Blu TV'de İzlemeniz Gereken İlgi Çekici Türk Dizileri

Blu TV'deki birbirinden farklı Türk dizilerini izlemiş miydiniz?

Blu TV, getirdiği kaliteli HBO içeriklerinin yanında yaratıcı ve yerli orijinal içerikleri ile de ilgiyle takip edilen bir platform. Bünyesinde pek çok cesur ve yenilikçi dizi bulunduran Blu TV, 2017 yılında ilk yerli dijital dizimiz olan "Masum"u çıkarmıştı. Sonrasında da orijinal içeriklerdeki başarısını devam ettiren platformdaki en ilgi çekici yerli dizileri listeledik.

İyi seyirler!

1. Bozkır

Orijinal İsmi: Steppe

Tür: Dram , Gizem , Suç
Yönetmen: Bahadır İnce
Yapımı: 2018 - Türkiye

Mesleğinde deneyimli başkomiser Seyfi ile genç, deli dolu ve çaylak polis Nuri Pamir şehirde bir çocuk cinayeti ile karşı karşıya kalırlar. Bu cinayet onları şehrin nüfuzlu iş adamı Abbas Bey ve kızı Dilara’ya götürür.

2. Yeşilçam

Orijinal İsmi: Yeşilçam: Bir Sinema Hayvanı

Süre: dk
Tür: Dram
Yönetmen: Çağan Irmak
Yapımı: 2021 - Türkiye

1960’ların Türkiye’sinde Yeşilçam’da ayakları üzerinde durmaya çalışan bir film yapımcısı olan Semih Ateş bu hikâyeyi anlatırken, bir yandan da Türkiye sinemasının altın çağını tecrübe ediyor.

3. İlk Ve Son

Orijinal İsmi: İlk ve Son

Süre: 60dk
Tür: Dram
Yönetmen: Cem Karcı
Senarist: Hakan Bonomo
Yapımı: 2021 - Türkiye

Dizide Deniz ve Barış arasındaki zorlu fakat tutkulu ilişkinin 10 yılı anlatılıyor. 20'li yaşlarında tanışan çiftin ilişkisi, birlikte geçirdikleri 10 yıl boyunca birçok gelgite, bazen zorlu bazense mutlu süreçlere sahne oluyor. 

4. Doğu

Orijinal İsmi: Doğu

Süre: 30dk
Tür: Dram , Komedi
Yapımı: 2021 - Türkiye

7 yıldır mühendislik okuyan Doğu'nun ailesi ve çevresi; onun mezun olduktan sonra sigortalı bir işe girmesini, sabah 9 akşam 6 çalışmasını, kendine uygun bir eş bulup çoluk çocuğa karışmasını planlamaktadır. Doğu'yu kimse desteklemese de onun hayali komedyen olmaktır ve o bu yolda çalışmaktadır.

5. Masum

Süre: 60dk
Tür: Dram , Gizem , Suç
Yönetmen: Seren Yüce
Senarist: Berkun Oya
Yapımı: 2017 - ABD , Türkiye

Başlarda sıradan görünen bir Türk ailesinin etrafında yaşanan olayları Polise ve Dram harmanlanarak ekranlara taşınacak. Emekli bir komiser olan Cevdet (Haluk Bilginer) ve karısı emekliliklerini şehirdek uzak bir çiftlikte huzur içinde geçirirken birden küçük oğullarının bir gece yarısı korkunç bir haberle eve gelmesiyle ailenin hayatı mahvolur.

6. Aynen Aynen

Orijinal İsmi: Aynen Aynen

Süre: 8dk
Tür: Komedi
Yapımı: 2019 - Türkiye

Günümüz kadın erkek ilişkilerini, genç yaştaki iki karakter üzerinden anlatan komedi dizisi Nil ve Emir’in ilişkilerine ilk randevudan itibaren izleyici ile buluşturuyor.

7. Pavyon

Orijinal İsmi: Pavyon

Süre: 25dk
Tür: Belgesel
Yönetmen: Sami Öztürk
Senarist: Sami Öztürk
Yapımı: 2019 - Türkiye

Ankara’nın eğlence gelirinin yüzde 80’nini oluşturan pavyonların toplumda hoş görülmediği ve çeşitli klişeleri anlatan bu belgesel izleyiciyi pavyon kültürünün içine çekiyor. Tabularınızı yıkmaya hazır olun.  

8. Bartu Ben

Orijinal İsmi: Bartu Ben

Süre: 40dk
Tür: Dram , Komedi
Yönetmen: Tolga Karaçelik
Yapımı: 2018 - Türkiye

Bartu Ben; bir zamanlar reytingi yüksek dizilerde ve art-house sinema filmlerinde bol bol karşımıza çıkan, şimdiki "az ünlü" Bartu Küçükçağlayan'ın birazcık daha ünlü olma hikayesini konu alıyor. Bartu, dizilerde oynamaktan bıkmıştır fakat hızlı yaşamayı sevdiği hayatı sebebiyle parası da kalmamıştır. Tam bu sıralarda oyunculuk hayali kuran kuzeni Gizmo ve senelerdir karşılaşmadığı dayısı karşısına çıkar. Dizilerde oynamadan yeterli gelir kazanmanın bir yolunu ararken bir yandan da kim olduğu ve ne istediğini anlamaya çalışmaktadır Bartu.

9. Çıplak

Orijinal İsmi: Çıplak

Süre: 20dk
Tür: Dram
Yönetmen: Can Evrenol
Yapımı: 2020 - Türkiye

Eylül geçimini eskortluk yaparak sağlayan ve babaannesi ile yaşayan bir kadındır. Tek hayali Galler’e yerleşecek kadar para kazanmak olan Eylül bir gün internet üzerinden ona ulaşan ve bekarlığa veda partisine çağıran Cem ve arkadaş grubuna katılır. Sosyetik bir kadınla evlenmek üzere olan Cem’e aşık olan Eylül’ün hayatı o geceden sonra eskisi gibi olmayacaktır.

10. Acans

Acans, her gün birbirinden kaprisli müşteriler, sorunlu ünlüler ve karşlaştıkları krizlerle baş etmeye çalışan bir reklam ajansı çalışanlarının ve onların kafası karışık başkanının yaşadıklarına odaklanıyor.