Netflix'teki En İyi Zombi Dizileri!

Netflix'teki en iyi zombi dizilerini bu listede bulabilirsiniz!

Netflix platformu, "The Walking Dead" efsanesi başta olmak üzere pek çok ilgi çekici zombi dizisini bünyesinde bulunduruyor. Liseli bir gencin zombilerle mücadelesini anlatan "Daybreak"ten Fransız Devrimi'ndeki zombilere zaman yolculuğu yapabileceğiniz "La Révolution"a kadar 10 heyecan verici zombi dizisini bir araya getirdik.

İyi seyirler!

1. The Walking Dead

Şerif Rick Grimes, komadan uyanır ve bildiği dünyanın yok olduğunu öğrenir. Ölülerin egemen olduğu bu dünyada hayatta kalmak için diğer kurtulanları bir arada tutmalı ve onlara liderlik etmelidir. Ancak tek tehlike ölüler değildir.

2. Kingdom

Orijinal İsmi: Kingdeom

Süre: 51dk
Tür: Dram , Gizem
Yönetmen: Seong-hoon Kim
Yapımı: 2019 - Güney Kore

Krallığı kralın hasta olduğuyla ilgili dedikodular sararken, toprakları ele geçirmeye başlayan gizemli salgına karşı tek umut prens olur.

3. Daybreak

Orijinal İsmi: Daybreak

Süre: 45dk
Yapımı: 2019 - ABD

Lisede dışlanan bir genç olan Josh zombi kıyamet sonrası Glendale'de kaybolan kız arkadaşını aramaktadır. Macerasında ona Angelica ve eski zorbası Wesley eşlik eder. Bu süreçte onları pek çok gariplik beklemektedir.

4. Black Summer

Orijinal İsmi: Black Summer

Süre: 45dk
Oyuncular: Sal Velez Jr.
Yönetmen: John Hyams
Yapımı: 2019 - ABD

Z Nation'ın devam dizisi olarak duyurulan Black Summer, ölümcül zombi salgını nedeniyle, açlık ve kuraklığın yaşandığı bir ortamda, bir annenin küçük kızını kurtarmak için tehlikeli bir yolculuğa çıkmasını konu alıyor. Bu esnada, küçük kız da bir mülteci grubuna dahil oluyor ve kimi seçimler yapmak zorunda kalıyor.

5. Z Nation

Orijinal İsmi: Z Nation

Süre: 44dk
Tür: Aksiyon , Dram , Gizem
Yönetmen: John Hyams , Tim Cox
Yapımı: 2014 - ABD

Zombi virüsü Amerikada terör saçtıktan üç yıl sonra bir grup halk kahramanı salgından hayatta kaldığı bilinen tek kişiyi New York'tan California'ya götürmelidir. Çalışmaya devam eden tek virüs labı hayatta kalan bu kişinin kanını beklemektedir. 

6. To The Lake

Orijinal İsmi: Epidemiya. Vongozero

Süre: 48dk
Yönetmen: Pavel Kostomarov
Yapımı: 2019 - Rusya

Bilinmeyen bir virüs Moskova’yı bir ölü şehrine dönüştürmüştür. Elektriklerin olmadığı, paranın tüm değerini kaybettiği bu krizde hayatta kalmak isteyenler şehirden kaçmaya çalışmaktadır. Bütün düzenin alt üst olduğu bu kaosta enfekte olmayan insanlar yemek ve yakıt için birbirleriyle mücadele içindedir. Sergei, sevgilisi ve onun otizmli oğlu ile şehir dışında yaşamaktadır. Salgının çıktığı anda oğlunu ve ondan nefret eden eski eşini kurtarmak için Moskova’ya gider. Birbirlerinden nefret eden insanların hayatta kalmak için ise tek şansı birlikte bir yolcuğa çıkmaktır.

7. The Rain

Yağmurun getirdiği ve felaketlere ve ölümlere neden olan acımasız bir virüsten saklanan iki kardeş; 6 yıl sonra sorularına yanıt ve güvenli bir yer aramak üzere sığınaklarını terk ederek bir yolculuğa çıkar. Bir grup gencin de dahil olduğu bu yolculuk, devamında virüs ve dünya hakkındaki bütün sorularının cevabı olacaktır. 

8. Resident Evil: Biohazard

T-virüsünün keşfedilmesinden neredeyse otuz yıl sonra yaşanan bir salgınla Umbrella Corporation'ın karanlık sırları ortaya çıkar. Korku oyunu serisinden uyarlandı.

9. Ash vs Evil Dead

Orijinal İsmi: Ash vs Evil Dead

Süre: 43dk
Yapımı: 2015 - ABD

Aradan geçen 30 yılın ardından kötülük insan ırkını yeniden tehdit etmeye başlamıştır. Ve Ash insanlığın tek umudu olacaktır.

10. La Révolution

Orijinal İsmi: La Révolution

Süre: 46dk
Tür: Dram
Yapımı: 2020 - Fransa

Fransız Devrimi’nin yeniden tasvirini ele alan bu yapım, giyotinin gelecekte mucidi olacak kişi Joseph Guillotin, aristokrat sınıfın halkın alt katmanlarını öldürmek için bir hastalık kullandığını ortaya çıkarır.