"Altın Kafes" Oyuncuları ve Karakterlerini Hatırlayalım!

3 Aralık 2023 akşamı ATV'de başlayan, başrollerinde Aytaç Şaşmaz ve Şifanur Gül'ün bulunduğu dizi "Altın Kafes"e gelin yakından bakalım! 

"Altın Kafes", 24 Aralık 2023 tarihinde 4. bölümü ile final yaptı. Fakat başarılı bir oyuncu kadrosuna sahip olan dizinin ekibine sizlerle göz atmak istedik!

Cem Akyoldaş'ın yönettiği dizinin senaristliğini Rahşan Çiğdem İnan yaptı. Dizi, ülkenin sayılı zenginlerinden olan Beyoğlu ailesinin veliahtı Onur (Aytaç Şaşmaz) ile ailenin sahip olduğu bir okulda öğretmenlik yapan idealist Zeynep’in (Şifanur Gül) arasında filizlenen aşkı konu alıyordu.

"Altın Kafes"in tüm bölümlerine buradan ulaşabilirsiniz.

Peki "Altın Kafes" dizisinin oyuncuları ve karakterleri kim?

1. Aytaç Şaşmaz

Aytaç Şaşmaz
Doğum Tarihi: 4 Ağustos 1998

"Altın Kafes" dizisi Onur kimdir?

Onur, Nalan Beyoğlu'nun ortanca çocuğu olmasının yanında BYL Holding'in CEO'su ve ailenin veliahtı. Kendine güveni son derece yüksek gözüken Onur, iç dünyasında yalnız biri. İlk evliliğinden sonra tüm duygularını saklayan soğuk birine dönüştü. Katı ve duygusuz görünen bu adam, Zeynep ile tanışınca tekrar kalbinin attığını hissedecek.

"Altın Kafes" dizisinin Onur'u Aytaç Şaşmaz kimdir?

Aytaç Şaşmaz, Manisa doğumlu oyuncu. Bir başka oyuncu İsmail Ege Şaşmaz'ın kardeşidir. Sinemaya 2017 yılında "Kötü Çocuk" filmiyle adım atan Şaşmaz, 47. Altın Kelebek Ödülleri’nde En İyi Romantik Komedi Erkek Oyuncusu Ödülü'nü aldı. 

2. Şifanur Gül

Şifanur Gül
Doğum Tarihi: 26 Kasım 1997

"Altın Kafes" dizisi Zeynep kimdir?

Zeynep, Babası Ayhan ve kardeşi Berna ile yaşıyor. Annesini kaybettikten sonra evin annesi hâline gelip yüklerini sırtlandı. Kendi halinde bir hayat yaşar ve Beyoğlu ailesinin sahip olduğu okulda ilkokul öğretmenliği yapar. Yolu Onur Beyoğlu ile kesişmesi hayatında bir dönüm noktası olacak.

"Altın Kafes" dizisinin Zeynep'i Şifanur Gül kimdir?

Şifanur Gül, 1997 yılında Ankara'da doğdu. Genç yaşta oyunculuk eğitimine başlayan Gül, Ankara Üniversitesi Devlet Tiyatrosu Oyunculuk Bölümü'nde eğitimine devam etti. Tiyatro sahnelerindeki performansıyla dikkat çeken oyuncu, daha sonra televizyon yapımlarında da yer almaya başladı.  "Terzi", "Akif" ve "Yaratılan" gibi yapımlarıyla tanınır.

3. Ebru Cündübeyoğlu

Ebru Cündübeyoğlu
Doğum Tarihi: 10 Eylül 1974

"Altın Kafes" dizisi Nalan kimdir?

Nalan Beyoğlu ailesinin gelini, Onur ve Alara'nın ise annesi. Tüm hisselere sahip kayınvalidesi Zümrüt'ün yerine geçip kontrol sahibi olacağı günü dört gözle bekliyor. Oğlu Onur'un hayatını da kontrol altında tutmak için elinden geleni yapıyor.

"Altın Kafes" dizisinin Nalan'ı Ebru Cündübeyoğlu kimdir?

Ebru Cündübeyoğlu, Heilbronn, Almanya doğumlu manken, tiyatro ve dizi oyuncusu. Diş hekimi Ertuğrul Cündübeyoğlu ve 1970 Türkiye Güzelleri'nden Hülya Cündübeyoğlu'nun tek çocuğudur. 1993 senesinde Türkiye 4. güzeli seçilmesinin ardından televizyon ekranlarında boy göstermeye başladı. "Deli Yürek" dizisinde canlandırdığı Ayşegül karakteri ile popülerlik kazandı. 

4. Hayal Köseoğlu

Hayal Köseoğlu
Doğum Tarihi: 20 Aralık 1992

"Altın Kafes" dizisi Ahu kimdir?

HIrslı bir kadın olan Ahu, Onur Beyoğlu'nun özel asistanı. Onur'a aşık olan Ahu, onu etkilemek ve ona yakın olabilmek için bütün riskleri göze alır.

"Altın Kafes" dizisinin Ahu'su Hayal Köseoğlu kimdir?

Hayal Köseoğlu, İstanbul doğumlu oyuncu. İstanbul Aydın Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Drama ve Oyunculuk Bölümü'nü bitirdi. Henüz 6 yaşında yer aldığı "Ruhsar" dizisi ile ilk oyunculuk tecrübesini yaşadı. "Arkadaşlar İyidir", "Aşk-ı Memnu" ve "Bir Nefes Daha" gibi dizi ve filmlerde yer aldı.

5. Hilmi Cem İntepe

Hilmi Cem İntepe
Doğum Tarihi: 19 Mayıs 1992

"Altın Kafes" dizisi Serhat kimdir?

Sırlarla dolu karanlık bir geçmişi olan Serhat, askerde patlamada yaralandıktan sonra bir dizi estetik ameliyat geçirdi. Bunun sonucunda adeta başka birine dönüştü. Gerçekte kim olduğunu saklayıp Beyoğlu ailesinin yanında güvenlik şefliğine başladı. Bu yol, öğrenmesi gerekenlere erişebilmesinin tek yolu.

"Altın Kafes" dizisinin Serhat'ı Hilmi Cem İntepe kimdir?

Hilmi Cem İntepe 1992 Muğla doğumludur. Küçük yaşlardan beri dans eden Hilmi Cem İntepe 2012 yılında Yetenek Sizsiniz yarışmasına katılmış olan birisidir. 2013'te Survivor yarışmasına gönüllüler takımında girmiş ve yarışmayı kazanmıştır. 2014 yılında Stajyer Mafya filmiyle sinemaya adım attı. 2018'de Hürkuş: Göklerdeki Kahraman filminde başrolde Vecihi Hürkuş'u canlandırdı

6. Sacide Taşaner

Sacide Taşaner
Doğum Tarihi: 14 Mayıs 1960

"Altın Kafes" dizisi Zümrüt kimdir?

Beyoğlu ailesinin tüm hisselerinin yegâne sahibi ve evin babaannesi. Zamanında kocasıyla açtığı küçücük işletmeyi zamanla koca bir holding hâline getirdi. Ne emeklerle şimdiki hâline getirdiği şirketin henüz kimseye bırakılabileceğine inanmıyor. Onur Beyoğlu'na tüm işlerini devretmek istese de bunun için önce mutlu bir evliliği olması şartını koyacak.

"Altın Kafes" dizisinin Zümrüt'ü Sacide Taşaner kimdir?

Sacide Taşaner, Isparta doğumlu oyuncu. "Fatmagül'ün Suçu Ne" dizisinde canlandırdığı Halide karakteri ile tanındı. Bu dizide aynı zamanda oğlu Kaan Taşaner ile birlikte rol aldı

7. Murat Kılıç

Murat Kılıç
Doğum Tarihi: 7 Eylül 1971

"Altın Kafes" dizisi Ayhan kimdir?

Zeynep'in biricik babası Ayhan, çok değer verdiği karısını kaybedince hayatta yolunu kaybeder. Küçük bir pilavci işleten Ayhan, kumar batağına düşer.

"Altın Kafes" dizisinin Ayhan'ı Murat Kılıç kimdir?

Murat Kılıç, Amasya doğumlu oyuncu. "Bir Zamanlar Anadolu'da" filminde Polis İzzet rolünü canlandırdı. Saraybosna Film Festivali'nde "En İyi Film" ödülüne layık görülen "Albüm" filminde başrolü Şebnem Bozoklu ile paylaştı.

8. Kaan Turgut

Kaan Turgut
Doğum Tarihi: 19 Ağustos 1985

"Altın Kafes" dizisi Kenan kimdir?

Ahu'nun sırdaşı, şirketin güvenlik şefi olan Kenan'ın kariyeri Cihan'ın gelişiyle sarsılır. 

"Altın Kafes" dizisinin Kenan'ı Kaan Turgut kimdir?

Kaan Turgut, İzmir doğumlu oyuncu. Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tiyatro Bölümü'nü bitirdi. "Elveda Rumeli" ile kamera önü oyunculuğa başladı. Son yıllarda "İyi Adamın 10 Günü", Maske: Nezaketle Tebessüm ve "Altın Kafes" film ve dizilerinde yer aldı.

9. Sümeyra Koç

Sümeyra Koç
Doğum Tarihi: 27 Şubat 1987

"Altın Kafes" dizisi Alara kimdir?

Onur'un ablası ve Nalan'ın en büyük kızı olan Alara, iki hızlı evlilik yapıp çabucak ayrıldı. Kendisini parası için seven erkekler onu hayal kırıklığına uğrattı.

"Altın Kafes" dizisinin Alara'sı Sümeyra Koç kimdir?

Sümeyra Koç, İstanbul'da doğdu ve Bilgi Üniversitesi'nden mezun oldu. Oyunculuk kariyerine televizyon reklamlarıyla başladı ve "Sana Bir Sır Vereceğim" dizisiyle adını duyurdu. Daha sonra "Kurt Seyit ve Şura", "Kara Kutu", "Günebakan" gibi dizilerde ve "Saruhan" adlı bir TV filminde rol aldı. Ayrıca, tiyatroda da sahne deneyimi olan Koç, "Fazilet Hanım ve Kızları" dizisinde "Farah" karakterini canlandırdı. Son olarak “Kraliçe” dizisinde Gaye rolünü canlandırdı.

10. Eda Nur Gülbudak

Eda Nur Gülbudak
Doğum Tarihi: 11 Aralık 1998

"Altın Kafes" dizisi Berna kimdir?

Ayhan'ın dobra kızı Berna, Zeynep'in en değer verdiği insan. Üniversite son sınıfta olan Zeynep, Beyoğluların bursundan faydalanıyor. Boş vakitlerinde babasının pilavcısında çalışıyor.

"Altın Kafes" dizisinin Berna'sı Eda Nur Gülbudak kimdir?

Eda Nur Gülbudak, Isparta doğumlu oyuncu ve manken. "Beni Bırakma" dizisi ile ekranlara çıktı. Antalya Serik Sağlık Meslek Lisesi'nden mezun oldu.