Birbirinden Güzel 10 Gençlik Filmi!

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlu olsun!

Bugün 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı. Biz de bugüne özel gençleri hedef olan bir liste ile geldik. Çocukluktan yetişkinliğe geçiş dönemi hep sancılıdır. O değerli gençlik yıllarımız bizlere çok şey katar, öğretir. Kimliğimizi şekillendiren pek çok deneyim getirir. Bu listede de farklı farklı türlerden 10 gençlik filmini bir araya getirdik ve karakterlerin büyüme yolculuklarına ortak olduk.

Şimdiden iyi seyirler!

1. Can Dostum

Orijinal İsmi: Good Will Hunting

Süre: 127dk
Tür: Dram
Yönetmen: Gus Van Sant
Senarist: Matt Damon , Ben Affleck
Yapımı: 1997 - ABD

Will, bir üniversitede hademelik yapan süper zeki bir gençtir. Will, bir türlü sokak kavgalarından kendini alıkoyamaz ve başı derde girer. Hapise düşmek üzere olan Will'i bu durumdan kurtarabilecek tek kişi onun yeteneklerini farkeden, okulun profesörlerinden Sean McGuire'dır. Aralarında bir anlaşma yaparlar ve bu zamanla çok özel bir dostluğa doğru yol alırlar..

2. Kahvaltı Kulübü

Orijinal İsmi: The Breakfast Club

Süre: 97dk
Tür: Dram , Komedi
Yönetmen: John Hughes
Senarist: John Hughes
Yapımı: 1985 - ABD

Amerikan lise hayatından beş ayrı klişe karakter kendilerini, cezalı oldukları cumartesi gününü okul kütüphanesinde geçirmek üzere bir arada bulurlar: bir sarışın, bir anarşist, bir inek, bir sporcu ve bir entel! Disiplin delisi lise müdürünün manasız testesteron gösterileri karşısında hem kendi kendilerini, hem de ne çok ortak yönleri olduğunu keşfedecekleri bir güne dönüşecektir bu!

3. Saksı Olmanın Faydaları

Orijinal İsmi: The Perks Of Being A Wallflower

Süre: 103dk
Tür: Dram
Yönetmen: Stephen Chbosky
Senarist: Stephen Chbosky
Yapımı: 2012 - ABD

Lise öğrencisi Charlie, bir arkadaşına ilk aşkı ile ilgili mektuplar yazar. Amerikan lise hayatına karamsar bir açıdan bakıyor. Uyuşturucu, vahşet ve kalpsiz öğrencilerin oluşturduğu lise hayatında, Charlie hala gelecekten umutlu olmaya devam ediyor.

4. Uğur Böceği

Orijinal İsmi: Lady Bird

Süre: 94dk
Tür: Dram , Komedi
Yönetmen: Greta Gerwig
Senarist: Greta Gerwig
Yapımı: 2017 - ABD

Sacramento'da yaşayan, kendine 'Uğur Böceği' adını takmış liseli Christine McPherson lisedeki son yılında hayatıyla ilgili birçok kritik kararın eşiğine gelmiştir. Büyüme sancıları, okulda hem akademik, hem sosyal olarak yaşadığı zorluklar ve yaklaşan üniversite tercihinin yanında annesi Marion'la yaşadığı gelgitli ilişki 'Uğur Böceği'ni strese sokmaktadır. Annesinin California'da kalmasına yönelik tüm ikna çabasına rağmen oradan uzaklaşmak, New York'ta bir üniversiteye gitmek istemektedir.

5. Adı Çıkmış

Orijinal İsmi: Easy A

Süre: 93dk
Tür: Komedi
Yönetmen: Will Gluck
Senarist: Bert V. Royal
Yapımı: 2010 - ABD

Lisede kendi halinde bir öğrenci olan Olive hakkında herkesi meraklandıran bir dedikodu yayılır. Söylentilere göre Olive bekaretini kaybetmiştir. Olive bu durumun doğru olmadığını anlatmaya çırpınsa da, dedikodu gerçekten daha fazla sahicilik kazanır. Bütün hayatının mahvolduğunu düşünen Olive, bu dedikodu sayesinde bir anda okulun en gözde ve popüler kızına dönüştüğünü görür.

6. Ferris Bueller'la Bir Gün

Orijinal İsmi: Ferris Bueller's Day Off

Süre: 103dk
Tür: Komedi
Yönetmen: John Hughes
Senarist: John Hughes
Yapımı: 1986 - ABD

Ferris Bueller kendisini çok seven anne babası ve kendisini hiç sevmeyen ablası ile birlikte yaşamaktadır. Sürekli hasta numarası yaparak okula gitmemektedir. Hatta bilgisayarı ile kendi okuduğu okul olan Glenbrook Kuzey Yüksek Okulundaki müdürün bilgisayarına dahil olarak, kendisinin okula gelmediği gün sayısını azaltmaktadır. Bir gün yine okula gidemez. Okulun müdürü ondan nefret edilmekte ve serseri olarak görmektedir. Onu böyle gören başka bir insan da ablasıdır. Oysa ki kendisi ne zaman hastalansa okuldakı öğrenciler 'Ferris'i Kurtarma Fondu' bile kurarlar. 

7. Ben, Earl ve Ölen Kız

Orijinal İsmi: Me and Earl and the Dying Girl

Süre: 105dk
Tür: Dram , Komedi
Yönetmen: Alfonso Gomez-Rejon
Senarist: Jesse Andrews
Yapımı: 2015 - ABD

Birçok sosyal ortamın içinde bulunmasına rağmen neredeyse hiçbir gerçek arkadaşı bulunmayan lise son sınıf öğrencisi Greg'in yakınındaki tek insan, birlikte klasik filmlerin küçük çaplı parodilerini yaptığı Earl'dür. Bir gün, anne ve babasının da zorlamasıyla pek konuşmadığı Rachel ile arkadaşlık etmeye başlar. Rachel'a kısa süre önce lösemi teşhisi konmuştur. Çok fazla ortak noktaları yokmuş gibi görünen ikili, giderek daha çok vakit geçirmeye başlar. Rachel'ın kemoterapisi başlar, Greg ve Earl de Rachel için de bir film yapmaya karar verir.

8. Clueless

Orijinal İsmi: Clueless

Süre: 110dk
Tür: Dram , Komedi , Romantik
Yönetmen: Amy Heckerling
Senarist: Amy Heckerling
Yapımı: 1995 - ABD

Beverly Hills’de yaşayan hoş ama boş Cher, lisenin güzel ve son derece popüler kızlarından biridir. En çok önem verdiği iki şey; okulun yakışıklı erkekleriyle çıkmak ve modayı takip etmektir. Zıpır kız, kendisine layık bir erkek ararken, okula yeni gelen bir kızın bir türlü içine sinmeyen paspal giyim tarzını değiştirmeye ve iki öğretmeninin arasını yapmaya çalışır. Düzeltilmesi gereken notları vardır ve bunun en kolay yolu, öğretmenlerinin özel hayatına müdahale etmektir.

9. Sing Street

Orijinal İsmi: Sing Street

Süre: 106dk
Tür: Dram , Müzikal , Romantik
Yönetmen: John Carney
Yapımı: 2016 - ABD , İngiltere , Danimarka , İrlanda

80'lerde Dublin'de yaşayan Conor, yeni geldiği devlet okuluna uyum sağlamakta problem yaşayan bir gençtir. Okulda öğretmen ve diğer öğrencilerden gördüğü olumsuz davranışların yanında ailesiyle de ilişkisi çok iyi değildir. Bir gün okul yakınlarında gördüğü güzel ve ancak mesafeli Raphina'nın ilgisini çekebilmek için bir müzik grubu kurmaya karar verir. İlk zamanlarda son derece amatör olan Conor ve grup arkadaşları, giderek daha iyi işler yapmaya başladıkça Conor ile Raphina birbirlerine yakınlaşmaya başlayacaktır.

10. Ölü Ozanlar Derneği

Orijinal İsmi: Dead Poets Society

Süre: 128dk
Tür: Dram
Yönetmen: Peter Weir
Senarist: Tom Schulman
Yapımı: 1989 - ABD

50'lerin Welton Akademisi, ciddi, disiplinli ve akademik çevrelerde saygınlığı yüksek olan bir okuldur. Okul yönetiminin muhafazakar ve ortodoks tavırları okulu öğrenciler için sıkıcı ve bunaltıcı bir hale getirmektedir. Fakat yeni ingilizce öğretmeni John Keating'in okula atanmasıyla çok şey değişecektir.