Austin Butler, “Dune Part 2” Filminin Kötü Adamı Olabilir!

11.03.2022 12:11
Austin Butler, “Dune Part 2” Filminin Kötü Adamı Olabilir!

Elvis” filminin yıldızı Austin Butler, Feyd-Rautha olarak “Dune: Part 2” kadrosuna katılıyor!

Austin Butler, Baron Vladimir Harkonnen'in (Stellan Skarsgård) sadist yeğeni ve Harkonnen imparatorluğunun varisi olan Feyd-Rautha olarak Denis Villeneuve'nin “Dune: Part 2”sinin kadrosuna katılmak için görüşmelere başladı. Rol, “Dune: Part 2”de görünecek en önemli yeni karakterlerden biri. Projeye yakın bir kaynak, Butler'ın görüşmelerde henüz "çok erken aşamalarda" olduğunu söyledi. Eğer her şey yolunda giderse Butler, bu hafta başlarında Prenses Irulan olarak son müzakerelerde olduğu açıklanan Florence Pugh ile birlikte seriye katılıyor.

Butler, “Dune: Part 2”de ilk filmdeki Timothee Chalamet, Rebecca Ferguson, Josh Brolin, Stellan Skarsgård, Dave Bautista, Zendaya ve Javier Bardem'e katılacak. Devam filminin çekimlerinin bu yaz başlaması bekleniyor ve filmin 20 Ekim 2023'te vizyona girmesi planlanıyor. Feyd-Rautha rolünü, David Lynch'in meşhur 1984 tarihli uyarlamasında Sting’in canlandırdığını da not düşelim.

Butler ayrıca bu yıl vizyona girecek olan Baz Luhrmann'ın “Elvis” filminin de yıldızı. Oyuncunun dikkat çeken işleri arasında Quentin Tarantino'nun “Once Upon a Time in Hollywood” filmi de var.

Villeneuve, bu yılın başlarında Empire dergisine verdiği bir röportajda “Dune: Part 2” ile ilgili bazı ipuçları verdi, “İkinci bölümde bazı yeni karakterler tanıtılacak. İlk bölümün daha çok Paul Atreides ve Bene Gesserit ile ilgili olması ayrıca farklı bir kültürle ilk kez temas kurma deneyimine odaklanması çok başlarda aldığım bir karardı. İkinci bölüm ise çok daha fazla Harkonnen tarafını gösterecek.”

Dune” dünya çapında yaklaşık 400 milyon dolar hasılat elde etti ve en iyi film ve en iyi uyarlama senaryo dalları dahil 10 Oscar adaylığı elde etti.