Mandel Bruce Patinkin Biyografi

Mandel Bruce Patinkin ( 1952 30 Kasım doğumlu) sahne ve ekran üzerinde yaptığı çalışmalarla bilinen Amerikalı aktör ve şarkıcı.

Annesi, Büyükanne Doralee Patinkin'in Yahudi Aile Yemek Kitabı'nı yazdı

Patinkin, üst-orta sınıf bir ailede büyüdü, Yahudi göçmenlerin soyundan ( Rusya ve Polonya'dan ) geldi ve Muhafazakar Yahudilikte yetişti.

Yedi yaşından 16 yaşına kadar her gün dini okula gitti. 13 veya 14 yaşlarında sinagog korolarında şarkı söylemenin yanı sıra Michigan'daki Camp Sura'ya katılmıştır. Babası 1972'de pankreas kanserinden öldü.

Patinkin , 15 Nisan 1980'de oyuncu ve yazar Kathryn Grody ile evlendi . İki oğulları, Isaac ve Gideon var. Gideon , 2011'de Dress Casual'da babasına sahnede katıldı . Patinkin, kendisini "bir tutam Budist inancına sahip Yahudi " olarak tanımlar.

Kornea nakli olduktan sonra prostat kanseri atlatmıştır.

21 Aralık 2015 tarihinde üzerinde Charlie Rose ile Patinkin savaşın parçaladığı Suriye'den mülteciler için çabaladı ve "dünyanın her yerinde insanlığa özgürlük, adalet ve haysiyet, yaşam kalitesi vermek için fırsatlar ve daha iyi yaşam ve varoluş sistemleri yaratmaya" yardım etmek istediğini belirtti.

Devamını Oku

Foto Galeri

Tümünü Gör