"Yan Oda" Oyuncuları ve Karakterlerini Tanıyalım!

10 Mart 2024 akşamı Star TV'de başlayan ve başrollerinde Şevval Sam ve Caner Cindoruk'un bulunduğu dizi "Yan Oda"ya gelin yakından bakalım! 

Mehmet Barış Günger'in senaryosunu kaleme aldığı dizinin yönetmenliğini Çağrı Vila Lostuvalı üstleniyor. Dizi, kariyeri düşüşe geçen ünlü program sunucusu Sevgi Ersoy ve başarılı iş insanı Fikret Alabey'in beklenmedik evliliğinin birbirinden çok farklı ailelerini de bir araya getirmesiyle yaşanan zorlukları konu alıyor.

"Yan Oda" her cumartesi 20.00'de Star TV' de!

Peki "Yan Oda"  dizisinin oyuncuları ve karakterleri kim?

1. Şevval Sam

Şevval Sam
Doğum Tarihi: 16 Kasım 1972

"Yan Oda" dizisi Sevgi Ersoy Alabey kimdir?

Başarılı bir sunucu olan Sevgi'nin kariyeri bir anda tepe taklak olur. Maddi sıkkıntılar çeken Sevgi, bir zamanlar röportaj yaptığı Fikret ile tanışır ve ona aşık olur. İkili ani bir karar ile ailelerini bile haberdar etmeden evlenir.

"Yan Oda" dizisinin Sevgi'si Şevval Sam kimdir?

Şevval Sam, şarkıcı ve oyuncu. Ünlü şarkıcı Leman Sam ile Selim Sam'ın kızı olarak 1972'de İstanbul'da doğdu. Şehnaz Sam adlı bir kız kardeşi vardır. Televizyon izleyicisine adını duyurması, 1993'te başlayıp 1998'de biten Süper Baba dizisindeki Deniz Öğretmen karakteriyle oldu. Sonrasında Feride, Aşkın Dağlarda Gezer, Gülbeyaz ve Müjgân Bey gibi dizilerde oynadı. Ayrıca yer aldığı yapımlarda seslendirdiği şarkılarla da takdir kazandı. Ve pek çok reklam filminde de oynadı. 2016'da Bodrum Masalı dizisinde yer aldı. Beşiktaşlı unutulmaz futbolcu Metin Tekin ile 1993'ten 2000'e dek evli kalan Sam'ın bu evlilikten 1997'de Tarık Emir adında bir oğlu oldu.

2. Caner Cindoruk

Caner Cindoruk
Doğum Tarihi: 2 Nisan 1980

"Yan Oda" dizisi Fikret Alabey kimdir?

Sevgi ile ikinci evliliğini yapan Fikret'in aynı zamanda Taylan isimli bir oğlu vardır. Bir iş adamı olan Fikret, baskıcı annesi Nurcihan'ın tepkisinden çekindiği için ona haber vermeden Sevgi ile evlenir ve Sevgi ve ailesinin konağa getirir.

"Yan Oda" dizisinin Fikret'i Caner Cindoruk kimdir?

Caner Cindoruk, 1980 Adana doğumlu oyuncu. Babası Zafer Doruk öykü yazarı, annesi Müşerref Cindoruk ev hanımıdır. Erkek kardeşleri Taner ve Münir Can Cindoruk da oyunculuk yapmaktadır. Çukurova Üniversitesi Konservatuaru Tiyatro Bölümü mezunudur. 2016'da oynadığı Zeki Demirkubuz filmi Kor'daki Cemal rolüyle 22. Sadri Alışık Ödülleri'nde En İyi Erkek Oyuncu dalında ödül kazandı.

3. Nazan Kesal

Nazan Kesal
Doğum Tarihi: 28 Mart 1969

"Yan Oda" dizisi Nurcihan Alabey kimdir?

Alabey ailesinin babaannesi olan Nurcihan, oğlu Fikret’in Sevgi ile evlenmesine hiç sıcak bakmaz. Fikret'le para için evlendiğini düşünür. Eşi vefat ettikten sonra işleri oğlu Fikret devralmış ve şirketi başarıya ulaştırmıştır. 

"Yan Oda" dizisinin Nurcihan'ı Nazan Kesal kimdir?

Nazan Kırılmış Kesal, oyuncu. 1969 yılında Manisa’da dünyaya gelen Nazan Kesal ilk, orta ve lise öğrenimini Manisa/Salihli'de tamamladı. 9 Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tiyatro - Oyunculuk bölümünden 1991'de mezun olan Nazan Kesal daha sonra İstanbul'a yerleşti. Doktor ve aktör Ercan Kesal ile 2005'te evlenen oyuncunun Poyraz adlı bir oğlu vardır

4. Onur Seyit Yaran

Onur Seyit Yaran
Doğum Tarihi: 13 Ocak 1995

"Yan Oda" dizisi Taylan Alabey kimdir?

Fikret'in oğlu olan Taylan, asi bir çocuk. Babasıyla tam bir baba oğul ilişkisine sahip olamayan Taylan'ı babaannesi büyütmüştür. Sevgi'nin babasıyla parası için evlendiğini düşünür.

"Yan Oda" dizisinin Taylan'ı Onur Seyit Yaran kimdir?

Onur Seyit Yaran, İstanbul doğumlu oyuncu ve model. Best Model of Turkey 2016 yarışmasında birinci olduktan sonra  Best Model of World'de Türkiye'yi temsil etti. "Kalk Gidelim" dizisiyle oyunculuğa başladı. 2021 yılında GQ Men Of The Year Ödül Töreni'nde Yılın Yükselen TV Yıldızı Ödülü'nü kazandı. 2022 yılında Altın Kelebek Ödül Töreni'nde Su Burcu Yazgı Coşkun ile birlikte "En İyi Dizi Çifti" kategorisinde ödül aldı.

5. Derya Pınar Ak

Derya Pınar Ak
Doğum Tarihi: 7 Ağustos 2003

"Yan Oda" dizisi Şelale Yıldırım kimdir?

Sevgi'nin kızı olan Şelale, burnunun dikine giden gururlu ve alımlı bir kız. Annesinin Fikret gibi zengin bir adamla evlenmesini istemez. İki aile arasında büyük bir fark olduğunu düşünür. Başlarda Fikret'in oğlu Taylan'dan haz etmese de zamanla ondan hoşlanmaya başlar.

"Yan Oda" dizisinin Şelale'si Derya Pınar Ak kimdir?

Derya Pınar Ak, 2003 doğumlu oyuncudur. İlk kamera önü oyunculuk deneyimini "Cadı Üçlemesi 13+" ile yaşayan Ak, "Kar ve Ayı" ve "Sevmek Zamanı" gibi yapımlarda da yer almıştır.

6. Melek Baykal

Melek Baykal
Doğum Tarihi: 7 Ağustos 1954

"Yan Oda" dizisi Cevale Ersoy kimdir?

Sevgi'nin annesi olan Cevale, hastalık hastası ve sivri dilli bir kadın. Yıllardır ağır korkuları yüzünden evinden dışarı adım atmamıştır. Kızının Fikret ile evlenmesinden hoşnut kalmaz. Bilinen bir hastalığı olmasa da her an yaşadığı ölüm korkusuyla hayatı kendine ve kızlarına dar eder.

"Yan Oda" dizisinin Cevale'si Melek Baykal kimdir?

Melek Baykal, İstanbul doğumlu oyuncu. En iyi "Cennet Mahallesi"ndeki Pembe, "Akasya Durağı"ndaki Melahat ve "Hayat Bağları" dizisindeki Nurhayat karakterleri ile tanınır. Ankara Devlet Konservatuvarı'nı bitiren Baykal, uzun süre Ankara Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü'nde çalıştı. Ankara'da çekilen "Ferhunde Hanımlar" ile tanınıp teklifler alınca İstanbul'a yerleşti. 2012-2015 yılları arasında Star TV'de yayımlanan, kendi adını taşıyan "Melek" adlı kadın programını sundu.

7. Derya Karadaş

Derya Karadaş
Doğum Tarihi: 4 Mayıs 1981

"Yan Oda" dizisi Pervin Kahraman kimdir?

Fikret'in kız kardeşi olan Pervin, Selim ile evli. Anıl ve İdil adında iki çocuğu var. Oğlu Anıl ile iyi anlaşır fakat İdil'in maskülen tarzı onu sıkıntıya sokar. Alabey ailesi ile birlikte konakta kalır.

"Yan Oda" dizisinin Pervin'i Derya Karadaş kimdir?

Derya Karadaş, İstanbul doğumlu Kürt kökenli oyuncudur. En iyi "Yalan Dünya" dizisinde canlandırdığı Zerrin karakteri ile tanınmaktadır. Müjdat Gezen Sanat Merkezi oyunculuk eğitimi alan Karadaş, yine orada eğitmenlik yapmaktadır. Yine Gülse Birsel'in dizisi "Jet Sosyete"de Safiye karakterini canlandırmıştır.

8. Nezaket Erden

Nezaket Erden
Doğum Tarihi: 16 Haziran 1990

"Yan Oda" dizisi Selda Ersoy kimdir?

Cevale'nin diğer kızı olan Selda, yıllardır hastalık hastası annesine bakar. Kendisinde de panik atak başlamıştır ve annesinin yanından hiç ayrılmaz.

"Yan Oda" dizisinin Selda'sı Nezaket Erden kimdir?

Nezaket Erden, Mersin doğumlu oyuncu. Galatasaray Üniversitesi'nde Felsefe Bölümü'nde okudu. Üniversitede tiyatro kulübüne giren Erden, bir yandan Akademi 35,5 Sanat Evi’nde burslu olarak eğitim gördü. Sonrasında da Kadir Has Üniversitesi’nde Film ve Drama-Oyunculuk Programı’nda yüksek lisans eğitimi aldı. Aynı zamanda İstanbul bazlı Tiyatro Hemhal'in kurucularından olan Erden, "İnsanlar İkiye Ayrılır", "İki Şafak Arasında" ve Uysallar" gibi yapımlarda yer aldı. Aynı zamanda "Aşk-ı Memnu" tekrar yapımı olan "Bihter" filminde Peyker rolünü canlandıracak.

9. Bülent Polat

Bülent Polat
Doğum Tarihi: 8 Mart 1979

"Yan Oda" dizisi Ferhan Alabey kimdir?

Eşinden boşanmış olan Ferhan, zamanında eşi için dinini değiştirip ailesini terk eden biri. Babası Ferhan'a olan kederinden hayatını kaybetmiş. Şimdi ise şirketten pay almak istiyor.

"Yan Oda" dizisinin Ferhan'ı Bülent Polat kimdir?

Bülent Polat, tiyatro ve dizi oyuncusu. Avrupa Yakası dizisindeki Şehsuvar rolüyle ünlenmiştir. 1993 yılında 'Yer Gösterme' ile başlayan profesyonel tiyatro yaşamı, 1994'te yine aynı tiyatroda 'Sokak Kedisi' oyununda 'yoldan geçen adam' rolüyle devam etti. Daha sonra yine aynı tiyatro ile mukavele yenileyen Polat, 'Ormanların Barış Ateşi', Rumuz Goncagül ve 'Keloğlan' gibi oyunlarda rol aldı. Orhan Oğuz'un yönettiği 'Herkesin Gözü Önünde' adlı oyunda olgunluk dönemindedir.Polat daha sonra kariyerine yeni bir yön çizmeye karar verdi; 'Yılan Hikayesi'nde, Orhan Oğuz'un yönettiği 'Son Oyun' adlı TV filminde oynadı. Ardından 'Gece Kahvesi' adlı programda sıra dışı karakterler çizdiği skeçlerde rol aldı. Asıl şöhretini ise Avrupa Yakası dizisindeki Şehsuvar (Şesu) karakteriyle elde etti. Dizinin ardından birkaç yıl Amerika Birleşik Devletleri'nde yaşayan Polat, daha sonra tekrar Türkiye'ye döndü ve dizilerde oynamaya devam etti. Çukur'da Barmen Yücel rolünde oynadı. 2015'te Duygu Şenoğlu ile evlenen Polat, 2016'da Doğa adında bir kız çocuğu babası oldu.

10. Mehmet Bilge Aslan

Mehmet Bilge Aslan
Doğum Tarihi: 10 Mart 1974

"Yan Oda" dizisi Selim Kahraman kimdir?

Pervin'in eşi olan Selim, Fikret'in sağ kolu. Şirkette önemli bir konumda olsa da Fikret'in güvenini kazanamamış. 

"Yan Oda" dizisinin Selim'i Mehmet Bilge Aslan kimdir?

Mehmet Bilge Aslan, Kars doğumlu oyuncu. 1998 yılında Pera Güzel Sanatlar Tiyatro Okulu’ndan mezun olan Aslan, Pera Güzel Sanatlar Lisesi Tiyatro Bölümü'nde eğitmenlik de yaptı. Aslan son yıllarda, "Şahmaran", "Seversin" ve "Cam Tavanlar" gibi yapımlarda yer aldı.