Netflix'teki En İyi Kore Gerilim Filmleri!

Netflix'ten izleyebileceğiniz birbirinden güzel Kore gerilim filmleri burada!

Ülkemizde Kore dizileri ve filmleri severek izleniyor. Özellikler romantik komedi türündeki Kore film ve dizileri sevilerek takip edilse de, diğer türlerde de pek çok kaliteli yapım bulunmakta. Bu listede de gerilim türünde izleyebileceğiniz kaliteli filmleri sizlere ulaştırmak istedik. Netflix'ten kolaylıkla ulaşabileceğiniz bu filmleri mutlaka izleyecekleriniz arasına eklemelisiniz!
İyi seyirler!

1. The Call

Orijinal İsmi: The Call

Süre: 112dk
Yönetmen: Lee Choong-Hyun
Senarist: Lee Choong-Hyun
Yapımı: 2020 - Güney Kore

Film, bir telefon görüşmesi aracılığı ile farklı zamanlarda yaşayan iki kadının bağlantı kurmasını konu almaktadır.

2. Time to Hunt

Orijinal İsmi: The Night of the Hunter

Süre: 135dk
Tür: Aksiyon , Dram , Gerilim
Yönetmen: Yoon Sung-Hyun
Senarist: Yoon Sung-Hyun
Yapımı: 2020 - Güney Kore

Film, Güney Kore’de yakın gelecekte gerçekleşmektedir ve ülkenin büyük bir gecekondulaşmanın sebep olduğu ekonomik durgunluk ile boğuştuğu kurgusal bir hikâyeye dayanmaktadır. Bir grup genç, bu ekonomik buhranda hayatta kalabilmek için suç işler.

3. #Alive

Orijinal İsmi: #ALONE

Süre: 98dk
Tür: Gerilim , Korku
Yönetmen: Jo Il-Hyeong
Yapımı: 2020 - ABD

Film, tanımlanamayan bir enfeksiyonun ele geçirdiği bir şehirdeki yaşam mücadelesini konu almaktadır. Joon-Woo (Yo Ah-In) ve Yoo-Bin (Park Shin-Hye) dahil diğer hayatta kalan insanlar, karantina altına alınmış bu şehirde hayatta kalmaya çalışır.

4. Rampant

Orijinal İsmi: Outbreak

Süre: 121dk
Tür: Aksiyon , Fantastik , Tarih
Yönetmen: Kim Sung Hoon
Senarist: Hwang Jo-yoon
Yapımı: 2018 - Güney Kore

Film, Qing Hanedanlığı tarafından rehin olarak tutulan Joseon Hanedanlığının Prensi Lee Chung’un (Hyun-Bin) etrafında dönmektedir. Prens Lee Chung kumar oynamayı, kadınlarla içki içmeyi sevmektedir. Ancak, bütün bunlara rağmen iyi bir kılıç ustasıdır. Qing Hanedanlığında 10 yıl kaldıktan sonra ülkesine geri dönen Prens Lee Chung çok geçmeden kendini sadece geceleri ortaya çıkan zombilerle yüz yüze bulur.

5. Svaha: The Sixth Finger

Orijinal İsmi: Sabaha

Süre: 122dk
Tür: Gerilim , Gizem , Korku
Yönetmen: Jang Jae-hyeon
Senarist: Jang Jae-hyeon
Yapımı: 2019 - Güney Kore

Dini tarikatları araştıran bir rahip, gizemli kökenlere sahip yeni bir grubu inceleme konusunda Budist bir keşiş olan arkadaşından yardım ister. 

6. Forgotten

Orijinal İsmi: Recall the Night

Süre: 108dk
Tür: Gerilim , Gizem , Suç
Yönetmen: Jang Hang-jun
Senarist: Jang Hang-jun
Yapımı: 2017 - Güney Kore

Jin Seok (Kang Ha Neul), kendisine göre mükemmel olan abisi Yoo Seok'a (Kim Moo Yul) adeta hayrandır. Bir gün abisi sırra kadem basar ve 19 gün sonra geri döner. Fakat hem hiçbir şey hatırlamamaktadır hem de bambaşka bir insan olmuştur. Jin Seok abisinin başına gelenlerin ardındaki sır perdesini aralamak için didinmeye başlar.

7. Lucid Dream

Orijinal İsmi: Loosideu Deurim

Süre: 101dk
Yönetmen: Kim Joon-Sung
Senarist: Kim Joon-Sung
Yapımı: 2017 - Güney Kore

Bir çocuk kaçırılır. Çocuğun babası rüyalarında bir asistandan yardım aldığını görür ve kaçırılma olayı ile ilgili ipuçları aramaya başlar.

8. Night in Paradise

Orijinal İsmi: Nak-won-eui-bam

Süre: 131dk
Tür: Aksiyon , Gerilim , Suç
Yönetmen: Park Hoon-jung (i)
Senarist: Park Hoon-jung (i)
Yapımı: 2020 - Güney Kore

Kanlı bir trajedinin ardından hedef hâline gelen haksızlığa uğramış bir gangster, Jeju Adası’nda saklanırken ölümün eşiğindeki bir kadınla yakınlaşır. Rakip bir çetenin öfkesinden Jeju Adası’na kaçan Tae-gu, işler düzelene kadar ortalıkta görünmediğini düşünür. Ancak yer altı dünyasında işler asla bu kadar basit değildir ve çok geçmeden eylemlerinin sonuçları olduğunu fark eder – ölümün eşiğindeki yeni arkadaşıyla bulduğu sığınağa onu takip etmekle tehdit eden bir şey.

9. The Drug King

Süre: 139dk
Tür: Aksiyon , Macera , Suç
Yönetmen: Min-ho Woo
Senarist: Min-ho Woo , Lee Ji-Min
Yapımı: 2018 - Güney Kore

1970'lerde Güney Kore'nin Busan kentinde bulunan Lee Doo-Sam uyuşturucu kaçakçısı olarak çalışmaktadır. Bir savcı ise Lee Doo-Sam'i yok etmek istiyordur.

10. Çelik Yağmuru

Orijinal İsmi: Gangchulbi

Süre: 139dk
Tür: Aksiyon , Gerilim
Yönetmen: Yang Woo-seok
Yapımı: 2017 - Güney Kore

Kuzey Kore istihbarat bürosunda eski bir ajan olan Eom Chul-Woo (Jung Woo-Sung) ile Güney Koreli bir hükümet yetkilisi olan Kwak Chul-Woo (Kwak Do-Won), Kore savaşını önlemek için gizli bir operasyon yürütüyor.