Netflix'te İzlemeniz Gereken Komedi Filmleri!

Netflix'te bulabileceğiniz kaliteli komedi filmleri burada!

Komedi filmi seven insanları ortak noktada buluşturmak zordur. Kimisi kara komedi severken, kimisi aile dostu ve neşeli komedileri tercih eder. Bazıları Hollywood yıldızlarının başlarına gelen komik olaylardan vazgeçemez, bazıları ise İngiliz komedisini ilgiyle takip eder. Bütün bu türleri tek çatı altında toplayan bu listede, zevklerinize göre bir komedi filmi bulabilirsiniz. Ya da komfor alanınızın dışına çıkarak farklı bir türü keşfedebilirsiniz! Seçim sizin. Şimdiden iyi seyirler!

1. Budala Dedektif

Orijinal İsmi: Ace Ventura: Pet Detective

Süre: 86dk
Tür: Gizem , Komedi
Yönetmen: Tom Shadyac
Yapımı: 1994 - ABD

Jim Carrey'nin ilk başrolünü oynadığı filmde hayvan dostu Ace Ventura insanların kaybolan hayvanlarını kendi metodları ile bulmakta ve sahiplerine vermektedir. O seneki Superbowl turnuvasının açılışınada maskot olarak Snowfleak adlı yunus getirilmiştir. Turnuva açılmadan kaybolan yunusu yalnızca bir kişi bulabilir o da Ace Ventura'dan başkası değildir. İşinin ustası olan Ace Ventura titizlikle çalışarak kaybolan yunusun izlerini bulur, araştırmalarını derinleştiren Ace yunusu bulduğunda herkesi şaşırtacak garip bir sürprizle karşılaşacaktır.

2. Yalanın İcadı

Orijinal İsmi: The Invention of Lying

Süre: 100dk
Yapımı: 2009 - ABD

Yalan söylenilmeyen bir dünyada kişisel çıkarı için yalan söyleme fırsatı yakalayan bir kişinin komik hayatını içeriyor.

3. Hayat Sana Güzel

Orijinal İsmi: The Change-Up

Süre: 112dk
Tür: Komedi
Yönetmen: David Dobkin
Senarist: Jon Lucas , Scott Moore
Yapımı: 2011 - ABD

Bir aile babasının (Bateman), bekar ve çapkın bir aktör olan en iyi arkadaşıyla (Reynolds) vücut değiştirmesi ile gelişen olayları konu alıyor.

4. Project X

Orijinal İsmi: Project X

Süre: 88dk
Tür: Komedi
Yönetmen: Nima Nourizadeh
Yapımı: 2012 - ABD

3 çılgın lise öğrencisi, kaybeden hallerinden kurtulmak ve 'biraz' eğlenmek için büyük bir doğum günü partisi düzenlerler. Fakat gece ilerledikçe yüzlerce kişi partiye akın edecek ve işler çığırından çıkacaktır ve bu arada gündüzden beri kayıtta olan kamerayı da ellerinden düşürmeyeceklerdir.Felekten Bir Gece serisinin yönetmeni olan Todd Phillips bu sefer yapımcılığını üstlendiği filmin senaryosu pek çok televizyon dizisinde aktör olarak da seyrettiğimiz Michael Bacal'a ve Matt Drake'e ait.

5. The Adam Project

Orijinal İsmi: The Adam Project

Süre: 106dk
Yönetmen: Shawn Levy
Yapımı: 2022 - ABD

Zamanda yolculuk yapan bir pilot, geleceği kurtarırken geçmişiyle hesaplaşmak için genç hali ve babasıyla bir araya gelir.

6. Kitap Kulübü

Orijinal İsmi: Book Club

Süre: 104dk
Tür: Dram , Komedi , Romantik
Yönetmen: Bill Holderman
Yapımı: 2018 - ABD

Artık orta yaşları da geride bırakmaya başlamış 4 yakın arkadaş, Diane, Vivian, Sharon ve Carol, aylık kitap kulüplerinde Grinin 50 Tonu kitabını okumaya karar verince sıradan hayatları bambaşka bir şekil alır. Sonsuza dek kapattıklarını düşündükleri aşk defterlerini yeniden açan kadınlar, hayatta hiçbir şey için geç olmadığını yaşayarak öğrenecektir.

7. Monty Python Ve Kutsal Kase

Orijinal İsmi: Monty Python And The Holy Grail

Süre: 91dk
Tür: Fantastik , Komedi , Macera
Yönetmen: Terry Gilliam , Terry Jones
Yapımı: 1975 - İngiltere

Ortaçağ İngilteresi’nde, Efsane Kral Arthur ve şövalyeleri ile karşı karşıyayız. Ancak, bu kez zihinlerdeki katı ortaçağ betimlemelerinden uzakta fantastik bir absürd komedinin içinde. Öykü, kral ve şövalyelerinin Tanrı’nın emri ile İsa’nın kaybettiği kutsal kaseyi bulmak için görevlendirilmeleri üzerine gelişiyor...Filmin yaratıcıları 70ler’de İngiltere’de komediye damgasını vurmuş altı kişilik bir ekip: Monty Python.. İngiliz espri üslubunu benimseyip canlandıran ekip, bu filmle ilk uzun metrajlı Monty Python denemeleri ile karşımızdalar. Farklı anlatım tekniklerine yer veren filmde, animasyon destekli görüntüler de yer alıyor. Şüphesiz, bu denemede yönetmenlerden Terry Gilliam’ın animatör kimliği etkili olmuş durumda.

8. The Gentlemen

Orijinal İsmi: The Gentleman

Süre: 113dk
Tür: Aksiyon , Komedi , Suç
Yönetmen: Guy Ritchie
Senarist: Guy Ritchie
Yapımı: 2019 - ABD , İngiltere

Londra’da uyuşturucu satıcılığı yapan Amerika asıllı Mickey Pearson, artık emekli olmak istiyordur. Ancak barondan çıkabilmesi için de öncelikle yüklü miktarda nakite ihtiyacı vardır. Bu durum onu komploların, entrikaların, rüşvetlerin ve şantajların tam da ortasına düşürecektir.

9. Murder Mystery

Orijinal İsmi: Murder Mystery

Süre: 98dk
Tür: Aksiyon , Gizem , Komedi
Yönetmen: Kyle Newacheck
Senarist: James Vanderbilt
Yapımı: 2019 - ABD

Murder Mystery, evliliklerinin yeniden canlandırmak için tatile çıkmayı planlayan bir çiftin başına macerasını anlatıyor. New York’da yaşayan bir polis ve karısı, evliliklerini alevlendirmek için bir Avrupa tatiline çıkarlar. Daha önce defalarca bu tatili ertelemek durumunda kalan çift, en sonunda herşeyi geride bırakıp tatil yoluna düşerler. Avrupa’da dost canlısı bir milyarderin yatındaki özel bir partiye davet edilen çift; yaşlı milyarderin öldürülmesiyle bir muammanın içine düşerler. Çünkü çift cinayetin baş şüphelisi konumuna düşer!  Murder Mystery, polis ve eşinin, kendilerini bu işten kurtarmak için vakit kaybetmeden cinayeti kimin işlediğini bulma çabasını oldukça akıcı ve eğlenceli bir dille ekrana taşıyor.

10. The Meyerowitz Stories

Orijinal İsmi: Yeh Din Ka Kissa

Süre: 112dk
Tür: Dram , Komedi
Yönetmen: Noah Baumbach
Senarist: Noah Baumbach
Yapımı: 2017 - ABD

Harold Meyerowitz (Dustin Hoffman), emekli üniversite hocası bir heykeltraştır. Birçok kez evlenip boşanmıştır ve hayata karşı pasif agresif bir duruşu vardır. Kızı Jean (Elizabeth Marvel), oğulları Danny (Adam Sandler) ve Matthew (Ben Stiller) ile mesafeli bir ilişkisi vardır. Danny, müzisyendir ve üniversiteye yeni başlayan bir kızı vardır. Matthew ise ailenin gözbebeği olarak işadamı olmuştur ve Harold’ın deyişiyle ailenin “para kazanmayı başaran” tek üyesidir. Jean ailenin tek kız çocuğu olarak bir şirkette çalışır ve zevkine videolar kurgular. Film, Meyerowitz çocuklarının her birinin babaları Harold’ın gözünün içine bakmasını ve ondan manevi olarak bir şeyler talep ederek yaşamalarının nasıl sonuçlar doğurduğunu esprili bir dille yansıtıyor.