Netflix'te İzlemeniz Gereken Animasyon Filmleri!

Tatilde bu animasyon filmlerini izlediğinize emin olun!

Yaz tatili geldiğine göre hem çocukların hem de yetişkinlerin en fazla izleyeceği film türlerinden birisi animasyon filmleri olacak. Netflix platformu, bünyesinde hem çocuklara hem de yetişkinlere hitap edecek; her biri birbirinden ilgi çekici animasyon filmleri bulunduruyor. Genellikle bünyesinde iki boyutludansa üç boyutlu animasyon filmlerine yer veren Netflix'te "Şrek" ve  "Sünger Bob" gibi klasikleşmiş filmler dahil pek çok animasyon filmini izleyebilirsiniz!

1. Şrek

Orijinal İsmi: Shrek

Süre: 90dk
Yapımı: 2001 - ABD

Çirkin görünümlü, yeşil bir canavar olan Shrek, son derece mutlu bir yaşam sürer. Çamur banyosu yapmaktan ve kendi bataklığında yaşamaktan son derece mutlu olmasına karşın, çevresindekiler, hatta öz anne ve babası bile onun görüntüsüne, pis kokusuna dayanamaz. Ancak Shrek'in kendine güveni tamdır ve bütün bu olumsuzluklar onun moralini bozmaz. Günlerden bir gün güzel prenses Fiona, bir ejderha tarafından kaçırılır. Duloc ülkesinin iktidar hırsıyla yanıp tutuşan yöneticisi Lord Farquad, prensesi kurtarmak için Shrek'ten yardım ister. Lord, ideal eş olarak prenses Fiona'yı seçmiştir ve onu ejderhaya bırakmaya hiç niyeti yoktur.

2. Crood'lar

Orijinal İsmi: The Croods

Süre: 98dk
Yapımı: 2013 - ABD

Crood'lar, kendilerini o güne kadar her türlü tehlikeden koruyan mağaraları yok edildiğinde, uzun bir yolculuğuna çıkan, dünya üzerindeki ilk ailenin tarih öncesi ve komik maceralarını anlatıyor. Büyüleyici güzellikte bir tabiatta seyahat eden Crood'lar, fantastik yaratıkların da bulunduğu inanılmaz bir dünya keşfederler ve dünyaya dair tüm fikirleri değişir. 

3. Lego Filmi 2

Orijinal İsmi: The Lego Movie 2

Süre: 107dk
Yönetmen: Mike Mitchell
Yapımı: 2019 - ABD , Avustralya , Danimarka

Lego Duplo saldırısı altındaki şehirde her şey hızla yok olmaktadır ve kahramanlarımız şehri kurtarmak için yeniden bir araya gelecektir. Yıkıntı şehrin kalıntıları arasında keşfedilern uzaylı bir robot ise tehlikeyi giderecek artırırken; Emmet, Lucy ve Batman istilacıları geri püskürtmek ve şehri eski düzenine kavuşturmak için keşfedilmemiş dünyalara doğru bir yolculuğa çıkacaktır. Bu zorlu mücadele sırasında, kendi becerilerini sınarken cesaretlerini de ortaya koyacaklardır. 

4. Vivo

Orijinal İsmi: Vivo

Süre: 103dk
Tür: Animasyon , Aile , Komedi
Yönetmen: Kirk De Micco
Senarist: Kirk De Micco
Yapımı: 2021 - ABD , Hong Kong

Vivo, müziğe olan tutkun bir kinkajoudur. Vivo, sahibi Andrés'ın yazdığı aşk şarkısını yazılıdğı kişi olan Marta'ya ulaştırmak için Havana'dan Miami'ye doğru heyecan ve macera dolu bir yolculuğa çıkar.

5. Loraks

Orijinal İsmi: The Lorax

Süre: 86dk
Tür: Animasyon , Aile
Yapımı: 2012 - ABD , Japonya

Ted hayallerindeki kızın ilgisini çekmesini sağlayabilecek tek şeyi aramaktadır. Gencin bu şeyi bulmak için, dünyasını korumak üzere savaşan Lorax adındaki mızmız ancak bir o kadar da sevimli yaratığın hikayesini keşfetmesi gerekmektedir.

6. Küçük Cadı Kiki

Orijinal İsmi: Majo no takkyubin

Süre: 103dk
Yönetmen: Hayao Miyazaki
Senarist: Hayao Miyazaki
Yapımı: 1989 - Japonya

Kiki on üç yaşında bir cadıdır. Geleneklerine göre cadılık eğitimini tamamlayarak tam bir cadı olabilmesi için bir yıl ailesinden ayrı olarak kendi seçeceği bir şehirde yaşaması gerekmektedir. Kiki, kedisi Jiji ile annesinin hediye ettigi süpürgeye binerek evinden ayrılır ve deniz kenarında, başka cadısı olmayan bir şehirde karar kılar. Kiki, şehirde uçma yateneğinden faydalanacağı bir kurye servisi açmak istemektedir. Şehirdeki ilk gününde tanıştığı birinin fırınında ona yardımcı olurken aynı zamanda hayalini kurduğu işi yapmaya başlar ve zamanla cadılık yeteneklerini kaybettiğini fark eder. Yeteneklerini tekrar kazanmaya çalışırken bir arkadaşının da hayatını kurtarması gerekir.

7. Troller

Orijinal İsmi: Trolls

Süre: 92dk
Yönetmen: Mike Mitchell , Walt Dohrn
Yapımı: 2016 - ABD

Kendilerine ait kasabada mutlu ve dünyadaki diğer tehlikelerden uzak bir hayat süren 'Troll' adlı minik yaratıklar, Bergen adlı kocaman ve ancak bir Troll yediğinde kendini iyi hissedebilecek başka yaratıklarla karşılaştıklarında tamamen yok olma tehlikesiyle karşılaşırlar. Kasabanın işgal edilmesinin ardından kendilerini son anda kurtarabilen, bir Troll için bile fazla neşeli ve iyimser Puppy ile son derece titiz ancak karamsar Branch, hiç uyuşamasalar da mecburiyetten maceralı bir yolculuğa birlikte adım atacaktır. Troller filminin orijinal seslendirmesinde Puppy'i Anna Kendrick, Branch'i ise Justin Timberlake seslendiriyor.

8. Sünger Bob Kare Pantolon 3D

Orijinal İsmi: The SpongeBob Movie: Sponge Out of Water

Süre: 92dk
Yönetmen: Paul Tibbitt
Yapımı: 2015 - ABD , Avustralya

Burger Beard (Antonio Banderas) adlı bir korsan, Süngerbob'un maceralarını anlatan bir kitabı bulmak için yola çıkar. Bu büyülü kitap, içinde yazan her şeyi gerçeğe çevirebilme özelliğine sahiptir. Kitap bulunur, ancak son sayfası eksiktir. Bu sayfa da, Yengeç Burger'in tarifinin olduğu sayfadır.

9. Canavar Ev

Orijinal İsmi: Monster House

Süre: 90dk
Yönetmen: Gil Kenan
Senarist: Dan Harmon , Rob Schrab
Yapımı: 2006 - ABD

Çocuklukla ergenlik arasındaki o rahatsız döneme sıkışıp kalmış on iki yaşındaki DJ Walters'ın çok boş vakti vardır. Bu yüzden de, caddenin karşısındaki ihtiyar Nebbercracker'ın evinde bir tuhaflık olduğunu kafasına takmıştır. Köhne evin bahçesinde sürekli bir şeyler kaybolmaktadır: Basket topları, bisikletler, oyuncaklar ve evcil hayvanlar. Ayıca, Bayan Nebbercracker'a ne olduğunu da merak etmemek mümkün değildir. DJ ile samimi arkadaşı Chowder, oynadıkları basket topu yaşlı adamın bahçesine kaçıp, gizemli bir şekilde evin içine çekilince, harabe eve bir gezi yapmak zorunda kalırlar.

10. Bir Ay Masalı

Orijinal İsmi: Over the Moon

Süre: 100dk
Seslendirenler: Phillipa Soo , Margaret Cho , Irene Tsu
Yönetmen: Glen Keane
Senarist: Audrey Wells
Yapımı: 2020 - ABD , Çin

Bu animasyon müzikalde babasıyla küçük bir pastane işleten Fei Fei, efsanevi bir ay tanrıçasıyla tanışmayı umarak bir roket gemisi yapar ve aya doğru yola çıkar.