MUBI'de İzleyebileceğiniz Kore Filmleri

MUBI’de şimdi izleyebileceğiniz Kore filmlerini sizler için derledik!

Bong Joon Ho'nun "Parasite" filmi, 2019 yılında En İyi Film dalında Akademi Ödülü'nü kazanarak dünya çapında tanınmadan önce bile Güney Kore, yarımada ülkesinin dramatik ekonomik, kültürel ve sosyal tarihinden beslenen dinamik bir sinema endüstrisine sahipti. Kore sineması yolculuğunuz neresinde olursanız olun, bu inanılmaz Kore filmleri listesiyle keyifli bir deneyim yaşayacaksınız.

İşte şu anda MUBI’de gösterimde olan Kore yapımı filmler!

İyi seyirler…

1. Ayrılma Kararı

Orijinal İsmi: Decision to Leave

Süre: 138dk
Tür: Gerilim , Gizem , Romantik
Yönetmen: Park Chan-wook
Senarist: Park Chan-wook
Yapımı: 2022 - Güney Kore

Deneyimli bir dedektif olan Hae-Joon, bir dağın tepesinde bir adamın şüpheli ölümünü araştırır. Yakında, merhumun karısı Seo-rae'den şüphelenmeye başlarken, ona olan çekiminden rahatsız olur.

2. Claire'in Kamerası

Orijinal İsmi: La caméra de Claire

Süre: 69dk
Tür: Dram
Yönetmen: Hong Sang-soo
Senarist: Hong Sang-soo
Yapımı: 2017 - Fransa , Güney Kore

Bir yazar olan Jeon Manhee (Kim Min-hee), görevinde sahtekarlık yapmakla suçlanır ve işinden kovulur. Claire (Isabelle Huppert) adında bir lise öğretmeni ise Polaroid fotoğraf makinesiyle çevrede dolaşmakta ve fotoğraf çekmektedir. Bu sırada Manhee ile tanışan Claire ondan hoşlanır. Claire, tanıştıkları sahil tünelinin gizemli gücü sayesinde Manhee’nin olası geleceğini ve geçmiş kendiliklerini görebilen bir kişiye dönüşmeye başlar. Çektiği fotoğraflar sayesinde nesnelere yavaşça bakarak onları dönüştürebilme becerisi kazanmıştır. Claire bir gün Manhee ile birlikte kovulduğu kafeye gider. Claire’in gücünü orada gösterme zamanı gelmiştir.

3. Hizmetçi

Orijinal İsmi: The Handmaiden

Süre: 145dk
Tür: Dram , Gerilim , Romantik
Yönetmen: Park Chan-wook
Yapımı: 2016 - Güney Kore

Kendisine büyük bir miras kalmış asilzade Hideko, onun servetine göz dikmiş bir dolandırıcı Fujiwara, dolandırıcı tarafından tutulmuş, hizmetçi görünümlü yankesici Sook-hee ve asilzadenin velisi ve amcası Kouzuki etrafında gelişen bir hikaye. Film, Sarah Waters'ın romanı Fingersmith'in modern bir uyarlaması olarak Park Chan-wook tarafından uyarlandı.

4. Kimjongilia

Orijinal İsmi: Kimjongilia

Süre: 75dk
Tür: Belgesel
Yönetmen: N.c. Heikin
Senarist: N.c. Heikin
Yapımı: 2009 - ABD , Fransa , Güney Kore

Kuzey Kore hapishane kampında hayatta kalan ve ülkeden kaçanların hikayelerini anlatmaktadır.

5. Şüphe

Orijinal İsmi: Burning

Süre: 148dk
Tür: Dram , Gerilim , Gizem
Yönetmen: Lee Chang-dong
Yapımı: 2018 - Güney Kore , Japonya

Lee Chang-dong'un yeni filmi Şüphe, dünyaca ünlü Japon yazar Haruki Murakami'nin kısa bir öyküsünden filme uyarlandı. Sıradan bir genç olan Jongsu, bir zamanlar aynı mahallede yaşadığı Haemi isimli bir kızla karşılaşır. Haemi kendisine bir gezi için Afrika’ya gideceğini söyler ve kedisine bakıp bakamayacağını sorar. Bu teklifi kabul eden Jongsu bir yandan kediye bakarken bir yandan da Haemi'nin dönüşünü bekler. Ancak Haemi dönüşte gezi sırasında tanıştığı Ben adlı bir adamı da yanında getirir. Ben bir gün Jongsu’ya ilginç bir hobisini anlatır. Ancak Jongsu'nun Ben'le ilgili edindiği bu yeni bilgi içini kemiren bir şüphenin ve paranoyanın tohumunu atar.

6. Kara Büyü

Orijinal İsmi: The Wailing

Süre: 156dk
Tür: Gizem , Korku
Yönetmen: Hong-jin Na
Senarist: Hong-jin Na
Yapımı: 2016 - ABD , Güney Kore

Güney Kore'de sakinleri birbirini çok iyi tanıyan bir dağ kasabasında hayat her zamanki gibi devam ederken kasabaya zekâsı ve kibar tavırlarıyla dikkat çeken ancak tek başına olmaktan hoşlanan bir adam taşınır. Kasabaya gelişinden kısa süre sonra gizemli bir hastalık yayılmaya başlar. Kasaba sakinleri hastalığın sorumlusu olarak yabancıdan kuşkulansalar da polis yabani mantar yüzünden zehirlendiklerini düşünmektedir. Soruşturmanın başında yer alan polis memuru Jong-goo yabancı hakkında bilgi veren Moo-myung isimli gizemli bir kadınla tanışır. Akabinde Jong-goo'nun kızı da aynı belirtilerle hastalanır. Umutsuzca kızını hastalıktan kurtarması için şaman Il-gwan'a emanet eden Jong- goo'nun gizemli olayı çözmekten başka çaresi kalmamıştır.