Vizyondaki Filmlerde Bu Hafta! (17 Haziran 2022)

17.06.2022 10:08
Vizyondaki Filmlerde Bu Hafta! (17 Haziran 2022)

Bu hafta 4’ü yerli 9 film vizyona giriyor.

Aralarında Joaquin Phoenix’li “Yaşamaya Bak” ve geçtiğimiz yıl Altın Portakal Ödülü’nü kazanan “Okul Traşı” da var.

 

Yaşamaya Bak (C'mon C'mon)

Süre: 109 dk

Tür: Dram

Yönetmen: Mike Mills

Oyuncular: Joaquin Phoenix, Gaby HoffmannWoody Norman

Tamamı siyah-beyaz olarak çekilen bu film, son projesi üstün yetenekli çocukları içeren bir belgesel yapımcısının (Joaquin Phoenix), babası manik döneme girdiği bipolar bozuklukla mücadele eden, zeki, bir o kadar da hassas küçük yeğeni (Woody Norman) ile kurduğu bağı anlatıyor.
 

X

Süre: 106 dk

Tür: Korku

Yönetmen: Ti West

Oyuncular: Jenna Ortega, Mia Goth, Brittany Snow

Hollywood hayalleri olan bir grup gençten oluşan bir film ekibi, yetişkin filmi çekmek için Teksas'ın derinliklerindeki uzak bir çiftlik evine gider. Ekip, yaşlı bir çiftin evinde çekime başlar. Ancak çok geçmeden kendilerini hayataları için verdikleri umutsuz bir mücadelenin içinde bulurlar

 

Okul Tıraşı

Süre: 85 dk

Tür: Dram

Yönetmen: Ferit Karahan

Oyuncular: Cansu Fırıncı, Ekin KoçSamet Yıldız

Baskıcı ve katı kurallara sahip ve her yerden uzakta olan bir yatılı okulda Yusuf (Samet Yıldız), gizemli şekilde hastalanan arkadaşı hakkında endişelenmektedir ve onu bir hastaneye götürmek ister. Okul yönetimi en başta buna karşı çıkar ancak sonra hastaneye gitmelerini kabul eder. Okulun onayından sonra yola çıkmaya olan Yusuf’u bu sefer de şiddetli bir kar fırtınası engeller. Yolların açılmasını beklerken öğrenciler ve öğretmenler arasında hastalığın ortaya çıkması ile ilgili bir sürtüşme doğar. Bu süreç içinde gizli kalmış düşmanlıklar ve sırlar açığa çıkacaktır.

 

41 Kere Maşallah

Süre: 85 dk

Tür: Komedi

Yönetmen: Ahmet Kapucu

Oyuncular: İnan Ulaş Torun, Ekin Türkmen, Asuman Dabak

Film, daha önceden kendisine büyü yapılan Naci'nin (İnan Ulaş Torun) büyük aşkı Pelin'e (Ekin Türkmen) kavuşabilmek için bu büyüden kurtulma çabasını anlatıyor.

 

Geçmişe Dönüş (Memory)

Süre: 114 dk

Tür: Aksiyon, Gerilim, Suç

Yönetmen: Martin Campbell

Oyuncular: Liam NeesonMonica BellucciGuy Pearce

Alex Lewis (Liam Neeson) hayatını değiştirmek üzere olan kiralık bir suikastçıdır. Teksas, El Paso'da yaşayan Alex, tam emekli olmayı planlarken unutulmaya yüz tutmuş bir hatırayla yüzleşir: eski bir bağlantısı ona son bir görev verdiğinde şiddet ve gizlilikle geçen uzun kariyerini tamamlamaya hazırdır. Ama son iş, Alex'in anlaştığı işten farklıdır ve onu ajan Vincent Serra (Guy Pearce) liderliğinde yönetilen gizli bir FBI operasyonuna yönlendirir. Alex, sınırın güneyindeki bir çocuk fuhuş çetesinden zengin, nüfuzlu bir El Paso emlak patronu (Monica Bellucci) ve oğluna (Josh Taylor) uzanan bir istismarın izini bulduğunda, Alex, Serra'nın ekibini gizlice doğru hedefe yönlendirir. Ayrıntıları hatırlayamaması onu daha büyük bir tehlikeye atsa da Alex, bir ömür boyu gölgelerde kazandığı becerilerini çirkin bir sırrı aydınlığa çıkarmak için kullanır ama bunu güçlü düşmanları kendisini yok etmeden ve Serra'nın gizli görevini açık etmeden yapmalıdır. 

 

Asi Prenses (Pil)

Süre: 89 dk

Tür: Animasyon, Aile, Fantastik, Komedi, Macera

Yönetmen: Julien Fournet

Küçük bir yetim olan Pil, Roc-en-Brume şehrinin sokaklarında yaşar. Üç evcilleştirilmiş gelinciğiyle, tahtı gasp eden uğursuz naip Tristain'in kalesinden yiyecek çalarak hayatta kalır. Güzel bir gün Pil, onu takip eden gardiyanlardan kaçmak için bir prenses elbisesi giyerek kılık değiştirir. Bu sırada Pil, yarı kedi, yarı tavuğa dönüşen Roland'ı kurtarmak için çılgın ve çılgın bir maceraya atılır.

 

Senkronik (Synchronic)

Süre: 102 dk

Tür: Bilim Kurgu, Dram, Gerilim, Korku

Yönetmen: Justin Benson

Oyuncular: Jamie Dornan, Anthony Mackie, Katie Aselton

İki sağlık çalışanı olan Steven (Anthony Mackie) ve Dennis (Jamie Dornan) bir gün gizemli bir vaka ile karşılaşır. Aşırı doz uyuşturucu vakası gibi görünen bu olayın gizemli tarafı bu cesedin çok eski bir kılıçla öldürülmüş olmasıdır. Tek ipuçları ise buldukları yeni bir çeşit uyuşturucu olan “Synchronic” ambalajıdır. Giderek artan bu garip vakaları araştırmaya karar veren ikili, Dennis’in kızının da bu uyuşturucu yüzünden ortadan kaybolmasının ardından kendilerini büyük bir gizemin içinde bulur.

 

Mühr-ü Musallat - Perihan

Süre: 110 dk

Tür:  Gerilim, Korku

Yönetmen: Metin Kuru

Oyuncular: Sena Yıldız, Ercan Özdal, Selahattin Taşdöğen

Folklorik bir araştırma için ücra bir köye giden üç sosyoloji öğrencisi, köyde uzun yıllar önce Perihan isimli bir kızın ölümüyle sonuçlanmış cin çıkarma ritüelini araştıracaklardır. Anlattıklarının tamamı yalan olan Hanife’nin verdiği bilgiler ve kendilerine yardım etmeyi kabul eden tek kişi olan Hasan’ın rehberliğinde araştırmaları tehlikeli, spiritüel ve kanlı bir yolculuğa dönüşen ekip, gün geçtikçe olayların içinde kendilerini kaybederler. 

 

Son Seans: MTTH

Süre: 110 dk

Tür: Korku

Yönetmen: Murat Toktamışoğlu

Oyuncular: Serhat Üstündağ, Binali Münüklü, Hatice Düştegör

Kamyonu ile nakliye işleri yapan Selim’in çocukluğu katı bir babanın ellerinde geçmiştir. Babasından korkarak ve dayaklarla zorbalıkla geçen çocukluğu onu korumaya çalışan annesine rağmen Selim’in psikolojisinde büyük hasarlar yaratmıştır. Şoför Selim rutin hayatını fobilerinden kaçarak ve kendine özgü çözümleriyle yaşarken bir yolculuk esnasında ard arda tetiklenen fobileriyle beraber kendini gecenin karanlığında ıssız bir ormanda korkularından kaçmaya çalışırken bulacak.