Vizyondaki Filmlerde Bu Hafta! (4 Mart 2022)

04.03.2022 09:35
Vizyondaki Filmlerde Bu Hafta! (4 Mart 2022)

Bu hafta 2’si yerli 4 film vizyona giriyor.

Aralarında merakla beklenen Robert Pattinson’lı “The Batman” ve Farah Zeynep Abdullah’ın başrolde olduğu “Bergen” filmi de var.

The Batman

Süre: 176 dk

Yönetmen: Matt Reeves

Oyuncular: Robert PattinsonZoë KravitzPaul Dano

DC Comics sinema evreninin süper kahramanları arasında belki de en ön planda olan Batman’ın “The Batman” adını taşıyan yeni filminin yönetmen koltuğunda Matt Reeves oturuyor. Bu film sayesinde, çizgi romanlarda yer verilmiş olsa da filmlerde çok üstünde durulmamış olan Batman'in dedektiflik özelliği daha çok vurgulanacak. 

Batman olarak geçirdiği iki yıl, Bruce Wayne’i (Robert Pattinson) Gotham Şehri’nin gölgelerine sürüklemiştir. Şehrin yozlaşmış yetkilileri ve yüksek profilli kişiler ağı arasında güvenilir müttefikleri Alfred Pennyworth (Andy Serkis) ve Teğmen James Gordon (Jeffrey Wright) ile Batman, kendisini şehir halkı arasında intikamın yegane örneği olarak kanıtlamıştır. Bir katil, bir dizi sadist entrikayla Gotham’ın seçkinlerini hedef aldığında, arkasında bıraktığı şifreli ipuçları, Batman'i yeraltı dünyasını soruşturmaya iter. Batman burada Kedi Kadın olarak da bilinen Selina Kyle (Zoë Kravitz), Penguen olarak da bilinen Oswald Cobblepot (Colin Farrell), Carmine Falcone (John Turturro) ve Riddler olarak da bilinen Edward Nashton (Paul Dano) gibi karakterlerle karşılaşır. Kanıtlar ve failin planlarının ölçeği netleşirken, Batman yeni ilişkiler kurmalı, suçlunun maskesini düşürmeli ve Gotham Şehri’ni uzun süredir rahatsız eden, gücün ve yolsuzluğun kötüye kullanılmasına adalet getirmelidir.

Bergen

Süre: 145 dk

Yönetmen: Caner Alper, Mehmet Binay

Oyuncular: Farah Zeynep Abdullah, Erdal Beşikçioğlu, Tilbe Saran

Türk arabesk şarkıcısı Bergen, hayatındaki tüm zorluklara rağmen ayakta kalma mücadelesi vermektedir. "Acıların Kadını" lakaplı ünlü arabesk sanatçısı Bergen’in hayatının anlatıldığı bu filmde Bergen'e Farah Zeynep Abdullah hayat veriyor. 

Kaçış (Flugt)

Süre: 88 dk

Yönetmen: Jonas Poher Rasmussen

Seslendirenler: Daniel Karimyar, Fardin Mijdzadeh, Milad Eskandari

Çocukken Afganistan’dan çocuk mülteci olarak Danimarka'ya göç eden Amin Nawabi’nin hikâyesini konu alıyor. Erkek arkadaşıyla evlenmenin eşiğinde olan Amin’in hayatı, 20 yıldır saklı kalmış sırların açığa çıkmaya başlamasıyla rayından çıkıyor. Belgesel estetiğinde ve animasyon türündeki filmde yönetmen Jonas Poher Rasmussen, Afganistan’dan göçen mülteci bir çocuğun yaşadıklarını anlatıyor. Filmde Amin’in verdiği röportajlar da kullanılıyor.

"Kaçış" 2022 Oscar Ödülleri'nde En İyi Uluslararası Film, En İyi Belgesel ve En İyi Animasyon olmak üzere 3 dalda birden adaylık elde etti.

Yaramaz Çocuklar

Süre: 92 dk

Yönetmen: Ahmet Necdet Çupur

Kişiler: Ahmet Necdet Çupur, Zeynep Çupur, Mahmut Çupur

20 yıl önce, kardeşleriyle benzer bir süreç geçirmiş ve eğitimine devam edebilmek için Antakya’daki Keskincik köyünden ayrılmış olan Ahmet Necdet Çupur kardeşlerine destek olmak için Fransa’dan köyüne dönüp onların yaşadıklarını kayıt altına alıyor.