"Beetlejuice 2" Filminin Fragmanı Yayınlandı!

25.03.2024 09:56

36 yıl sonra, "Beetlejuice" hikayesi nihayet devam ediyor!

Warner Bros., 1988 kült klasik korku-komedi filmi "Beetlejuice"ın devamı olan Tim Burton'un filmi için fragmanı yayınladı. Michael Keaton, ürkütücü başlık karakteri yeniden canlandırıyor. Resmi adı "Beetlejuice Beetlejuice" olan devam filmi, 6 Eylül'de vizyona girecek.

Keaton'a ek olarak, orijinal "Beetlejuice" filminden Winona Ryder ve Catherine O'Hara, sırasıyla Lydia ve Delia Deetz olarak geri dönüyor. Jenna Ortega, ailenin yeni üyesi Astrid Deetz olarak kadroya katılıyor. Monica Bellucci, Beetlejuice'ın karısı rolünde, ve Willem DaFoe, "ölüm sonrası bir polis memuru" ve eski bir "B filmi aksiyon yıldızı" olarak yer alıyor; oyunculuk yetenekleri onu bir ölüm sonrası dedektif olarak yardımcı oluyor. Justin Theroux da devam filminde yeni bir rolde yer alıyor.

Orijinal "Beetlejuice" filminde, ölmüş bir çift, tuhaf hayalet Beetlejuice'ın yardımıyla Deetz ailesini yeni evlerinden kovmaya çalışıyordu. Alec Baldwin ve Geena Davis, Maitland'ları oynarken, Jeffrey Jones, O'Hara ve Ryder Deetz ailesini oluşturuyordu. Film, yayınlandıktan sonra kült bir takipçi kitlesi edindi ve daha sonra Broadway'de büyük bir müzikal uyarlamaya dönüştü.

Burton, Kasım ayının sonlarında sosyal medyada SAG-AFTRA grevi nedeniyle aylar süren bir gecikme yaşandıktan sonra "Beetlejuice" devam filminin çekimlerini tamamladığını duyurdu. Eylül ayında ise, kapanmadan önce sadece "bir buçuk gün" çekim yapacaklarını açıkladı.

"Beetlejuice Beetlejuice" için senaryoyu, Ortega'nın başrolde olduğu Netflix dizisi "Wednesday"in yaratıcıları Alfred Gough ile Miles Millar kaleme aldılar.

Kaynak: Variety