"Kara Ağaç Destanı" Oyuncularını ve Karakterlerini Tanıyalım!

23 Şubat 2024 akşamı TRT 1'de başlayan ve başrollerinde "Emre Kıvılcım", "Meltem Akçöl" ve "Olgun Şimşek"'in bulunduğu dizi "Kara Ağaç Destanı"na gelin yakından bakalım! 

Dizinin yönetmenliğini Ufuk Hakan Eren'in üstleniyor, senaryosunu ise Mustafa Becit ve Selman Kılıçaslan'ın kaleme alıyor. Dizide, 1950 ve 1970’li yıllarda Anadolu’nun kadim topraklarında iyiliğin yanında kötülüğün, varlığın dünyası ile yokluğun gerçeği birlikte anlatılıyor.

"Kara Ağaç Destanı" her cuma 20.00'de TRT 1'de!

Peki "Kara Ağaç Destanı"  dizisinin oyuncuları ve karakterleri kim?

1. Emre Kıvılcım

Emre Kıvılcım
Doğum Tarihi: 2 Eylül 1991

"Kara Ağaç Destanı" dizisi Ömer kimdir?

Bereketsiz toprakları emekleri ile bir cennete çeviren Ömer; cesur, yiğit ve şefkatli biri.

"Kara Ağaç Destanı" dizisinin Ömer'i Emre Kıvılcım kimdir?

Emre Kıvılcım, Malatya doğumlu oyuncu. 10 yaşına kadar Malatya'da yaşayan Kıvılcım, sonrasında İstanbul'a taşındı. Aynı zamanda kimya mühendisi olan Kıvılcım, iş Güvenliği Uzmanlığı üzerine yüksek lisans yaptı. Oyunculukla ilgilenmeye başladıktan sonra ise mühendisliği bırakan oyuncu, Sadri Alışık Kültür Merkezi’nde burslu olarak bir süre oyunculuk eğitimi aldı.

2. Meltem Akçöl

Meltem Akçöl

"Kara Ağaç Destanı" dizisi Sultan kimdir?

Sultan, baba topraklarının özlemiyle yanıp tutuşuyor. Cesur, korkusuz ve hırslı biri.

"Kara Ağaç Destanı" dizisinin Sultan'ı Meltem Akçöl kimdir?

Meltem Akçöl, 2001 yılı İstanbul doğumlu oyuncu ve sosyal medya fenomeni. 2021 yılından beri kamera önü oyunculuğu yapan Akçöl, son yıllarda "Duy Beni", "Gülcemal" ve "Kara Ağaç Destanı" dizilerinde bulundu.

3. Olgun Şimşek

Olgun Şimşek

"Kara Ağaç Destanı" dizisi Celal Ağa kimdir?

Celal Ağa, geleneklere ve elindekilere sonuna kadar bağlı. Toprakları ve kurduğu ağalık düzeni için her şeyi göze alabilir. Hırslı ve göz korkutucu biri. 

"Kara Ağaç Destanı" dizisinin Celal Ağa'sı Olgun Şimşek kimdir?

1971 doğumlu oyuncu Olgun Şimşek, "Bir Demet Tiyatro" ile ünlendi. Sonrasında dizi ve filmlerdeki performansıyla Türkiye'nin üst seviye oyuncuları arasında yerini aldı. Şimşek, Bursa'nın Büyükorhan ilçesine bağlı Yenice köyünde doğdu. İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Oyunculuk Ana Sanat Bölümü'nden mezun oldu. 1993'te "Tersine Dünya", 1995'te "Yer Çekimli Aşıklar" filmlerinde oynadı. 1997'de başladığı BKM projesi "Bir Demet Tiyatro"daki Kudret rolüyle popülarite kazandı. 1998'de "Karışık Pizza"da rol aldı ve 11. Ankara Film Festivali'nde Umut Veren Yeni Erkek Oyuncu ödülünü kazandı. 2000'de "Yedi Numara" dizisinde Sabit karakterine hayat verdi. 2001'deki "Yeşil Işık" filminden sonra oynadığı Uğur Yücel filmi "Yazı Tura" ile büyük takdir kazandı. Antalya Altın Portakal, Adana Altın Koza, Ankara ve İstanbul Film Festivalleri'nde En İyi Erkek Oyuncu ödüllerinin sahibi oldu. Bu dönemde "Beşik Kertmesi" filminde başrolü Meltem Cumbul ile paylaştı. Başarılı oyuncu Şimşek, son yıllarda Netflix'in "Terzi" dizisi ile adından söz ettirdi.

4. Özlem Conker

Özlem Conker
Doğum Tarihi: 1 Temmuz 1973

"Kara Ağaç Destanı" dizisi Asiye kimdir?

En büyük özlemi, kavuşamadığı kızı olan Asiye'nin gözü hep yollarda. Hayat neşesini kaybedeli çok olmuş.

"Kara Ağaç Destanı" dizisinin Asiye'si Özlem Conker kimdir?

Özlem Conker, Ankara doğumlu oyuncu. Oyunculuğa reklam filmleriyle başlayan Conker, 2002 yapımı "Kınalı Kar" dizisi ile tanınmaya başladı.

5. Oğulcan Arman Uslu

Oğulcan Arman Uslu
Doğum Tarihi: 17 Ocak 1987

"Kara Ağaç Destanı" dizisi Merdo kimdir?

Mücadeleci bir delikanlı olan Merdo, tehlikelerle karşılaştığında yılmaz.

"Kara Ağaç Destanı" dizisinin Merdo'su Oğulcan Arman Uslu kimdir?

Oğulcan Arman Uslu, Ankara doğumlu oyuncudur. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi'nden mezun olan Uslu, Ankara Devlet Tiyatrosu'nda ve Bursa Nilüfer Belediyesi Kent Tiyatrosu'nda sahneye çıkmıştır. Son yıllarda "Üç Bin Yıllık Bekleyiş", "İstanbul Bahçesi" ve "Bezness" gibi yapımlarda yer almıştır. "Bezness"taki performansıyla Yeni Alman Sineması En İyi Oyuncu Ödülü'nü kazanmıştır.

6. Merih Öztürk

Merih Öztürk
Doğum Tarihi: 28 Aralık 1999

"Kara Ağaç Destanı" dizisi Gülnaz kimdir?

Bir bey kızı olarak yetişen Gülnaz, bu sorumluluğun ağırlığına ve asil duruşuna sahip. Fakat bunun yanında mütevaziliğiyle de dikkat çekiyor. 

"Kara Ağaç Destanı" dizisinin Gülnaz'ı Merih Öztürk kimdir?

Merih Öztürk, Düzce doğumlu oyuncu ve modeldir. 2018 yılında Best Model Of Turkey üçüncüsü olmuştur. 6 yaşından itibaren oyunculukla ilgilenmeye başlayan Öztürk'ün son yıllarda bulunduğu yapımlar arasında "Başım Belada", "Balkan Ninnisi", "Börü 2039" vardır.

7. Kenan Doğan Ciniviz

Kenan Doğan Ciniviz
Doğum Tarihi: 11 Nisan 1992

"Kara Ağaç Destanı" dizisi Feyzo kimdir?

Oldukça içten ve samimi bir insan olan Feyzo'nun kalbinde kötülük bulunmaz. Neşeli biri.

"Kara Ağaç Destanı" dizisinin Feyzo'su Kenan Doğan Ciniviz kimdir?

Kenan Doğan Ciniviz, Adana doğumlu oyuncu. Aslen Adıyamanlı olan oyuncu, ilk oyunculuk deneyimini "Sıfır Bir" ile yaşadı. Sonrasında aralarında "Emanet", "Kara Ağaç Destanı"  ve "Baba Parası"nın bulunduğu pek çok projede yer almaya devam etti.

8. Sultan Sarohan

Sultan Sarohan

"Kara Ağaç Destanı" dizisi Dilo kimdir?

Kendi dünyasında yaşayan Dilo, basit hayaller kurar. Çok hamarat ve becerikli bir kız.

"Kara Ağaç Destanı" dizisinin Dilo'su Sultan Sarohan kimdir?

Sultan Sarohan, 1995 doğumlu oyuncu. Kocaeli Üniversitesi Spor Bilimleri Rekreasyon Bölümü'nü bitirdi. Sahne Sanatları Müzikal Tiyatro Akademi, Zerrin Tekindor ile Teknik Oyunculuk ve Hilal Saral Workshop gibi eğitimler aldı.

9. Ayten Uncuoğlu

Ayten Uncuoğlu
Doğum Tarihi: 24 Mayıs 1946

"Kara Ağaç Destanı" dizisi Paşa Kadın kimdir?

Kara Ağaç Ovası’nın şifacısı ve bilgesi olan Paşa Kadın'ın hayatı sırlarla dolu.

"Kara Ağaç Destanı" dizisinin Paşa Kadın'ı Ayten Uncuoğlu kimdir?

Ayten Uncuoğlu, Eskişehir doğumlu oyuncudur. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Tiyatro Bölümü'nden mezun olan Uncuoğlu, "Çılgın Bediş"te canlandırdığı okul müdüresi performansıyla çıkış yakaladı. Oyuncu son yıllarda "O Kız", "Kırmızı Oda" ve "Gönül Dağı" yapımlarında bulundu.