En İyi Jessica Chastain Filmleri!

Başarılı oyuncu Jessica Chastain, bugün 47 yaşında!

Tam adıyla Jessica Michelle Chastain, 24 Mart 1977 tarihinde Kaliforniya'da dünyaya geldi. San Francisco'da oynanan profesyonel bir Romeo ve Juliet yapımında Juliet rolünü kazanınca kariyeri şekillenmeye başladı. Amerika'nın en prestijli okullarından olan Juilliard'da eğitim gören Chastain'in, 2008 yılında yer aldığı "Jolene", ilk sinema filmi oldu.

Biz de doğum gününde Jessica Chastain'in en beğendiğimiz filmlerini listeledik!

İyi seyirler.

1. Yıldızlararası

Orijinal İsmi: Interstellar

Süre: 169dk
Tür: Bilim Kurgu , Dram , Macera
Yönetmen: Christopher Nolan
Yapımı: 2014 - ABD , İngiltere

Filmin geçtiği yakın gelecekte yeryüzünde yaşam, artan kuraklık ve iklim değişiklikleri nedeniyle tehlikeye girmiştir. İnsan ırkı yok olma tehlikesiyle yüzyüzedir. Derken yeni keşfedilmiş bir solucandeliği, tüm insanlık için umut olur. Buradan geçip boyut değiştirerek daha önce hiçbir insanoğlunun erişemediği yerlere ulaşmak ve insanoğlunun yeni yaşam alanlarını araştırmak ise bir grup astronot-kaşife kalır. Bu kaşifler, geçen 1 saatin dünyadaki 7 yıla bedel olduğu ortamda hem hızlı ve cesur olmak zorunda kalacaklardır. İngiliz yönetmen Christopher Nolan'ın yönettiği film, 2014'ün Kasım ayında gösterime girdi.

2. Marslı

Orijinal İsmi: The Martian

Süre: 151dk
Tür: Bilim Kurgu , Dram , Macera
Yönetmen: Ridley Scott
Senarist: Drew Goddard
Yapımı: 2015 - ABD , İngiltere

Mars’daki bir görev sırasında çıkan bir fırtınayla ekipten ayrı kalan ve o noktadan sonra da geride kalanlar tarafından bulunamayınca ölmüş olarak kabul edilen bir astronotu anlatıyor. Senaryo da bu astronotun hayatta kalma mücadelesini aktarıyor. Söz konusu olan karakter oldukça şahsına münhasır, kendisiyle dalga geçebilme yeteneğine sahip esprili bir adam. Yani bir yandan çok dramatik, öte yandan da eğlenebileceğiniz bir adam.

3. Molly's Game

Orijinal İsmi: Molly's Game

Süre: 140dk
Tür: Dram , Suç
Yönetmen: Aaron Sorkin
Senarist: Aaron Sorkin
Yapımı: 2017 - ABD

Molly Bloom gençliğinde Olimpik seviyede kayak sporuyla ilgilenmiş, sonrasında da sanat, spor ve finans camiasının üst düzeyindeki kişilerinin katıldığı poker müsabakaları düzenleyerek büyük paralar kazanmıştır. Ancak kara para aklama gibi birçok usulsüzlük suçlamalarıyla FBI tarafından göz altına alınır. Avukatı Charlie Jaffey, onu büyük hapis ve para cezalarından kurtarmaya çalışacaktır. 2014'te Molly Bloom'un yazdığı "Molly's Game: The True Story of the 26-Year-Old Woman Behind the Most Exclusive, High-Stakes Underground Poker Game in the World" adlı otobiyografik romandan uyarlandı.

4. Hayat Ağacı

Orijinal İsmi: The Tree Of Life

Süre: 189dk
Tür: Dram , Fantastik
Yönetmen: Terrence Malick
Senarist: Terrence Malick
Yapımı: 2011 - ABD

1950'lerde geçen film, büyüdükçe masumiyetin kaybına tanık olan çocukların hikayesini anlatıyor.

5. Umut Bahçesi

Orijinal İsmi: The Zookeeper's Wife

Süre: 127dk
Tür: Dram , Savaş , Tarih
Yönetmen: Niki Caro
Senarist: Angela Workman
Yapımı: 2017 - ABD , İngiltere

Varşova Hayvanat Bahçesi'nin yöneticisi Jan Żabiński ve eşi Antonina Żabiński, hayvanat bahçesinin gelişmesi için tüm imkanları seferber etmekte, hayvanlarla yakından ilgilenmektedir. Ancak bu mutlu hayatları, 2. Dünya Savaşı'nın başlangıcını temsil eden olayla, Nazi Almanyası'nın Polonya'yı işgaliyle uzak bir hayale dönüşecektir. Hayvanların bir kısmı bombardımanda ölür, hayvanat bahçesi kapatılır. Ancak Żabiński çifti boş durmayacak, boş kalan kafeslerde, kendi evlerinde ve havyanat bahçesine bağlı diğer tesislerde ellerinden geldiğince çok sayıda Yahudi'yi saklayacaktır. Filmde Jan ve Antonina Żabiński çiftinin gerçek öyküsü, Diane Ackerman'ın yazdığı romandan uyarlanarak sinemaya aktarıldı.

6. O Bölüm 2

Orijinal İsmi: It: Chapter Two

Süre: 169dk
Tür: Korku
Yönetmen: Andy Muschietti
Senarist: Gary Dauberman
Yapımı: 2019 - ABD

İlk filmden, 27 yıl sonra şeytani palyaço Pennywise’ın kasabaya geri dönüşü sebebi ile; kahramanlarımız da çocukken söz verdikleri gibi kasabaya dönerler. 27 yıl sonra bir araya gelen ekipte, her bir karakterin oldukça değişmiş olması sebebiyle, birbirilerini tanımakta da zorlanacakları filmde; bambaşka hayatlar yaşayan eski dostlar yeniden birlikte mücadele etmeyi öğrenecekler.

7. Avcı: Kış Savaşı

Orijinal İsmi: The Huntsman: Winter's War

Süre: 114dk
Tür: Aksiyon , Dram , Macera
Yapımı: 2016 - ABD , Çin

Buz Kraliçesi Freya, kız kardeşi Ravenna'nın öldüğünü öğrenince, onu hayata döndürebilmek için Büyülü Ayna'yı kullanabilecek son büyücünün yardımına başvurur ve Ravenna, aynanın altından derinliklerinden geri gelir. Şimdi ikisi güçlerini birleştirip çok daha tehlikeli olmuştur. Onları durdurabilmenin tek yolu, bizzat Freya'nın yetiştirdiği, ancak "kalplerini aşka kapatma" emrine itaat etmeyen Eric ve Sara'nın başını çektiği avcıların sürüldükleri ülkelerden gelip yeniden güçlerini birleştirmesidir. Chris Hemsworth ve Kristen Stewart'ın başrolünde oynadığı 2012 yapımı fantastik aksiyon filmi Pamuk Prenses ve Avcı’nın öncesindeki olayları anlatıyor.

8. Duyguların Rengi

Orijinal İsmi: The Help

Süre: 146dk
Tür: Dram
Yönetmen: Tate Taylor
Senarist: Tate Taylor
Yapımı: 2011 - ABD , Hindistan

'New York Times En Çok Satanlar’ listesinde bir numara olan ve hakkında çok konuşulan kitaptan uyarlanan 'The Help' 3 cesur kadının şehirdeki katı kuralları ve yerleşik davranışları aralarında gelişen alışılmadık bir arkadaşlıkla nasıl bozduklarının hikayesi anlatılıyor.1960’lı yılların Mississippi’sinde üç farklı ve sıra dışı kişilikleri canlandıran bu cesur kadınlar, kendilerini tehlikeye atan ve toplumsal kurallara karşı gelen gizli bir yazı projesi sayesinde alışılmadık bir dostluk kurarlar. Beklenmedik bu ittifaktan, önemli bir kardeşlik doğar. Hepsi, onları tanımlayan sınırları aşma cesaretini kendilerinde bulur ve bu sınırların bazen aşılmak için konulduğunu fark eder. Bu, şehirdeki herkesi değişen zamanlarla karşı karşıya getirmek demek olsa bile. Dokunaklı, esprili ve umut dolu bir film olan 'The Help', değişim yaratabilmekle ilgili evrensel bir hikaye.

9. Miss Sloane

Orijinal İsmi: Miss Sloane

Süre: 132dk
Tür: Dram , Suç
Yönetmen: John Madden
Senarist: Jonathan Perera
Yapımı: 2016 - ABD , Fransa

Siyasi ağırlığı olan kudret simsarlarının büyük oynadığı dünyalarında yer alan Elizabeth Sloane, Washington!da ne pahasına olursa olsun kazanmaya çalışan, en çok aranan, zorlu bir lobicidir. Kurnazlığı ve başarıya giden yolu iyi bilen Sloane, kazanmak için ne gerekiyorsa yapabilecek bir karaktere sahiptir. Kariyerinin en güçlü rakibi ile karşı karşıya kalır. Bu sefer kazanmanın bedeli çok ağır olacaktır. Silah kontrol yasasını geçirmek üzere harekete geçen Sloane, silah sahibi olabilmek için özgeçmiş bildirimi yapılmasını zorunlu hale getirmek adına bir kampanya başlatır. İşi bu defa hiç kolay olmayacaktır. Karşısında kuvvetli ve tehlikeli silah lobisi vardır ve bu uğurda hem kariyerini ve hem de daha fazlasını riske atmak zorunda kalacaktır.

10. Karanlık Operasyon

Orijinal İsmi: Zero Dark Thirty

Süre: 157dk
Tür: Dram , Gerilim
Yönetmen: Kathryn Bigelow
Senarist: Mark Boal
Yapımı: 2012 - ABD

Film, El Kaide'nin lideri Usama Bin Ladin'in 11 Eylül 2001 olaylarından sonra yakalanmaya çalışmasından 2011 yılındaki ölümüne uzanan on yıllık süreci konu alıyor.