Mutlaka İzlemeniz Gereken Belgesel Diziler

Belgesel dizi sevenleri harika bir liste bekliyor!

Kurgu yerine gerçek hayatın akışına ve meydana gelen sıra dışı olaylara tanıklık etmek isteyenler için mükemmel bir kaynak olan belgesel diziler, son yıllarda popülerliği iyice artan bir tür. Gerçek suç belgesellerinden doğanın güzelliklerine, ilham verici hayatlardan komik ve beklenmedik durumlara birbirinden farklı içeriklere sahip 10 belgesel diziyi sizler için listeledik.

İyi seyirler!

1. Our Planet

Orijinal İsmi: Our Planet

Süre: 50dk
Tür: Aksiyon , Belgesel
Oyuncular: David Attenborough
Yapımı: 2019 - ABD , İngiltere

Gezegenimiz, dünyadaki farklı ekolojik ortamlardaki çeşitliliği anlatan bir belgesel serisidir. Belgesellerde kutup bölgelerindeki vahşi hayattan Afrika savanlarına ve Güney Amerika'daki yağmur ormanlarına doğal yaşam mercek altına alınıyor.   

2. Kedilere Bulaşmayın: İnternette Katil Avı

Orijinal İsmi: Don’t F**k with Cats: Hunting an Internet Killer

Süre: 62dk
Tür: Belgesel , Suç
Yönetmen: Mark Lewis
Yapımı: 2019 - ABD , İngiltere

Kanadalı katil Luka Magnotta'nın yaşadığı süreci konu alan gerçek suç belgeselidir. Sapkın bir suçlunun dehşet verici videolar paylaşmasının ardından, onu bulmayı kafasına koyan bir grup amatör internet dedektifi, karanlık bir yeraltı dünyasının içine çekilir.

3. Nathan for You

Nathan Fielder, işletme lisans derecesini ve hayat deneyimlerini küçük işletmelere kâr ettirmek için kullanıyor. Ama alışılmadık yöntemlerinden dolayı Nathan'ın iyi niyeti genelde bu gerçek insanlara beklediklerinden çok daha farklı bir deneyim yaşatıyor.

4. Formula 1: Drive to Survive

Orijinal İsmi: Formula 1: Drive to Survive

Süre: 38dk
Tür: Belgesel
Yapımı: 2019 - İngiltere

Formula 1 dünyasının kapılarını aralayan "Formula 1: Drive to Survive" belgesel serisi; izleyicileri yarışın perde arkasıyla, ailelerle, takımlarla ve kaskların ardındaki pilotlarla tanıştırıyor. 

5. Terim

Tür: Belgesel
Yapımı: 2022 - Türkiye

Netflix yapımı 4 bölümlük belgesel dizi, "İmparator" lakaplı ünlü futbol antrenörü Fatih Terim'in 1996-2022 yılları arasındaki kariyerine odaklanıyor.

6. The Last Dance

Orijinal İsmi: The Last Dance

Süre: 50dk
Tür: Belgesel
Yapımı: 2020 - ABD

Efsanevi basketbol oyuncusu Michael Jordan’lı kadrosuyla 1990’ların Chicago Bulls’unu ve takımın yükselişini odağına alan belgesel ve mini dizi.

7. The Rehearsal

Nathan Fielder, hiçbir şeyin beklendiği gibi gitmediği bir dünyada insanlara kendi hayatlarının provasını yapma şansı veriyor.

8. Pavyon

Orijinal İsmi: Pavyon

Süre: 25dk
Tür: Belgesel
Yönetmen: Sami Öztürk
Senarist: Sami Öztürk
Yapımı: 2019 - Türkiye

Ankara’nın eğlence gelirinin yüzde 80’nini oluşturan pavyonların toplumda hoş görülmediği ve çeşitli klişeleri anlatan bu belgesel izleyiciyi pavyon kültürünün içine çekiyor, tabularınızı yıkmaya hazır olun.  

9. Kaplan Kral: Cinayet, Kargaşa ve Delilik

Orijinal İsmi: Tiger King: Murder, Mayhem and Madness

Tür: Belgesel , Suç
Yönetmen: Rebecca Chaiklin
Yapımı: 2020 - ABD

Büyük kedi yetiştiriciliğinin yeraltı dünyasındaki eksantrik karakterler, aralarındaki rekabet ve tartışmalı bir hayvanat bahçesinin patronu olan Joe Exotic'in kiralık katil tutarak iyice kontrolden çıkan süreci işleyen gerçek suç belgeseli.

10. Vahşi Kırlar

Orijinal İsmi: Wild Wild Country

Süre: 67dk
Tür: Belgesel , Suç
Yönetmen: Maclain Way , Chapman Way
Yapımı: 2018 - ABD

Tartışmalı bir tarikat lideri, Oregon çölünde ütopik bir kent kurar. Ancak yerel halkla yaşanan sürtüşme ulusal çapta bir skandala dönüşür.