2019 Oscar Tahminleri: En İyi Animasyon Filmi

2019'da düzenlenecek 91. Oscar töreninde En İyi Animasyon Filmi kategorisine damga vurması beklenen animasyon filmleri sizler için derledik.

1. İnanılmaz Aile 2 (2018)

Disney ve Pixar'ın unutulmaz animasyonlarından biri olan İnanılmaz Aile'nin ikinci filmi 22 Ağustos 2018'de izleyiciyle buluştu. Yönetmenliğini bir başka unutulmaz Pixar animasyonu Ratatuy'un da yönetmenliğini yapmış olan Brad Bird'ün yaptığı filmde, aileye güvenini kaybeden toplumun güvenini kazanması için Lastik Kız seçilir. Ailenin en küçüğü Jack-Jack de giderek güçlenmektedir. Ayrıca İnanılmaz Aile artık, Screenslaver ismindeki yeni bir düşmana karşı da mücadele etmek durumundadır. 

2. Köpek Adası (2018)

Özgün işleriyle bilinen yönetmen Wes Anderson'ın ilk animasyon filmi olan Isle of Dogs'un seslendirme kadrosu da tam bir yıldız geçidi. Filmi seslendirenler arasında Bryan Cranston, Edward Norton, Bill Murray, Scarlett Johansson, Tilda Swinton ve Frances McDormand gibi isimler var. Politik de bir taşlama olan senaryosuyla yetişkinlere hitap eden animasyon film, hükümetin manipülasyonları sonucu ıssız bir adaya bırakılan köpeklerin mücadele dolu hikayesini konu alıyor. 

3. Mirai (2018)

Japonya yapımı animasyon film Mirai'nin yönetmeni Mamoru Hosoda. Oldukça etkileyici ve anlamlı bir hikayeye sahip olan Mirai, bize ailenin önemini hatırlatan bir macerayı konu alıyor. Kun, yeni doğan kardeşi, isminin Türkçe anlamı "gelecek" olan Mirai'nin, ailenin yeni gözdesi olmasını kıskanır. Kendisini sinirle bahçeye attığı bir gün, kardeşinin gelecekteki haliyle karşılaşır ve birlikte heyecan dolu bir zaman yolculuğuna çıkarlar. 

4. Ralph ve İnternet: Oyunbozan Ralph 2 (2018)

Seslendirme kadrosunda John C. Reilly, Sarah Silverman, Kristen Bell ve Mandy Moore'un yer aldığı animasyon film Ralp ve İnternet: Oyunbozan Ralph 2, 11 Ocak 2019'da vizyona girmeye hazırlanıyor. Sugar Rush adlı oyun bozulunca Ralph ve Venellope, internet aleminde yeni bir maceraya atılır ve oyunun problemini çözecek parçayı aramaya koyulurlar. 

5. Örümcek-Adam: Örümcek Evreninde (2018)

Açılan bir kapı sonucu, çoklu evrende farklı bir boyuttan gelen Peter Parker ve diğer birçok "alternatif" Spider-Man ile birlik olan Miles, dünyayı kurtarmak için zorlu bir mücadeleye atılıyor. 14 Aralık 2018'de vizyona girecek olan animasyon filmin seslendirme ekibinde, genç pop şarkıcısı Hailee Steinfeld'ın yanı sıra, Liev Schreiber, Nicolas Cage, Luna Lauren Velez ve Jake Johnson yer alıyor.

 

6. Otel Transilvanya 3: Yaz Tatili (2018)

Kızı, yıllar boyunca otelinden çıkmayan Dracula'ya sürpriz bir gemi turu tatili ayarlar. Yeni biriyle tanışmak isteyen Dracula, geminin kaptanına aşık olur fakat Dracula'nın kızı bu durumdan hiç de hoşnut değildir. 13 Temmuz 2018'de vizyona giren Hotel Transilvanya 3: Yaz Tatili'ni ünlü isimler seslendiriyor: Adam Sandler, Selena Gomez, Kevin James, Steve Buscemi ve David Spade

7. Taş Devri Firarda (2018)

Başlangıçta Dünya korkutucu bir yerdi. Huzurlu bir vadi dışında... Dug'ın eğlence dolu kabilesinin Taş Devri'nden Bronz Devri'ne olan maceralarını anlatan animasyon filmini, Eddie Redmayne Tom Hiddleston Maisie Williams Timothy Spall Richard Ayoade seslendiriyor. Senaryosunun Mark Burton John O'Farrell James Higginson'a ait olan animasyonun yönetmeni ise Nick Park olarak karşımıza çıkıyor. 

8. Grinç (2018)

Alaycı, huysuz Grinç ve sadık köpeği Max, ihtiyaçları için yaptıkları teknoloji dolu mağaralarından dışarıya pek çıkmamaktadırlar. Yaşadıkları Who köyündeki komşularıyla nadiren görüşen Grinç, komşularının Noel için yaptıkları kutlama hazırlıklarından rahatsız olur ve Noel'i çalmaya karar verir! 2000 yılında sinemaseverlerle buluşan Grinç'in tekrar yorumlanmış halini Benedict Cumberbatch seslendirmesiyle izliyoruz.