1980'lerin En Güzel Disney Filmleri ve Çizgi Filmleri

Disney filmleri için daha az popüler bir dönem olan 1980'lerde yapılmış güzel filmleri ve çizgi filmleri bir araya getirdik!

Disney denilince genelde aklımıza iki boyutlu klasik Disney çizgi filmleri olan "Güzel ve Çirkin", "Aladdin" veya yeni dönemdeki üç boyutlu filmler "Karlar Ülkesi" geliyor. Fakat "Küçük Denizkızı" ile başlayan ve "Tarzan" ile bittiği kabul edilen "Disney Rönesansı" öncesi dönem olan 1980'lerdeki filmler daha az popüler olsa da aralarında izlemeniz gereken harika filmler ve çizgi filmler bulunmakta. Biz de sizler için 1980'lerin en güzel Disney filmlerini ve çizgi filmlerini derledik.

İyi seyirler!

1. Temel Reis

Orijinal İsmi: Popeye

Süre: 114dk
Tür: Aile , Aksiyon , Komedi , Macera
Yönetmen: Robert Altman
Senarist: Jules Feiffer
Yapımı: 1980 - ABD

Kendisini bebekken terk eden babasını arayan denizci Temel Reis, bir liman kasabası olan Sweethaven'a yolculuk eder. Pek çok farklı insanla tanışan Temel Reis, Safinaz'a aşık olur. Fakat Safinaz'ın çoktan bir talibi vardır.

2. Tilki Ve Avcı Köpeği

Orijinal İsmi: The Fox And The Hound

Süre: 82dk
Tür: Animasyon , Aile , Dram , Macera
Yapımı: 1981 - ABD

Yaramaz küçük tilki Tod, bir çiftçi ailesi tarafından evlatlık alınınca hemen sevimli avcı köpeciği Copper ile arkadaş olur. Hayat, sahiplerinin Copper'dan avcı köpekliği yapmasını ve en yakın arkadaşını yakalaması isteyene kadar muhteşem bir macera gibidir.

3. Tron

Orijinal İsmi: Tron

Süre: 96dk
Yönetmen: Steven Lisberger
Yapımı: 1982 - ABD

Video oyunları tasarlayıp programlayan Kevin, patronun kendi işlerini çaldığını ispatlamaya çalışırken kendi yazıdığı programın içine esir olur. Burada tüm program ve prosedürler kişilik kazanmıştır. Programcı ve kullanıcılar ise adeta tanrısal varlıklar gibi görülmektedir.

4. Kara Kazan

Prydain’in mistik dünyasında yenilmez bir savaşçı olan Taran, gelecekte kötü kalpli Boynuzlu Kral'a karşı kendisini yeni bir yaşam arayışı içinde bulur. Taran, gizemli Kara Kazanı önce bulan kişi olmak zorundadır.

5. Muhteşem Fare Dedektif

Orijinal İsmi: The Great Mouse Detective / Basil Of Baker Street

Süre: 74dk
Tür: Animasyon , Aile , Gizem , Macera
Senarist: Ron Clements
Yapımı: 1986 - ABD

Viktorya dönemi Londra'sında, küçük bir fare kızın oyuncakçı babası tahta bacaklı bir yarasa tarafından kaçırılır. Küçük kız kemirgen dünyasının Sherlock Holmes'u olarak bilinen Baker'lı Basil'in yardımını alır. Araştırmaları ilerledikçe Basil, işlenen suçun kraliyete karşı işlenen bir suçla ilgisi olduğunu çözer.

6. Bebek Bakıcısının Maceraları

Orijinal İsmi: Adventures in Babysitting

Süre: 102dk
Tür: Komedi
Yönetmen: Chris Columbus
Yapımı: 1987 - ABD

87 yapımı bu filmde Chris, erkek arkadaşıyla geçirdiği tatsız bir olay sonrası çocuk bakıcılığı yapmak üzere geceyi bir evde geçirmeye karar verir. Ne var ki kendisini arayan ve zor durumda olduğunu belirten arkadaşı bütün huzurlu geceyi bozar ve Chris yardım için çocukları topladığı gibi evden çıkar. Chris'in başına gelmeyen kalmaz.

7. Oliver ve Arkadaşları

Orijinal İsmi: Oliver & Company

Süre: 74dk
Tür: Animasyon , Aile , Komedi
Yönetmen: George Scribner
Senarist: Jim Cox , Tim Disney
Yapımı: 1988 - ABD

Oliver, New York sokaklarında bir başına yaşayan yavru bir kedidir. Kendini sahiplencek birilerini arasa da kimse onu sahiplenmez. Bu sırada Oliver, Dodger isimli bir sokak köpeği ile karşılaşır. Kendi köpek çetesinin başı olan Dodger, Oliver'ı da çetenin bir üyesi yapar.

8. Masum Sanık Roger Rabbit

Orijinal İsmi: Who Framed Roger Rabbit

Süre: 104dk
Yönetmen: Robert Zemeckis
Yapımı: 1988 - ABD

Dedektif Eddie Valiant ( Bob Hoskins), Toontown'un sahibi iş adamı Marvin Acme'nin Jessica Rabbit'le olan uygunsuz ilişkisini kanıtlamak için kiralanmıştır. Tam bu sırada Acme'nin cinayete kurrban gitmesiyle bütün gözler güzel Jessica'nın kocası süperstar çizgi kahraman Roger Rabbit'e çevrilir ve bir anda, adaletin yerini bulmasını isteyen pek tekin bir adam olmayan Yargıç Doom'un hedefi haline gelir.

9. Eyvah Çocuklar Küçüldü

Orijinal İsmi: Honey, I Shrunk The Kids

Süre: 86dk
Yönetmen: Joe Johnston
Yapımı: 1989 - ABD

Profesör Wayne Szalinski, her şeyi küçülten bir makina yapmaya çalışmaktadır. Ancak profesörün evde olmadığı bir sırada, makine aktifleşir ve Wayne’in çocukları ve komşularının oğlu küçülür. Profesör durumu karısına açıklamalı ve çocukları eski haline getirecek bir yöntem bulmalıdır. Çünkü çocuklar tehlike altındadır.

10. Küçük Denizkızı

Orijinal İsmi: The Little Mermaid

Süre: 83dk
Yönetmen: Ron Clements , John Musker
Yapımı: 1989 - ABD

Rüyalarının prensiyle tanışmaya karalı olan Ariel, bu uğurda Ursula adlı şeytan ruhlu denizaltı büyücüsüyle pazarlık yapmaktan çekinmez ve sesini ödünç verdiği bu pazarlık sonucunda bir çift bacağa sahip olarak yakışıklı insan prensi Eric’in dünyasına ayak basma şansına sahip olur. Babası Kral Triton’un ve yengeç muhafızı Sebastian’ın bütün uyarılarını duymazlıktan gelen Ariel, çok geçmeden anlaşma yaptığı Ursula'nın çok da iyi niyetli olmadığını fark eder.