En İyi Elizabeth Olsen Filmleri

Yetenekli oyuncu Elizabeth Olsen'ın en iyi filmlerine yakından bakalım!

16 Şubat 1989 doğumlu başarılı oyuncu, 35 yaşına giriyor. Olsen, ünlü oyuncu ikizler Ashley Olsen ve Mary-Kate Olsen'ın küçük kardeşi olarak Los Angeles'ta dünyaya geldi. En iyi Marvel Sinematik Evreni'nde canlandırdığı Wanda Maximoff karakteri ile tanınan oyuncu, uzun kariyeri boyunca pek çok farklı ilgi çekici filmde yer aldı.

Karşınızda en iyi Elizabeth Olsen filmleri!

1. Özgür Sanatlar

Orijinal İsmi: Liberal Arts

Süre: 97dk
Tür: Dram , Komedi , Romantik
Yönetmen: Josh Radnor
Senarist: Josh Radnor
Yapımı: 2012 - ABD

Yeni bekar kalmış ve işinden çok da memnun olmayan içine kapanık Jesse Fisher kafasını kitaplara gömmüş bir şekilde yaşamaktadır. Ohio'daki okuluna (yemek salonlarına, yurt odalarına, partilere ve şiir seminerlerine) duyduğu derin özlem ona en güzel günlerinin geçmişte kaldığını hissettirmektedir. En sevdiği Profesör emeklilik yemeğinde konuşma yapması için onu kampüse davet ettiğinde, Jesse teklifi hemen kabul eder. Üniversite ikinci sınıf öğrencisi olan ve klasik müzik aşığı Zibby ile tanışmak Jesse'nin içinde, uzun süredir hissetmediği olasılık ve bağlılık duygularını yeniden uyandırır.

2. Kardaki İzler

Orijinal İsmi: Wind River

Süre: 107dk
Tür: Dram , Gerilim , Gizem , Suç
Yönetmen: Taylor Sheridan
Senarist: Taylor Sheridan
Yapımı: 2017 - ABD , İngiltere , Fransa

Boulder Flats'in doğusunda, Wind River Indian Reservation'ın uçsuz bucaksız ve acımasız beyaz topraklarının derinliklerinde, deneyimli oyun takipçisi Cory Lambert, genç Kızılderili Natalie'nin donmuş bedenini keşfeder.

Bu federal bir suç olduğundan, FBI deneyimsiz ama cesur ajan Jane Banner'ı soruşturmayı yönetmesi için gönderir, ancak hazırlıksız yabancı, Natalie'nin cinayetinin gizemini çözmek için yakında Cory ile birlikte çalışacak. Çok geçmeden, Cory kaçınılmaz olarak kendi geçmişiyle yüzleşmek zorunda kalırken, aynı zamanda hem o hem de Jane adaletin yerine geldiğini görmek için can atıyorlar. Sonunda, bu verimli bir ittifak olacak mı? 

3. Avengers: Endgame

Orijinal İsmi: Avengers: Endgame

Süre: 185dk
Yönetmen: Joe Russo , Anthony Russo
Yapımı: 2019 - ABD

Thanos'un (Josh Brolin) Sonsuzluk Eldiveni'ni ele geçirmesi ve kendi Dünya dengesini kurması nedeniyle süperkahramanlar dahil dünyanın yarısı küle dönüşmüştü. Geriye kalan ve yas tutan Yenilmezler'in as kadrosu Black Widow (Scarlett Johansson), Captain America (Chris Evans), Hulk (Mark Ruffalo), Thor (Chris Hemsworth) ve Iron Man'e (Robert Downey Jr.) kuantum bölgesinden gelerek aralarına katılan Ant-Man (Paul Rudd) umut ışığı olacak. 

4. Öldüresiye Sevmek

Orijinal İsmi: Kill Your Darlings

Süre: 104dk
Tür: Dram , Gerilim , Romantik
Yönetmen: John Krokidas
Senarist: Austin Bunn
Yapımı: 2013 - ABD

1944 yılında işlenen bir cinayet sonucu bir araya gelen Allen Ginsberg, Jack Kerouac and William Burroughs gibi Beat kuşağı yazarlarının ve şairlerinin hikayesinin anlatıldığı Kill Your Darlings'in genç oyunculardan oluşan kadrosunda Daniel Raddcliffe Allen Ginsberg’i, Jack Houston Jack Kerouac’ı, Dane DeHaan Lucien Carr’ı ve Ben Foster ise William Burroughs’ı canlandırıyor. David Kammerer’in ölü bulunmasıyla Kerouac, Burroughs ve Carr’ın tutuklanma hikayesini konu alan filmin, yönetmeni John Krokidas. Bol jazz, bol sigara dumanı ve özgür ruhu barındıran film, gizemli bir ölümün etrafında ilerleyen hikayesiyle de merak konusu olmaya devam ediyor.

5. Godzilla

Orijinal İsmi: Godzilla

Süre: 123dk
Yönetmen: Gareth Edwards
Senarist: David Callaham
Yapımı: 2014 - ABD

Dünyanın en ünlü canavarı, insanlığın haddini aşarak yaptığı bilimsel çalışmalar sonucu ortaya çıkarak tüm insanların varlığını tehdit eden acımasız yaratıklarla mücadele ederek bizi koruyor.   

6. Kaptan Amerika: Kahramanların Savaşı

Orijinal İsmi: Captain America: Civil War

Süre: 151dk
Yönetmen: Anthony Russo , Joe Russo
Yapımı: 2016 - ABD

Ultron Çağı filminden sonra Yenilmezler ekibinin giriştiği bir başka macera, oldukça büyük çaplı maddi ve manevi hasarlara neden olmuştur. Bu durum, Amerikan Hükumeti'nin yenilmezlere karşı giderek daha hoşgörüsüz bir tavır takınmalarına yol açar. Sonunda kahramanların sadece ihtiyaç duyulduğu zaman ortaya çıkacakları bir sistem kabul edilir. Ancak Kaptan Amerika (Chris Evans), yakın arkadaşı Bucky'i (Sebastian Stan) kurtarmak için girişimde bulununca Yenilmezler arasında sürtüşme çıkar. Kahramanlar, Kaptan Amerika'nın önderliğindeki bağımsız hareket etme yanlıları ve Iron Man'in (Robert Downey Jr.) başını çektiği hükumet yanlıları olarak ikiye bölünürler ve bir iç savaş patlak verir. Bu esnada yepyeni bir düşman daha ortaya çıkacaktır.

7. Paranoya

Orijinal İsmi: Martha Marcy May Marlene

Süre: 101dk
Tür: Dram , Gerilim
Yönetmen: Sean Durkin
Senarist: Sean Durkin
Yapımı: 2011 - ABD

Bulaştığı tarikattan ve karizmatik tarikat liderinden kurtulmak için çabalarken hayatı alt üst olan Martha, pek sık görüşmediği ablası Lucy'den yardım ister. Yinede neler yaptığını açıkça ablasına söylemek istemez.  Tatsız anıları canlandıkça eski tarikatının onu takip ettiği hissine kapılır, ancak bu yüzden gerçekle bağını kaybetmeye başlar. Cannes'de belirli bir bakış bölümünde gösterilen bu etkileyici psikolojik gerilim, kendi zihnine yeniden hakim olabilmek için mücadele veren genç bir kadının değişimini izleyen benzersiz bir film. 

8. Kodachrome

Orijinal İsmi: Kodachrome

Süre: 105dk
Tür: Dram , Komedi
Yönetmen: Mark Raso
Senarist: Jonathan Tropper
Yapımı: 2017 - ABD

A.G. Sulzberger’in The New York Times için yazdığı bir makaleden yola çıkan "Kodachrome"un konusu şöyle: Matt Ryder, uzun yıllardır ayrı kaldığı ve ölmekte olan babası Benjamin ile birlikte ülkeyi boydan boya arabayla geçmek zorunda kalır. Dünyanın en ünlü fotoğrafçılarından biri olan Benjamin, ‘Kodachrome’ film basabilen son laboratuvar kapanmadan önce, elindeki dört eski film rulosunu laboratuvara götürmek istemektedir. Benjamin’in hemşiresi Zoey ile birlikte üçlü, geçmişlerini arkada bırakarak, analogtan dijitale geçen dünyada bir seyahate çıkarlar.