2021 Filmekimi Süresince En Çok Dikkat Çeken Filmler

Bu yıl 8-17 Ekim tarihleri arasında İstanbul'da, 15-20 Ekim tarihleri arasında Ankara'da, 22-26 Ekim tarihleri arasında İzmir'de gerçekleşecek olan Filmekimi'nin en çok dikkat çeken filmlerini sizler için derledik.

1. Titane (2021)

Titane (2021)

Julia Ducournau, alışıldık tüm sinema kalıplarını yıkan; şiddet, cinsiyet, aile, beden algılarının tümünü zorlayan, tarifi neredeyse imkânsız bir filmle beyazperdeye döndü. Titane, bir dizi açıklanamayan suçun ardından bir babnın 10 yıldır kayıp olan oğluyla yeniden bir araya gelmesini konu alıyor.

2. The French Dispatch (2021)

The French Dispatch (2021)

The New Yorker dergisinde yayımlanmış gerçek makalelerden esinlenen film, Wes Anderson tarzında, kurgusal bir yirminci yüzyıl şehrinde Kansas merkezli hayali bir gazetenin Fransa'daki bürosunda çalışanlarının başından geçen olaylar adeta bir aşk mektubu şeklinde “The French Dispatch” dergisinde yayınlanmasını konu alıyor.

3. The Worst Person in the World (2021)

The Worst Person in the World (2021)

Joachim Trier’in “Oslo Üçlemesi”nin son halkası Dünyanın En Kötü İnsanı, 30 yaşına basan Julie’nin varoluşsal kaygılarını ve hayattaki yönünü arayışını merkezine alıyor. Birlikte olmak istediği kişi ve yapmak istediği iş konusunda kafası karışık Julie, hayatına giren kişilerin peşinde, tesadüfler sonucu en beklemediği yönlere savruluyor.

4. Great Freedom (2021)

Great Freedom (2021)

Savaş sonrası Almanya'sında, Hans isimli bir adam eşcinsel olduğu için art arda hapis cezasına çarptırılmaktadır. Hans'ın yaşamında en istikrarlı şey bu engelin yanı sıra uzun süredir birlikte aynı hücreyi paylaştığı katil Viktor'dur. İki mahkûmun karşılıklı tiksintisi, bir süre sonra aşka dönüşecektir. Sebastian Meise'nin yönetmen koltuğunda yer aldığı Great Freedom, aynı zamanda Cannes Film Festivali'nde Belirli Bir Bakış ödülünü kazanmıştı.

5. Compartment No. 6 (2021)

Compartment No. 6 (2021)

Yavaş yavaş kuzey kutup dairesine doğru yol alan bir trende, birbirinden hiç hazzetmeyen bir Finli arkeoloji öğrencisi ile Rus maden işçisinin aynı kompartımanı paylaşmasıyla başlayan Compartment No. 6, bu iki yabancının zaaflarını, maskelerini, önyargılarını bir kenara bırakıp hayat görüşlerinin nasıl değiştiğini ele alıyor.