Ekranlardaki En Gözde Yerli Oyuncular

Ekranlarda reyting rekorları kıran dizilerde oynayan en gözde yerli oyunculara bir göz atalım!

Bir süredir ekranlarda yer alan en popüler televizyon dizileri ile pek çok yetenek görmeye başladık.

Gelin, ekranlardaki en gözde oyuncuları yakından tanıyalım!

1. Doğukan Güngör

Doğukan Güngör

Doğukan Güngör, Ankara doğumlu oyuncudur. 2017 yılında Beykent Üniversitesi Oyunculuk Bölümü’nde okumaya başlayan Güngör, Harika Uygur’la Chubbuck metodu üzerine çalışmıştır.  İlk kez "Meryem" dizisi ile kamera karşısına geçmiştir. "Kızılcık Şerbeti" dizisinde Fatih karakterini canlandırmaktadır.

2. Sıla Türkoğlu

Sıla Türkoğlu

Sıla Türkoğlu, İzmir doğumlu oyuncudur. 2018 yılında "Ağlama Anne" dizisi ile oyunculuğa başlayan Türkoğlu, "Emanet" disinde Seher Kırımlı karakterini canlandırdı. Şimdilerde "Kızılcık Şerbeti"nde Doğa karakterini canlandırıyor.

3. Berk Atan

Berk Atan

Berk Atan, İzmir doğumlu bir manken ve oyuncudur. 2012 yılında "Best Model of Turkey" birincisi olan Atan, Beykent Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nde oyunculuk eğitimi aldı. İlk kez "Her Şey Yolunda Merkez" dizisinde canlandırdığı Selçuk Demircioğlu karakteri ile ekranlara gelen Atan, "Güneşin Kızları" dizinde Savaş Mertoğlu'nu canlandırdı. En son yer aldığı projeler arasında "Gönül Dağı"nda canlandırdığı Taner karakteri vardır.

4. Gülsim İlhan Ali

Gülsim İlhan Ali

Gülsim İlhan Ali, Bulgaristan doğumlu Türk oyuncudur. Bulgaristan'da yapılan Super Model yarışmasında Ford Modeli seçilmiştir ve 2012 yılında oyunculuğa adım attı. İlk olarak "Son Yaz Balkanlar"da yer alan Ali, "Diriliş: Ertuğrul"da Aslıhan, "Payitaht Abdülhamid"de Gülcemal, "Gönül Dağı"nda Dilek karakterini canlandırdı.

5. Burak Özçivit

Burak Özçivit

Burak Özçivit, dizi ve sinema oyuncusudur, modellik de yapmaktadır. Burçin adlı bir kız kardeşi olan Özçivit, Kazım İşmen Lisesi ve Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Fotoğrafçılık Bölümü'nden mezun oldu. 2003'te Best Model of Turkey yarışmasını katıldı, 2005'te tekrar katılıp kazandı. Bu yarışmaların arkasından oyunculuğa yöneldi, 2006'da "Eksi 18" dizisiyle ilk deneyimini elde etti. 2007'de çekilen "Musallat" adlı yerli korku filmiyle dikkat çekti. "Muhteşem Yüzyıl"daki Malkoçoğlu Bali Bey rolüyle popülerliği hızla yükseldi. "Çalıkuşu" dizisinde başrolü Fahriye Evcen'le paylaştı. 2015'te yine Fahriye Evcen'in başrolde olduğu "Aşk Sana Benzer" ve Murat Boz ile Aslı Enver'in kadroda olduğu "Kardeşim Benim" filmlerinde oynadı. Yine o yıl "Kara Sevda" dizisine başladı, Kemal rolüyle izleyici karşısına çıktığı bu dizi 2 sezon sürdü. 2017'nin Kasım ayında gösterime giren "Kardeşim Benim 2" filminde yine Murat Boz'la başrol ikilisini oluşturdu. 29 Haziran 2017'de uzun zaman birliktelik yaşadığı Fahriye Evcen ile dünyaevine girdi. Son olarak şu anda "Kuruluş Osman" dizisinde Osman Bey karakterini canlandırmaktadır.

6. Özge Törer

Özge Törer

Özge Törer, İstanbul doğumlu oyuncu. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Sahne Sanatları Bölümü'nden mezundur. "Kuruluş Osman" dizisi ile oyunculuğa adım attı. Dizide Râbi'a Bala Hâtun karakterini canlandırmaktadır.

7. Selahattin Paşalı

Selahattin Paşalı

Selahattin Paşalı, İzmir doğumlu oyuncudur. Budapeşte'de Sanat Yönetimi okudu. 25 yaşında İstanbul'a döndükten sonra Craft Atölye'de oyunculuk eğitimi aldı. Show TV dizisi "Kalp Atışı"nda pratisyen bir doktoru oynadı. Netflix dizileri "Aşk 101" ve "Pera Palas'ta Gece Yarısı" ile büyük bir üne kavuştu. Son olarak şu anda "Ömer" dizisinde başrol oynamaktadır.

8. Pınar Deniz

Pınar Deniz

Pınar Deniz, Türk oyuncu. 1993 yılında Adana'da düynaya gelen Pınar Deniz, iki yaşından itibaren İstanbul, Tarabya'da büyüdü. İstanbul Üniversitesi'nde  Halkla İlişkiler ve Reklamcılık bölümünü okudu. Oyunculuk hayatına 2014 yılında Star TV'de yayımlanan "Sil Baştan" adlı dizide Evrim karakterini canlandırarak başladı. 2016-2018 yılları arasında Kanal D'de yayımlanan "Vatanım Sensin" adlı dizide Yıldız karakterini canlandırarak üne kavuştu. "Aşk 101" ve "Yargı" dizileriyle popüleritesi artan oyuncu aynı zamanda "İnsanlar İkiye Ayrılır" ve "Kardeşim Benim 2" gibi filmlerde oynadı. Şimdilerde "Yargı" dizisinde Ceylin Erguvan karakterini canlandırıyor. 

9. Kaan Urgancıoğlu

Kaan Urgancıoğlu

Kaan Urgancıoğlu, İzmir doğumlu Türk dizi ve sinema oyuncusudur. 2007 yılında Marmara Üniversitesi Sermaye Piyasası ve Borsa Bölümü'nden mezun olan Urgancıoğlu, oyunculuğa öğrenciliği sırasında "Kampüsistan" dizisinde başrol oynayarak başladı. Üniversite eğitimi sonrası New York'ta Stella Adler Studio of Acting'de oyunculuk eğitimi aldı, Türkiye'ye dönünce de Kadir Has Üniversitesi Film ve Drama Bölümü'nde yüksek lisans yaptı. "Yargı" dizisinde canlandırdığı Ilgaz Kaya karakteri ile iyice popülerlik kazandı.

10. Mert Ramazan Demir

Mert Ramazan Demir

Ramazan Demir, tam adıyla Ramazan Mert Demir, Bakırköy, İstanbul doğumlu sinema ve dizi oyuncusu. 2008 yılından itibaren aralarında "Çıplak", "UFO", "Yalı Çapkını"nın da bulunuduğu çok sayıda film ve dizide oyunculuk yaptı.