'Buğday'a Japonya’da Büyük Ödül!

03.11.2017 16:48

Yönetmenliğini Semih Kaplanoğlu'nun üstlendiği Buğday filmi, 30. Tokyo Uluslararası Film Festivali'nin ana yarışmasında 15 film arasından seçilerek büyük ödülün sahibi oldu. 

Türkiye'de 24 Kasım'da vizyona girecek olan film, dünya prömiyerini geçtiğimiz Ağustos ayında 23. Saraybosna Film Festivali'nde yapmış, daha sonra Adana, Köln, Londra ve Sao Paulo Film festivallerinde de seyirciyle buluşmuştu. 

Buğday filminin Tokyo’daki gösterimi 28 Ekim'de yapıldı. Asya kıtasının en önemli festivallerinden biri olan etkinlikte, en iyi senaryo ödülü Euthanizer filmine, izleyici ödülü ise Japon 'Tremble All You Want' adlı filme verildi.  

Yumurta, Süt ve Bal üçlemesinin yönetmeni Kaplanoğlu, Buğday'ın başrollerinde Jean-Marc Barr, Ermin Bravo, Grigory Dobrygin ve Cristina Flutur'a yer verdi. 

Yakın gelecekte geçen filmin hikayesinde kuraklık, açlık, mülteciler ve genetik değişiklikler konuları ele alınıyor. Yapımı 5 yıl süren İngilizce filmde, seyircilere parlak kariyerini ve bildiği her şeyi terk eden bir bilim insanı ile bir tohum genetiği uzmanının, girilmesi yasak 'ölü topraklarda' ne ektikleri sorusu yöneltiliyor.