2022 Yılında İzleyeceğimiz Marvel Dizi ve Filmleri

Marvel, 2022 yılında toplamda 3 dizi, 3 film ve 1 özel bölüm olacak şekilde 7 yeni yapımla geliyor! 

"Örümcek-Adam: Eve Dönüş Yok" filminin dünya çapındaki büyük başarısından sonra Marvel, Mart ayında "Moon Knight" dizisi ile 2022 sezonunu açacak ve Mayıs ayında "Doktor Strange: Çoklu Evren Çılgınlığında" ile bizi sinema salonlarına çekecek.

Bu sene izleyebileceğimiz tüm yeni Marvel Sinematik Evren içeriklerini sizler için listeledik.

Keyifli okumalar!

1. Moon Knight

Yayın Tarihi: 30 Mart 2022

Moon Knight, aynı adı taşıyan Marvel Comics karakterine dayanan, Disney+ yayın hizmeti için Jeremy Slater tarafından yaratılan, yakında çıkacak bir Amerikan televizyon mini dizisidir. Marvel Studios tarafından üretilen ve franchise filmleriyle sürekliliği paylaşan Marvel Sinematik Evreninde (MCU) altıncı televizyon dizisi olması amaçlanıyor. Slater, yönetmen ekibine liderlik eden Mohamed Diab ile baş yazar olarak görev yapıyor.

Dizinin konusuna gelecek olursak; Oscar Isaac'ın canlandırdığı, dissosiyatif kimlik bozukluğu ile mücadele eden eski bir ABD denizcisine bir Mısır ay tanrısı Khonshu’ya ait güçler devredilir. Süper güçlere kavuşan Marc Spector, çok geçmeden bu yeni güçlerin sıkıntılı hayatı için hem bir lütuf hem de bir lanet olabileceğini öğrenir. Isaac'a Ethan HawkeMay El Calamawy ve geçtimiz ay kaybettiğimiz Gaspard Ulliel eşlik ediyor.

2. Doktor Strange Çoklu Evren Çılgınlığında

Orijinal İsmi: Doctor Strange in the Multiverse of Madness

Süre: 128dk
Yönetmen: Sam Raimi
Senarist: Michael Waldron
Yapımı: 2022 - ABD

Vizyon tarihi: 6 Mayıs 2022

"Doktor Strange"in devam filmi olan "Doktor Strange Çoklu Evrenler Çılgınlığında", "Örümcek-Adam: Eve Dönüş Yok"taki olayların sonrasındaki bir zamanda geçecek. Filmde çoklu evrenlerle ilgili daha çok şey öğreneceğiz.

Orijinal “Örümcek Adam” üçlemesinin yönetmeni Sam Raimi, başrolünde bir kez daha Benedict Cumberbatch'in yer aldığı bu “Doktor Strange” devam filmiyle süper kahraman sinemasına geri dönüyor. Rachel McAdams, Benedict Wong ve Chiwetel Ejiofor'da kadrodaki isimler arasında. Ayrıca genç oyuncu Xochitl Gomez, sonunda süper kahraman Miss America olan America Chavez'i canlandıracak - bu karakter kendi çizgi roman serilerine yön veren ilk Latin LGBTQ karakteri.

3. Thor: Aşk ve Gök Gürültüsü

Thor: Aşk ve Gök Gürültüsü

Orijinal İsmi: Thor: Love and Thunder

Süre: 120dk
Yönetmen: Taika Waititi
Yapımı: 2022 - ABD

Vizyon tarihi: 8 Temmuz 2022

Taika Waititi'nin, Jennifer Kaytin Robinson ile birlikte yazdığı dördüncü “Thor” filminin yönetmen koltuğunda. Ayrıca Chris Hemsworth'ün canlandırdığı Thor'un uzaylı arkadaşı Korg olarak da yine filmde yer alıyor. Tessa Thompson, Valkyrie olarak ve Natalie Portman, Thor'un çekicini alıp Mighty Thor olduğunda hikayenin merkezi olacak olan Jane Foster karakteriyle geri dönecek. En son “Karanlık Dünya”da (ve “Loki” dizisinde) görülen Jaimie Alexander, Sif olarak yer alıyor. Ve Kara Şövalye'nin kendisi, Christian Bale, hayattaki asıl amacı adından da anlaşılan kötü adam Gorr the God Butcher'ı (Tanrı Kasabı Gorr) oynayacak.

Ayrıca Galaksinin Koruyucuları ekibinden Chris Pratt ve Karen Gillan'ın da Star-Lord ve Nebula olarak filmde yer aldığını biliyoruz.

4. Ms. Marvel

Ms. Marvel

Orijinal İsmi: Ms. Marvel

Senarist: Bisha K. Ali
Yapımı: 2022 - ABD

Yayın tarihi: 2022 yazı

Muhteşem bir öğrenci, tutkulu bir video oyuncusu ve süper kahramanlara karşı inanılmaz bir sevgisi olan Kamala Khan, bu kahramanlar içinde en çok Captain Marvel’e hayrandır. Okul ve ev hayatını yoluna sokmaya çalışan Kamala, bir gün hiç beklenmedik şekilde süper güçlere kavuşur. Hayat süper güçlerle daha kolaydır değil mi? 

5. Black Panther: Yaşasın Wakanda

Black Panther: Yaşasın Wakanda

Orijinal İsmi: Black Panther: Wakanda Forever

Süre: 162dk
Yönetmen: Ryan Coogler
Yapımı: 2022 - ABD

Vizyon Tarihi: 11 Kasım 2022

"Black Panther" filminin devamı olan "Wakanda Forever" konusu hakkında bir açıklama yapılmadı.

Fakat, Marvel Stüdyoları Başkanı Kevin Feige, Chadwick Boseman'ın ölümünden sonra Marvel'ın T'Challa rolünü yeniden şekillendirmeyeceği konusunda net. Daha az net olan, bunun bu seri için ne anlama geldiği. Hayranların beklentisi, T'Challa'nın kız kardeşi Shuri'nin (Letitia Wright) Wakanda'nın lideri olması ve Kara Panter'in görevini üstlenmesi.

6. She-Hulk: Attorney at Law

Orijinal İsmi: She-Hulk: Attorney at Law

Yönetmen: Kat Coiro , Anu Valia
Senarist: Stan Lee
Yapımı: 2022 - ABD

Yayın tarihi: 17 Ağustos 2022

Dizide Tatiana Maslany, alanı süper kahramanlarla ilgili davaları içeren bir avukat olan Jennifer Walters'ı oynayacak. Çizgi romanlarda Walters, Bruce Banner ile kuzen ve Banner'dan alınan kan nakli ona Hulk yetenekleri veriryor. Ginger Gonzaga, Renée Elise Goldsberry, Josh Segarra ve Jameela Jamil dizinin diğer oyuncuları arasında.

Ayrıca, Mark Ruffalo, Banner olarak ve Tim Roth da Abomination olarak geri dönecek.

7. I Am Groot

I Am Groot
Süre: dk
Tür: Animasyon , Aile , Aksiyon
Seslendirenler: Vin Diesel
Yönetmen: Kirsten Lepore
Yapımı: 2022 - ABD

Yayın tarihi: 10 Ağustos 2022

Groot fidesinin yanı sıra birkaç yeni ve sıra dışı karakterin yer aldığı bir dizi kısa film serisi. Yapımda, Vin Diesel yeniden Groot'u seslendirecek. 

8. The Guardians of the Galaxy Holiday Special

The Guardians of the Galaxy Holiday Special

Orijinal İsmi: The Guardians of the Galaxy: Holiday Special

Süre: 44dk
Yönetmen: James Gunn
Senarist: James Gunn
Yapımı: 2022 - ABD

Yayın tarihi: 2022 sonu

"Galaksinin Koruyucuları" serisinin yönetmeni James Gunn'ın yazıp yöneteceği bu özel bölüm "Galaksinin Koruyucuları 3" filminin çekimleri sırasında çekiliyor. Ayrıca "Galaksinin Koruyucuları 2" ve "Galaksinin Koruyucuları 3" arasındaki zamanda ne olduğunu anlatacak.