Jamie Dornan Biyografi

James Dornan, bilinen adıyla Jamie Dornan, Kuzey İrlandalı aktör ve manken. Grinin Elli Tonu serisindeki Christian Grey karakteriyle hatırlanmaktadır. 1982'de Kuzey İrlanda'nın Holywood adlı kasabasında doğdu. Babası Jim Dornan ünlü bir Kadın Doğum uzmanıydı. Annesi Lorna'yı 16 yaşındayken kanser sonucu yitirdi. Liesa ve Jessica adlı 2 kız kardeşi vardır. Lise yıllarında dramanın yanında rugby ile de ilgilendi.

Teesside Üniversitesi'nde okurken oyunculuk kariyeri için okulu bırakıp Londra'ya taşındı. Dornan, 2006'da Marie-Antoinette filminde oyunculuk kariyerine başlayana dek uzun yıllar Calvin Klein mankenliği yaptı. Sonrasında Once Upon a Time ve The Fall gibi dizilerle ününü artırdı.

2015'te gösterime giren Grinin Elli Tonu filmindeki zengin ve karizmatik Christian Grey rolüyle tüm dünyada tanındı. Sonrasında Karanlığın Elli Tonu ve Özgürlüğün Elli Tonu filmlerinde de aynı karakteri canlandırdı. Bu süreçte Dokuzuncu Hayat ve Anthropoid gibi başka filmlerde de oynadı. 2013'te Amelia Warner ile evlendi. Bu evlilikten 2 kızı dünyaya geldi.

Devamını Oku