Mutlaka İzlemeniz Gereken 10 George Clooney Filmi

6 Mayıs 1961 doğumlu yetenekli oyuncu George Clooney, bugün 62 yaşına giriyor!

Özellikle aksiyon filmlerindeki başarısıyla neredeyse hepimizin tanıdığı ünlü Hollywood oyuncusu Geroge Clooney, kariyeri boyunca 30'dan fazla filmde yer almıştır. Cumartesi gününüzü bu efsane oyuncunun filmleriyle geçirmek isterseniz, başarılı oyuncunun filmografisindeki en ilgi çekici filmleri sizler için bir araya getirdik. İyi seyirler!

1. Ocean's Eleven

Orijinal İsmi: Ocean's Eleven

Süre: 116dk
Tür: Gerilim , Suç
Yönetmen: Steven Soderbergh
Yapımı: 2001 - ABD

Danny Ocean hapisten yeni çıkmış bir soyguncudur. Ancak Danny’nin hapisten çıkınca giriştiği ilk şey tarihin en büyük kumarhane soygununu gerçekleştirmeye çalışmak olacaktır. Danny, rakiplerine karşı acımasızlığı ile ünlü Terry Benedict isimli adamın Las Vegas’ta ki 3 kumarhanesini birden aynı gecede soymayı planlamaktadır. Bunun için eski ortağı Rusty ile temasa geçer. Rusty ve Danny bu imkansız gereken soygunu gerçekleştirebilmek için her biri işinde uzman olan isimlerden oluşan bir takım oluştururlar. 11 kişiden oluşan bu takım soygunu başarıyla gerçekleştirirse her biri hayatının sonuna kadar yetecek paraya sahip olacaktır. Ancak başarısız olur da yakalanırlarsa Terry Benedict’in hışmına uğrayacaklardır.

2. Nerdesin Be Birader?

Orijinal İsmi: O Brother, Where Art Thou?

Süre: 107dk
Tür: Komedi , Macera , Suç
Yönetmen: Joel Coen
Senarist: Ethan Coen , Homeros
Yapımı: 2000 - ABD , İngiltere , Fransa

Üç arkadaş, hem hazineye hem de özgürlüğe kavuşmak için hapishaneden kaçma planları yaparlar. Pek çok komik olayın gerçekleştiği bu filmde, üç kaçkın, acımasız bir kanun adamı tarafından da takip edilmektedir.

3. Yaman Tilki

Orijinal İsmi: Fantastic Mr. Fox

Süre: 87dk
Tür: Animasyon , Aile , Komedi , Macera
Yönetmen: Wes Anderson
Senarist: Wes Anderson , Roald Dahl
Yapımı: 2009 - ABD

Hikayenin kahramanı Mr. Fox isimli bir tilki. Mr. Fox ailesini beslemek için her akşam üç zengin çiftçiden tavuk, ördek ve hindi çalmaktadır. Sinirli çiftçiler tilkiden artık bıkmışlardır ve onu öldürmek için ellerinden gelen herşeyi yapmaktadırlar. Sonunda yakalanan tilki, çiftçilerden daha zeki davranarak yakalandığı yerden aç kalmamak için çıkmaya çalışır.

4. İyi Geceler İyi Şanslar

Orijinal İsmi: Good Night, And Good Luck

Süre: 92dk
Tür: Dram , Tarih
Yönetmen: George Clooney
Yapımı: 2005 - ABD , İngiltere , Fransa , Japonya

'İyi Geceler İyi Şanslar', 1950'lerin Amerikasında radyo-televizyon gazeteciliğinin ilk günlerinde geçen bir hikâyeyi konu alıyor. Televizyon haberciliğinin öncülerinden Edward R. Murrow (David Strathairn), Senatör Joseph McCarthy ve Amerikan Karşıtı Eylemler Senato Komitesi (Daimi Soruşturma Alt Komisyonu) arasındaki sürtüşmeleri, kronolojik bir perspektif içerisinde ele alıyor. Gerçekleri yazma ve kamuoyunu aydınlatma arzusuyla, CBS'in haber merkezinde çığır açan Murrow, kendini işe adamış haber şefi prodüktörü Fred Friendly (George Clooney) ve Joe Wershba (Robert Downey Jr.), 'komünist avı' yıllarında, McCarthy tarafından yayılan felâket tellâllığı ve yalanları sorgulamak üzere baskı kurmaları için şirket ve sponsorlarına başkaldırırlar. Senatör, ana haber sunucusunu komünist olmakla suçlayarak cevapladığında halkın çoğunluğunda düşmanlık duyguları gelişir. Bu misilleme ve korku ortamında, McCarthy'nin yalanları ve kabadayı taktikleri sonunda açığa çıkıp da, McCarthy'yi güçsüz bırakartığındaysa CBS elemanları ne olursa olsun görevlerine devam eder ve sonuçta azimlerinin karşılığını görürler. Yine de Murrow ve ekibi yüksek bir bedel ödeyecekler ve programları daha geç bir zamana alınacaktır.

5. Aklı Havada

Orijinal İsmi: Up in The Air

Süre: 110dk
Tür: Dram , Romantik
Yönetmen: Jason Reitman
Yapımı: 2009 - ABD

Filmde George Clooney’in canlandırdığı Ryan Bingham karakteri neredeyse bütün iş yaşamı şehirden şehire iş seyahatlerinden ibaret olan düşük maaşlı bir şirket elemanıdır. Çalıştığı şirketin seyahat bütçesini küçültmesi üzerine Ryan Bingham kendini hiç beklenmedik bir mücadele içinde bulur. Tam da yıllardır ulaşmaya çalıştığı 5 milyon uçuş mili hedefine ulaşmak üzereyken…Üstelik rüyalarını süsleyen seyahat tutkunu kadınla yeni tanışmışken, çalıştığı şirket tasarruf önlemlerini gerekçe göstererek, bundan sonra daha az seyahat etmesini uygun bulmaktadır.

6. Kusursuz Fırtına

Orijinal İsmi: The Perfect Storm

Süre: 130dk
Tür: Aksiyon , Dram , Gerilim , Macera
Yönetmen: Wolfgang Petersen
Yapımı: 2000 - ABD

Kaptan Billy Tyne önderliğindeki 6 kişilik ekip, uzun ve yorucu bir kılıçbalığı avından dönerler. Fakat Kaptan Tyne, çok verimsiz geçen avdan hiç de memnun değildir ve tekrar bir yolculuğa çıkarak şanslarını doğuda denemek istemektedir. Yorgun olan ekip önceleri bu fikre karşı çıksa da para kazanma isteği ağır basınca kabul ederler. Böylece 6 kişilik mürettabatı ile Andrea Gail adlı tekne doğuya doğru yol almaya başlar. Önceleri sorunsuz geçen yolculuk havanın birdenbire bozması ile değişmeye başlar. Telsiz bağlantısı kesilen tekne, yaklaşan fırtınanın büyüklüğünden habersiz şekilde geri dönmeye çalışmaktadır. Bu arada Kaptan Tyne ve ekibi, 30-35 metre yüksekliğe ulaşan dalgaları beraberinde getiren tarihin en büyük fırtınalarından birinin ortasında kalırlar.

7. Yer Çekimi

Orijinal İsmi: Gravity

Süre: 91dk
Yönetmen: Alfonso Cuarón
Yapımı: 2013 - ABD , İngiltere

Önceleri son derece sıradan görünen bir görevde hiç beklenmeyen bir felaketin baş göstermesiyle iki astronotun uzay gemisi harap olur. Ryan Stone ve Matt Kowalski uzay boşluğunda tamamen yanlız kalmışlardır. Birbirlerinden başka hiç bir dayanakları kalmayan ikili uzayın derinliklerinde kaybolur.

8. Senden Bana Kalan

Orijinal İsmi: The Descendants

Süre: 115dk
Tür: Dram , Komedi
Yönetmen: Alexander Payne , Jim Rash
Yapımı: 2011 - ABD

Toprak sahibi zengin bir baba olan Matt King (George Clooney), eşinin trajik bir bot kazası geçirmesinden sonra,  geride kalan iki kızı ile ilişkisinin hiç de hayal ettiği gibi olmadığını farkeder. Matt, kızları ile olan ilişkisini düzeltmeye kararlıdır fakat gittikçe kötüye giden akıl sağlığı onun için hayatı oldukça zorlaştıracaktır.

9. Tehlikeli Aklın İtirafları

Orijinal İsmi: Confessions Of A Dangerous Mind

Süre: 113dk
Tür: Dram , Komedi , Suç
Yönetmen: George Clooney
Senarist: Charlie Kaufman
Yapımı: 2002 - Almanya , ABD , Kanada

Chuck Barris, büyüyen televizyon endüstrisi içinde genç, enerjik, daikkatini odaklayabilen ve kariyerinin zirvesinde biridir. Ancak, kendisini yoldan çıkaran ve onu gizli bir o kadar da tehlikeli bir dünyaya sürükleyen kuşku dolu bir diğer yanının farkına varır ki, o bir CIA ajanıdır. Barris, dinamik bir televizyon programının yapımcılığı ile entellektüel kesimin olumsuz tepkisine hedef olurken, bir yandan ilk kez denen ve değişik bir format içinde olan popüler televizyon oyunu 'Newlywed Game'i yaratmakta, diğer yandan düzenli olarak Amerikan Hükümeti adına suikastler gerçekleştirmektedir. bu gizli dünyasını yükselen reytinglerle gizleyen Barris 'The Dating Game' şovuyla kazanan yarışmacı çiftleri, ya 'Muhteşem Helsinki'ye, ya da 'Romantik Berlin'e rüyalarının tatilini gerçekleştirmek üzere göndermektedir. bilinmeyen gerçek, çiftlerin gönderildikleri yarin Paris olmadığıdır . Çünkü üçkağıtçı Barris'in gerçek amacı, kendi gizli görevini bu şekilde kılıfına uydurmaktır. Sahip olduğu bu iki ayrı eğlence ve casusluk dünyasının romantik çekiciliğinde rehavete kapılan Barris, kontrolünü kaybetmesi ve olayların sarpa sarmasıyla; fantezilerinin gizemli kadını ve kendisine gerçekten aşık bir başka kadının aşkı arasında kalır. Daha sonra Barris, 'hastalık bulaştırıcı bir mikrop' şeklinde itham edilmeye başlanırç Sonrasında ise hain bir çalışanının onu ele vermesi ile kendini bir kaosun ortasında bulur. Barris, hayatının kontrolünü tekrar ele almak zorundadır. Her iki hayatının kontrolünü de.

10. Welcome To Collinwood

Orijinal İsmi: Welcome To Collinwood

Süre: 86dk
Tür: Komedi , Suç
Yönetmen: Anthony Russo , Joe Russo
Senarist: Anthony Russo , Joe Russo
Yapımı: 2002 - Almanya , ABD

Ömür boyu hapis cezasına çarptırılmış bir mahkumdan,hayatının fırsatı olabilecek bir soygun planı öğrenen sıradan hırsız Cosimo,hapisaneden hemen kaçmak ister.Cosimo'yu kurtaracak birini bulma işi de kız arkadaşı Rosalinda'ya düşer.Kimse bu işe karışmak istemez.Ama,herkes soygundan pay alma karşılığında bunu yapacak birini tanıdığını söyler.Çok geçmeden beş beceriksiz Rosalinda'ya yardım etmeye kalkışır.