Larry Bishop, 30 Kasım 1948 tarihinde doğan Amerikalı oyuncu, senarist ve yönetmendir. Komedyen Joey Bishop ile Sylvia Ruzga’nın oğlu olan Bishop, uzun yıllardır Hollywood’da oyunculuk ve yapımcılık alanında çalışmalar yürütmektedir.
Larry Bishop kariyeri boyunca birçok sinema filmi ve televizyon yapımında yer aldı. Özellikle Quentin Tarantino ile yaptığı iş birlikleriyle dikkat çeken oyuncu, “Kill Bill: Vol. 2”, “Hell Ride”, “The Big Fix” ve “The Savage Seven” gibi yapımlarla tanındı. “Wild in the Streets” filminde canlandırdığı Abraham “The Hook” Salteen karakteri de kariyerinin öne çıkan performansları arasında gösterildi.
Oyunculuğun yanı sıra senaryo yazarlığı ve yönetmenlik de yapan Bishop, 1996 yapımı “Mad Dog Time” filmini yazdı, yönetti ve filmde rol aldı. Bu projede Christopher Jones, Richard Dreyfuss ve Rob Reiner gibi isimlerle birlikte çalıştı. 2008 yılında vizyona giren “Hell Ride” filmi ise Quentin Tarantino iş birliğiyle hazırlandı ve Bishop’ın modern dönem projeleri arasında yer aldı.
Televizyon kariyerinde ise “I Dream of Jeannie”, “Love, American Style”, “Laverne & Shirley” ve “Kung Fu” gibi popüler dizilerde rol aldı. Ayrıca Rob Reiner ile birlikte “The Hollywood Palace” programı için yazarlık yaptı.
Larry Bishop, eğitimini Beverly Hills High School’da tamamladı. Okul arkadaşları arasında Rob Reiner ve Richard Dreyfuss gibi Hollywood’un önemli isimleri de bulunuyordu.
Yorumlar (1)