeki herkes boğularak ölür.Kasbalılar gemiden çaldıkları altınlarla bugünkü Antonio Bay kasabasını kurarlar.Şimdi,hayalet denizciler ölümlerinden sorumlu olanların nesillerinden kalanları bulup onlardan intikam almak için dehşet verici sisle birlikte geri dönerler.Böylece Antonio Bay'de kabus dolu günler başlar. 

7. 13. Bölgeye Saldırı

Orijinal İsmi: John Carpenter's Assault On Precinct 13

Süre: 91dk
Tür: Aksiyon , Gerilim , Suç
Yönetmen: John Carpenter
Senarist: John Carpenter
Yapımı: 1976 - ABD

Los Angeles'ta kapanmakta olan bir polis karakolu boşaltılmak üzeredir. Bu sebeple elektrik ve telefonları kesilmiş, son tutuklular tahliye edilmeyi beklerken bir kaç sekreter ile bir polis memuru da onları gözetmektedir. Bu arada Los Angeles polisi ölümcül bir hata yapmış ve pis bir sokak çetesini kendisine düşman etmiştir. İşte şimdi bu korumasız karakol büyük bir intikam hareketinin kurbanı durumundadır. Hiç bitmeyecekmiş gibi gelen bir saldırı başlar. Polis memuru Bishop, bir kaç sivil ve tutuklular canlarını kurtarmak için müthiş bir mücadelede işbirliği yapacaklardır.

8. Karanlıklar Prensi

Orijinal İsmi: Prince Of Darkness

Süre: 102dk
Tür: Korku
Yönetmen: John Carpenter
Senarist: John Carpenter
Yapımı: 1987 - ABD

Los Angeles'in aşağı mahallelerinden birinde bulunan eski bir kilisede bir takım garip olaylar gerçekleşmektedir. Kilisenin rahibi, Profesör Birack'tan ve ekibinden yardım ister. Kilisenin bodrumunda çok garip bir şey bulurlar. Antik bir muhafazanın içinde saklanan ve kendi etrafında dönmekte olan yeşil bir sıvı. Şeytan yeryüzüne geri mi gelecektir?

9. Starman

Orijinal İsmi: Starman

Süre: 105dk
Yönetmen: John Carpenter
Yapımı: 1984 - ABD

Kocasının ölümünden sonra kendine gelemeyen Jenny Hayden birgün kocasının kimliğine bürünmüş bir uzaylı görünce ne yapacağını şaşırır. Uzaylının, veya "Yıldız Adam"ın ise tek istediği evine dönmek için arkadaşlarının onu almasıdır. Randevusuna gidebilmek için Jenny'e ihtiyacı vardır.

10. Christine

Orijinal İsmi: Christine

Süre: 110dk
Tür: Korku
Yönetmen: John Carpenter
Yapımı: 1983 - ABD

Sadece bir otomobil,ama asla sıradan değil. Derinliklerinde bir şeytan gizli ve adı Chirstine. Kırmızı-beyaz, 1958 model bu Playmouth marka araba korku ve doymak bilmez intikam duygusuyla, yoluna çıkan her şeyi yok ediyor.