Marvel Sinematik Evren'in En Efsanevi Kötü Karakterleri

Marvel Sinematik Evren'in en dişli kötü karakterlerini sizler için bir araya getirdik.

Süper kahramanlar, karşılarında savaşacak güçlü ve etkileyici kötü karakterler olmadıkça var olamazlar. Marvel Sinematik Evren de bu iki alanda da bolca karaktere sahip. Şimdi "Ant-Man And The Wasp: Quantumania" filmi ile çoklu evrene katılan en yeni kötü karakter de Jonathon Majors'ın canlandırdığı Kang oldu. Peki süper kahramanlara zor anlar yaşatan, birbirinden yetenekli oyuncuların canlandırdığı bu kötü karakterlerin hangileri kötünün de kötüsü? Sizler için bir sıralama yaptık. Empire'ın derlediği listenin tümüne buradan ulaşabilirsiniz.

İşte Marvel Sinematik Evren'in en efsanevi kötü karakterleri! 

1. Thanos

Thanos

Yenilmezlerin en büyük tehditinin listenin en başında yer alması beklenen bir şey gibi gelebilir, fakat "Avengers: Sonsuzluk Savaşı" sinemalara gelmeden önce bu kötü karakterin seyirciyi etkileyip etkilemeyeceği bilinmiyordu. Sadece birkaç "film-sonrası" sahnesinde gördüğümüz Thanos'un yaptıklarını pek de görme şansımız olmamıştı. Üstüne üstlük, o zamana kadarki en kalabalık Marvel filminde yer alacaktı. Fakat Josh Brolin'in de efsanevi performansı ile bütün Marvel evrenine korku salan bu güçlü karakter anında kötülerin de kötüsü olarak anılmayı hak etti.

2. Loki

Loki

Elbette şimdilerde Loki'nin "kötü adam" sayılıp sayılmayacağı tartışılır. Fakat uzun bir süre kendisi yaramazlıkları onu karanlık bir yola itmiş, kalbi kırılmış bir çocuk olarak tam bir kötü karakterdi. Kardeşini öldürmeye çalışması, dünyayı bir uzaylı ordusuyla ele geçirmeye çalışması, Asgard'ı yönetmek için babasının kılığına girmesi yaptıklarından sadece bir kaçı. Tom Hiddleston'ın performansı ile kötülük yapmanın oldukça havalı bir şey olduğuna inanmak zor olmuyor.

3. Killmonger

Killmonger

Babası amcası olan Kral T’Chaka tarafından öldürülen Erik Killmonger, insanları tarafından ihanete uğramış olmanın sinirini içinde taşıyor ve Wakanda'da sahip olabileleceği fırsatları elinin tersiyle itiyor. Duygusal olarak katmanlı ve kompleks bir materyal olan bu rol, Michael B. Jordan tarafından başarıyla canlandırılıyor.

4. Agatha Harkness

Agatha Harkness

"WandaVision"ın meraklı komşusu olarak tanıdığımız Agatha, ister bir komedi dizisinde Agnes olarak karşımıza çıksın, ister şeytani gülüşü ile mor büyüler yapsın, Kathryn Hahn'ın büyüleyici performansı ile oldukça eğlenceli bir kötü karakter karşımıza çıkıyor.

5. Vulture

Vulture

Gözümüzün önünde olup göremediğimiz bu kötü karakter, "Örümcek-Adam: Eve Dönüş"te biz Peter Parker ve arkadaşlarının eğlenceli hikâyelerini izlerken Liz'in babası Michael Keaton'ın canlandırdığı Adrian Toomes imiş. Mekanik kostümünün yanında kendinden bir şey bulabildiğin bir kötü adam olarak tanımlanabilir Vulture.

6. Green Goblin

Green Goblin

Sam Raimi'nin kült hâline gelmiş 2002 yapımı "Örümcek Adam"ı, bazen iyi bir kötü karakter için özel efektlere değil, efsanevi oyuncu Willem Dafoe'ya ihtiyacın olduğunu gösteriyor. "Örümcek-Adam: Eve Dönüş Yok"da da performansını tekrarlayan Dafoe, May Hala'nın ölümüne sebep olarak Peter Parker'ın acılarının mimarı olarak yerini tazeliyor.

7. Kang

Kang

Jonathon Majors henüz projeye başlamadan Thanos'un gölgesinde yürümesi gerektiğini biliyordu. Kang henüz yeni eklenen bir karakter olmasına rağmen Majors harika bir iş çıkarmakta. Ve şimdi "Ant-Man And The Wasp: Quantumania" sayesinde Kang'i daha iyi tanıma fırsatına erişiyoruz.

8. Mysterio

Mysterio

Dürüst olalım: "Örümcek Adam: Evden Uzakta"nın ilk yarısında kahraman Quentin Beck'in gizli bir süper kötü olduğunu tahmin ediyoruz. Yine de bu çok da şaşırtmacalı olmayan an geldiğinde yine de heyecan verici bir sahne ortaya çıkıyor. Jake Gyllenhaal'un başarıyla canlandırdığı Mysterio bütün güçlerine kavuşup Örümcek Adam'ı sonsuz bir döngüdeki ilüzyonları ile sıkıştırıyor. 

9. Alexander Pierce

Alexander Pierce

Eğer olur da Robert Redford'ı politik gerilim esintileri taşıyan bir Marvel filminde oynatma şansı bulursanız, mutlaka oynatmalısınız. Russo Kardeşler de "Kaptan Amerika: Kış Askeri" filminde tam olarak bunu yaptılar. Çoğu çizgi roman kötü adamı uzay despotu ya da büyü güçlü manyaklar olsa da, burada mutlak güç sahibi olarak Amerikan hükümeti karşımıza çıkıyor.

10. Namor

Namor

Aynı Wanda gibi, Namor'un da "neredeyse bir kötü karakter ama kahraman da" statüsüne sahip olmasını bekliyoruz. Fakat "Black Panther: Yaşasın Wakanda"da karşımıza sempatik bir kötü adam olarak çıkıyor. Tenoch Huerta'nın canlandırdığı karakter mutant güçleri ve "en iyi savunma şekli iyi bir saldırıdır" tavrı ile güçlü bir tehdit oluşturuyor.