Netflix'te İzleyebileceğiniz En İyi 15 İspanyol Dizisi

Netflix'in İspanyol yapımı en iyi dizilerini sizler için derledik!

Netflix'in İspanyolca dilindeki dizi kütüphanesi oldukça geniş. En azından çoğunluğu İspanyolca'da olan, komedilerden son derece yoğun dramalara ve ürkütücü gerçek suç belgesel dizilerine kadar birçok seçenek var. İster İspanyolca ana diliniz olsun, ister öğrendiklerinizi hatırlamaya çalışıyor olun ya da televizyon deneyiminizi genişletmeye çalışıyor olun, Netflix'te bulunan bu İspanyol dizilerini keyifle izleyeceksiniz.

İşte sizler için derlediğimiz, keyifle izleyeceğiniz farklı türlerde İspanyol yapımı Netflix dizileri!

İyi seyirler...

1. The Alcàsser Murders

Orijinal İsmi: The Alcàsser Murders

Süre: 60dk
Tür: Belgesel , Suç
Oyuncular: Fernando García
Yapımı: 2019 - İspanya

Gerçek olaylardan alınan bir suç belgeseli. İspanya tarihinin en tartışılan cinayetini odağına alan belgeselde kanıtlar modern tekniklerle analiz ediliyor ve yeni röportajlar ışığında inceleniyor.

2. Cable Girls

Orijinal İsmi: Las chicas del cable

Süre: 50dk
Tür: Dram
Yapımı: 2017 - İspanya

Netflix'in İspanya orijinal yapımı olan dizi, 1928'in Madrid'ini kendine fon yapıyor. Şehir merkezinde açılan ulusal telefon şirketinin merkezi yüzlerce genç kadını operatör olarak işe alır. Bu merkezde çalışan, birbirlerinden çok farklı geçmişlere ve kültürlere sahip dört kadının bir araya gelmesi ise, kıskançlık, ihanet, arkadaşlık ve aşk gibi duyguları birbirine sokacaktır.

3. Vis a vis

Orijinal İsmi: Locked Up

Süre: 50dk
Tür: Dram , Suç
Senarist: Manel Santisteban
Yapımı: 2015 - İspanya

Macarena Ferreiro patronuna sırılsıklam aşık olan gencecik bir muhasabeci bayandır ve onun yüzünden üstüne para geçirme suçuyla özel kadın cezaevi Cruz del Sur hapishanesinde 7 yıl hapis cezasına çarptırılmıştır. Aşk, intikam, aile, psikoloji ve benzeri konuların bulunduğu Vis a Vis (Locked Up) ulusal ve dünyada uluslararası birden çok ödüle adaylığını göstemriş olup kazanmıştır.

4. High Seas

Orijinal İsmi: High Seas Sezon 1

Süre: 50dk
Tür: Dram , Suç
Yönetmen: Carlos Sedes
Yapımı: 2019 - İspanya

1940'larda İspanya'dan Rio de Janeiro'ya giden lüks bir gemide yaşanan gizemli ölümler, birlikte seyahat eden iki kız kardeşi çevreleyen sırları açığa çıkarır.

5. Narcos

Uyuşturucu İle Mücadele Dairesi’nde çalışan bir Meksikalı bir ajan olan Javier Pena, ünlü Kolombiyalı uyuşturucu kaçakçısı Pablo Escobar’ı yakalamak için Birleşik Devletler tarafından Kolombiya’ya yollanır. Gerçek bir hayat hikayesinden uyarlanacak dizi, dünya çapına yayılmış bir uyuşturucu şebekesini engellemeye çalışan kolluk kuvvetlerini konu edinecek.

6. Criminal: Spain

Orijinal İsmi: Criminal: Spain

Süre: 40dk
Tür: Dram , Suç
Yapımı: 2019 - İspanya

Dedektiflerin ve şüphelilerin sorgu odasındaki psikolojik oyunları ve gergin geçen sorgular gözler önüne seriliyor.

7. Élite

Okullarının yıkılmasıyla seçkin bir özel okula gitmeye hak kazanmış işçi sınıfından olan 3 gencin okulun zengin öğrencileriyle çatışması, sınıf arkadaşlarından birinin öldürülmesi ile gerilimin dozunu iyice artıracaktır. 

8. Three Days of Christmas

Orijinal İsmi: Three Days of Christmas

Süre: 60dk
Tür: Dram
Yönetmen: Pau Freixas
Senarist: Pau Freixas
Yapımı: 2019 - İspanya

Dört kız kardeş Noel’i aile evlerinde 3 farklı zamanda kutlarlar. İlki genç yaşlarında, ikincisi olgun oldukları zaman ve üçüncüsü ise iyice yaşlanmış şekildedir.

9. El vecino

Orijinal İsmi: The Neighbor

Süre: 30dk
Tür: Komedi
Senarist: Miguel Esteban
Yapımı: 2019 - İspanya

 Javier için şu anda işler biraz karışık, çünkü tam anlamıyla bir süper kahraman oldu ve yakın zamandaki eski kız arkadaşı kimliğini ortaya çıkarmak için bir görevdedir.

10. La Casa De Papel

Bir suç dehası planını gerçekleştirmek üzere polisi ustalıkla yönlendirirken sekiz hırsız, rehineler alarak kendilerini İspanya Kraliyet Darphanesine kilitler. La casa de papel Álex Pina tarafından İspanya'daki Antena 3 kanalı için yaratılan bir soygun dizisi. 2 parça halinde yayınlanan tek sezonluk bir dizidir. 2 Mayıs 2017'de ilk kez yayınlanmış, 23 Kasım 2017'de sona ermiştir.