Vizyondaki Filmlerde Bu Hafta! (15 Nisan 2022)

15.04.2022 09:41
Vizyondaki Filmlerde Bu Hafta! (15 Nisan 2022)

Bu hafta 5’i yerli 9 film vizyona giriyor.

Aralarında, Harry Potter evreninde geçen, Fantastik Canavarlar Serisinin çok beklenen 3. filmi “Fantastik Canavarlar: Dumbledore’un Sırları” ve yıllar sonra restore edilmiş kaydıyla tekrar seyirciyle buluşacak olan Mustafa Akkad’ın unutulmaz eseri “Çağrı” da var.

 

Fantastik Canavarlar: Dumbledore'un Sırları (Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore)

Süre: 142 dk

Yönetmen: David Yates

Oyuncular: Eddie Redmayne, Jude Law, Mads Mikkelsen

Profesör Albus Dumbledore (Jude Law) güçlü karanlık büyücü Gellert Grinndewald’ın (Mads Mikkelsen) büyücüler dünyasının kontrolünü ele geçirmek üzere harekete geçtiğini biliyordur. Onu tek başına alt edemeyeceğinin farkında olan Dumbledore, sihirli yaratıklar uzmanı Newt Scamander’ın (Eddie Redmayne) desteğine ihtiyaç duyar. Oldukça tehlikeli bir görev için Scamannder’dan cesur ekibine liderlik etmesini ister. Bu görevde eski ve yeni pek çok yaratıkla karşılaşmalarının yanı sıra, Grindewald’ın git gide büyüyen müritleriyle de mücadele etmek zorundadırlar.Grindewald ile olan Kan Paktı sebebiyle bizzat onunla savaşamayan Dumbledore’un daha ne kadar kenarda kalacağını ise zaman gösterecektir.

 

Çağrı (The Message)

Süre: 178 dk

Yönetmen: Mustafa Akkad

Oyuncular: Anthony Quinn, Irene Papas, Michael Ansara

6. yüzyılda Mekke'de geçen filmde şehir ileri gelenlerinin Mekke'yi köleliğin alkol ve uyuşturucu gibi maddelerin pençesinde yönettiği anlatılıyor. Kız çocukların yeni doğduklarında diri diri gömüldüklerinin anlatıldığı acımasız bir dönemde geçiyor. Böyle karanlık bir çağda Hz. Cebrail tarafından ziyaret edilen Hz.Muhammed, insanları tek bir Tanrı'ya tapmaya davet ediyor ve şehre hükmedenlerin vahşi metodlarına karşı çıkıyor. Hz. Hamza rolünde izleyiciyle buluşan Anthony Quinn, bu film ve daha sonra rol alacağı "Çöl Aslanı Ömer Muhtar" filmleriyle Türkiye'de ve Müslüman ülkelerde büyük bir seyirci kitlesi tarafından tanındı.

 

7 - Yedi

Süre: 121 dk

Yönetmen: Buğra Kekik

Oyuncular: Reha Özcan, Ayşenil Şamlıoğlu, Hakan Bilgin

Film, yedi farklı karakterin birbiriyle bağlantılı hikâyelerine odaklanıyor.

Ölmek üzere olan bir kadının son anlarındaki sözleri ile başlayan seride, kayıp bir kitabı arayan İngiliz bir kadın, eski sevgilisine zorbalık eden bir genç, yaşadığı kötü şeylerin üstüne aşık olan genç bir kadının karşılıksız aşkı, canlı bomba olarak kendisine yapılanlardan dolayı intikam almaya çalışan bir adam, oğlunun pisliğini temizlemeye çalışan bir anne – baba ve yıllar sonra cezaevinden çıkan bir kadının geçmişte yaşadıkları ve tüm bunların birbiri ile olan ilişkisi anlatılıyor.

 

Troll: Kuyruklu Macera (Troll: The Tale of a Tail)

Süre: 90 dk

Yönetmen: Kevin Munroe, Kristian Kamp

Seslendirenler: Angela Galuppo, Mark Camacho, Wyatt Bowen

Troll Prensi Trym'in babası Kral Grom, bir büyü ile taşa çevirilir ve Trym'in onu kurtarmak için sadece üç günü vardır. Prens Trym ve arkadaşları büyüyü bozup krala gücünü geri vermek için Troll krallığı Ervod'un bir ucundan diğerine tehlikeli bir maceraya atılırlar.

 

Stardust

Süre: 109 dk

Yönetmen: Gabriel Range

Oyuncular: Johnny Flynn, Marc Maron, Jena Malone

1971’de 24 yaşındaki David Bowie (Johnny Flynn), Mercury Records yayıncısı Ron Oberman ile Amerika’ya ilk yolculuğuna çıkar, ancak henüz kendisi için hazır olmayan bir dünyayla karşılaşır. "Stardust", David Bowie'nin ilham veren anlarının perde arkasına bir bakış sunuyor.

 

Zalo

Süre: 103 dk

Yönetmen: Necati Aslan

Oyuncular: Sermiyan Midyat, Kıvanç Baran Arslan, Belme Memati

"Zalo" Malatya'nın görevli valisini soymaya kalkışan üç maraba ile zalim Zalo Ağa'nın hikâyesinin konu ediniyor. Filmin yönetmenliğini ve senaristliğini Necati Aslan yaparken başrollerini ise Sermiyan Midyat, Kıvanç Baran Arslan, Ersel Şibil, Zafer Kora ve Halil Kumova paylaşıyor.

 

Lanetli Tapınak

Süre: 81 dk

Yönetmen: Metin Kuru

Oyuncular: Behice Maurer, İlhami Adsal, Nihat Demirel

Metin Kuru'nun yazıp yönettiği "Lanetli Tapınak", Mısır tanrısı İsis'le iletişime geçmeyi başaran Lily'nin hikâyesini anlatıyor.

Mısır’ın en büyük tanrısı olarak kabul edilen İsis’le iletişim kurmayı başaran Lily, İsis’in muhafızları tarafından tapınağa götürülür. Karşılaştığı hayalle gerçek arasında olaylar karşısında korkup geri dönmek ister ama artık iş işten geçmiştir. Tören çoktan gerçekleşmiş, İsis yeni bedenine kavuşmuştur.

 

Azaim: Cin Mezarlığı

Süre: 90 dk

Yönetmen: Erdal Şimşek

Oyuncular: Lale Uçak, İbrahim Şentürk, Zeynep Sude Tekin

Film, kadim bir kitapta yer alan bilgileri aracılığıyla cinlerle iletişime geçen ve cinleri kendi dünyevi zenginlikleri için kullanan bir köy ahalisinin, eylemlerinin sonuçlarıyla karşılaşmasını konu ediniyor.

Uzun yıllar önce bir dağ köyünde yaşayan aç gözlü insanlar eski bir Arap bilginine dair bir kitap ele geçirirler. Bu kitap ile cinleri kullanarak çok tehlikeli büyüler yaparlar. Zenginlerin isteklerini yerine getirip kendileri de zengin olmaya başlarlar. Ama bu zenginliğin ağır bir bedeli vardır. Kullandıkları cinlerin büyüden sonra kendilerine musallat olma ihtimali! Köylüler bu ihtimali ortadan kaldırmak için kullandıkları bütün cinleri köy mezarlığına gömmeye başlarlar. Ama onlar tehlikeyi yok ettiklerini zannederlerken, tehlike uykuya dalmıştır. Üstelik köylülerin haberi olmadan bu tehlikenin bir tohumu da yıllar içinde büyümeye devam eder.

 

Çıngırak

Süre: 87 dk

Yönetmen: Ralph Waldo

Oyuncular: Beren Demirkaya, Tarkan Yılmaz, Murat Seviş

Anne olmayı çok isteyen Özge, eşini yasa dışı yollarla evlat edinmeye ikna eder fakat eve gelen bebekle birlikte her şey değişir. Özge’nin hayatı, cinler şiddetini arttırdıkça daha da korkunç bir hale geliyordur. Beyin cerrahı eşi Hakan, genç kadına hiçbir zaman inanmayarak tüm aileyi bir felaketin eşiğine sürükleyecektir.