“Kızıl Goncalar” Dizisi İki Kez Durdurma Cezası Aldı!

28.12.2023 12:55
“Kızıl Goncalar” Dizisi İki Kez Durdurma Cezası Aldı!

“Kızıl Goncalar” dizisine RTÜK'ten yayın durdurma cezası.

RTÜK'e yapılan 31 bin şikayetin ardından, Özgü Namal ve Özcan Deniz'in başrolünde yer aldığı “Kızıl Goncalar” dizisi için durdurma kararı verildi. RTÜK Üyesi İlhan Taşçı, alınan son dakika kararını duyurarak, diziye "toplumun milli ve manevi değerlerine" aykırılık gerekçesiyle 2 kez yayın durdurma cezası verildiğini açıkladı.

İlhan Taşcı'nın açıklamasına göre, RTÜK, “Kızıl Goncalar” dizisinin tarikat ve cemaatlerin iç yüzünü kurgusal olarak anlatması nedeniyle "toplumun milli ve manevi değerlerine" aykırı buldu. Bu çerçevede, Üst Kurul, diziye %3 idari para cezası uygularken, aynı zamanda 2 kez yayın durdurma cezası verdi.

Yayın durdurma cezalarının uygulanabilmesi için ise prosedür gereği önce dizinin yayıncı kuruluşu FOX TV'ye karar tebliğ edilecek. FOX TV'nin bu karara itiraz etmesi durumunda ise Bölge İdare Mahkemesi'ne başvurarak karara karşı çıkma hakkı bulunuyor. Daha sonrasında, mahkemenin vereceği karar, diziye uygulanacak cezaların şekillenmesinde belirleyici olacak.

Bu durum, geçtiğimiz yıl “Kızılcık Şerbeti” dizisine de uygulanmıştı. Show TV'nin dizisine verilen yayın durdurma cezası, mahkemenin kararıyla ağır bulunarak iptal edilmişti. “Kızıl Goncalar” dizisinin de bu süreçte nasıl bir yol izleyeceği, ilerleyen günlerde mahkeme kararına bağlı olarak netlik kazanacak.

FOX TV'de pazartesi akşamları yayınlanan “Kızıl Goncalar” dizisinin yönetmen koltuğunda Ömür Atay otururken senaryosunu Necati Şahin kaleme alıyor. Dizide Namal ve Deniz'e Mert YazıcıoğluHazal TüresanErkan AvcıMert TurakSelen Öztürk ve Şerif Erol Duygu Sarışın gibi isimler eşlik ediyor.

Kaynak: Birsen Altuntaş