Ünlü Oyuncuların Konfor Alanlarından Çıktıkları 6 Film!

Bu Hollywood oyuncuları kendilerini zorlayabilecek rollerden kaçmıyor!

Severek takip ettiğimiz Hollywood oyuncularının bazıları pek çok filmlerde oynasalar da onları benzer türler ya da karakterlerde izlemeye alışmışızdır. Fakat bazı filmler vardır ki bu filmle oyuncular komfor alanlarının dışına çıkmışlar ve ne kadar başarılı olduklarını bir kez daha kanıtlamışlardır. Bu örneklerden birkaçına gelin birlikte bakalım.

1. Michael Keaton

Michael Keaton

Clean And Sober (1988)

1980'lerin başları boyunca komedi filmlerinde yer alan Michael Keaton, "Beter Böcek (1988)" ile popülerliği yakalamıştır. Aynı yıl "Clean And Sober" filminde uyuşturucu bağımlısı bir emlakçıyı oynadığı dram filmi ile farklı türlerdeki başarısını da kanıtlamıştır. Bu katmanlı karakter şüphesiz Keaton'ı "Batman(1989)"deki performansı için de hazırlamıştır.

2. Meg Ryan

Meg Ryan

Tutku Esirleri (2003)

"Tutku Esirleri (2003)" filminde Meg Ryan, Manhattan'daki mahallesindeki cinayetleri araştıran dedektifle ilişki yaşamaya başlayan bir İngilizce öğretmenini canlandırıyor. Bu filmden önce "Harry Sally İle Tanışınca (1989)", "Sevginin Bağladıkları (1993)" ve "Mesajınız Var (1998)" gibi romantik komedilerde "işte aradığım kız" karakterleri ile karşımıza çıkmaktaydı. Onun daha naif karakterler canlandırmasına alışkın seyirciler bu filmdeki cinsel içerikli ve çıplaklık içeren sahnelerini sıcak karşılamasa da Ryan, eleştirmenlerden ve hayranlarından aldığı tepkiye rağmen performansından gurur duymuş.

3. Jim Carrey

Jim Carrey

Sil Baştan (2004)

Tüm zamanların en etkileyici komedi oyuncularından olan Jim Carrey, 1994 yılında "Maske", "Salak İle Avanak" ve "Budala Dedektif" filmleriyle harika bir çıkış yapmıştır. Fakat uzun bir süre yalnızca komedi oyuncusu olarak anılmasına engel olarak "Sil Baştan (2004)" filmi ile harika bir dramatik oyuncu da olabileceğini göstermiştir. Filmin yönetmeni Michel Gondry, Jim Carrey'e filmde doğaçlama yapmasını yasaklamıştır ve Carrey'nin gerçek hayatta yaşadığı bir ayrılığı filmdeki performansı için kullanmasını istemiştir.

4. Charlize Theron

Charlize Theron

Cani (2003)

Charlize Theron, sık sık karşımıza çıktığı mükemmel başrol kadın rollerinin aksine "Cani (2003)" filminde anti sosyal kişilik bozukluğuna sahip, akıl sağlığı yerinde olmayan seri katil Aileen Wuornos'u canlandırmıştır. Theron, bu performansı için kaşlarını tıraş etmiş, prostetik diş takmış ve 13 kilo almıştır. Film katili kurbanlaştırmasından dolayı eleştirilse de performansı Theron'a Oscar Ödülü'nü kazandırmıştır.

5. Audrey Hepburn

Audrey Hepburn

Tiffany'de Kahvaltı (1961)

Audrey Hepburn'ün ikonik "Tiffany'de Kahvaltı (1961)" rolünü neredeyse Marilyn Monroe'nun oynadığını biliyor muydunuz? Tiffany'de Kahvaltı'nın yazarı Truman Capote, rol için Monroe'dan başkasını istemese de stüdyo Monroe'nun rolü oynaması durumunda karakterin fazla seksüel bir hâle gelmesinden endişe edip rol için Hepburn'ü seçmiştir. İçe dönük ve materyalistik olmayan bir yapısı olan Hepburn, kendisinin tam tersi bu dışa dönük sosyetik karakter rolünü kabül etmeden önce tereddüt etmiştir. Fakat sonunda kabul ettiği Holly Golightly karakteri ile Hepburn daha katmanlı karakterleri de canlandırabileceğini göstermiştir.

6. Keanu Reeves

Keanu Reeves

Yok Yere Yaygara (1993)

Listemizi bir istisna olan Keanu Reeves ile bitiyoruz. Keanu Reeves, bilim kurgu, dostluk komedisi "Bill Ve Ted'in Maceraları (1991)" ile tanınırlık kazanmaya başladığı kariyerine "Matrix (1999)" ve "John Wick (2014)" gibi pek çok başarılı aksiyon filmiyle devam etmiştir. Fakat kariyerinde cesur bir adım atarak 1993 yılında Shakespeare'in "Yok Yere Yaygara"sında kötü karakter Don John'ı canlandırarak en başarısız bulunan performanslara ödül veren Altın Ahududu Ödülleri'nde "En Kötü Erkek Yardımcı Oyuncu" ödülüne aday gösterilmiştir.