Netflix'teki En İyi Lise Dizileri!

Yaz tatilinde lise özlemi duyanlara özel lise dizileri film listesi!

Yaz tatilindeyken dizilerdeki gibi maceralarla dolu bir lise hayatının nostaljisine kapılan bir yetişkin, liseye geçme hayali kuran bir öğrenci ya da halihazırda lisede olan bir genç olabilirsiniz. Aynı bu şekilde bir lise hayatına özlem duyan Devi'nin hayatını anlatan komedi "Never Have I Ever"dan hayatın zor gerçekleriyle erken yaşta tanışmış gençlerin hayatına odaklanan "Skins"e uzanan 11 farklı harika lise dizisi sizleri bekliyor!

1. Never Have I Ever

Travmatik bir yılın ardından Hint kökenli Amerikalı bir gencin tek isteği sosyal statüsüne çekidüzen vermektir. Ancak ailesi, arkadaşları ve duyguları işini zorlaştırır.

2. Sex Education

Orijinal İsmi: Sex Education

Tür: Dram , Komedi
Yapımı: 2019 - İngiltere

Otis, kendine güveni çok da yüksek olmayan bir lise öğrencisidir. Fakat onu diğer lise öğrencilerinden ayıran bir özelliği vardır: Annesi bir cinsel hayat terapisti olduğu için cinsellik hakkında pek çok bilgisi vardır. Asi arkadaşı Maeve'in teklifi ile Otis'te seks terapistliği yapmaya ve insanları cinsellik hakkında eğitmeye başlar.

3. Heartbreak High

Amerie 16 yaşında bir lise öğrencisidir. Okulda birbiriyle takılanları çizdiği haritası ortaya çıktığında arkadaşları tarafından dışlanmaya başlar. Bu sırada okul yönetimi, seks hayatları oldukça hareketli olan öğrencilerin hayatını düzenlemelerine yardım etme amacıyla zorunlu Cinsel Okuryazarlık Dersi vermeye başlar. Amerie ve yeni arkadaşları Quinn ve Darren ile birlikte aşkı ve cinselliği keşfederken, okuldaki itibarını da düzeltmeye çalışır.

4. Aşk 101

Orijinal İsmi: Love 101

Süre: 45dk
Tür: Dram , Komedi
Senarist: Meriç Acemi
Yapımı: 2020 - Türkiye

1998 yılında geçen ve günümüze uzanan Aşk 101,okula devam edebilmek için en sevdikleri öğretmenlerini okulda tutmak üzere plan yapan 17 yaşında bir grup asi gencin hikayesini konu alıyor. Öğretmenlerini yeni basketbol koçlarına aşık etmek üzere işe koyulduklarında ise asıl kendileri aşkı keşfetmeye başlarlar.

5. Élite

Okullarının yıkılmasıyla seçkin bir özel okula gitmeye hak kazanmış işçi sınıfından olan 3 gencin okulun zengin öğrencileriyle çatışması, sınıf arkadaşlarından birinin öldürülmesi ile gerilimin dozunu iyice artıracaktır. 

6. Skins

Alışılmış gençlik dizilerinden çok daha farklı bir yapıya sahip olan Skins, İngiltere yapımı bir dramedi. Her bölüm farklı bir karakterin hikâyesini anlatan bu dizinin iki sezonda bir kadrosu değişiyor. Dizi, ihmal edilmiş ergenlik çağındaki gençlerin büyümeye çalışma hikâyelerini konu alıyor. 

7. Boo, Bitch

Orijinal İsmi: Boo, Bitch

Süre: 26dk
Yapımı: 2022 - ABD

Kendi hâlinde ve güvenli bir hayatı olan lise son sınıf öğrencisi, bu gidişatı değiştirip efsane bir hayat sürme fırsatını yakalar. Ne var ki ertesi sabah uyandığında lanet olası bir hayalet olduğunun farkına varacaktır.

8. Young Royals

Orijinal İsmi: Young Royals

Süre: 45dk
Tür: Dram
Yapımı: 2021 - İsveç

Prens Wilhelm prestijli yatılı okul Hillerska’ya vardığında, gerçek benliğini keşfetme ve gerçekte ne tür bir yaşam istediğini bulma fırsatı yakalar. Wilhelm, kraliyet yükümlülüklerinden uzakta, özgürlük ve koşulsuz sevgiyle dolu bir gelecek hayal etmeye başlar, ancak beklenmedik bir şekilde taht için bir sonraki sıraya geldiğinde, aşk ve görev arasında bir seçim yapması gerekmektedir.

9. Daybreak

Orijinal İsmi: Daybreak

Süre: 45dk
Yapımı: 2019 - ABD

Lisede dışlanan bir genç olan Josh zombi kıyamet sonrası Glendale'de kaybolan kız arkadaşını aramaktadır. Macerasında ona Angelica ve eski zorbası Wesley eşlik eder. Bu süreçte onları pek çok gariplik beklemektedir.

10. Heartstopper

Orijinal İsmi: Heartstopper

Süre: 30dk
Tür: Dram
Yönetmen: Euros Lyn
Senarist: Alice Oseman
Yapımı: 2022 - İngiltere

Yetişkinliğe geçiş temalı bu dizide okulda tanışan genç Charlie (Joe Locke) ve Nick (Kit Connor), beklenmedik dostluklarının arkadaşlıktan fazlası olabileceğini keşfeder.

Dizi, Alice Oseman'ın çok sevilen romanından kendi tarafından senaryolaştırıldı. 

11. I Am Not Okay with This

Orijinal İsmi: Esta mierda me supera

Süre: 200dk
Tür: Bilim Kurgu , Dram , Komedi
Yönetmen: Jonathan Entwistle
Senarist: Jonathan Entwistle
Yapımı: 2020 - ABD

Gergin bir tip olan Syd, filizlenen süper güçlerini kontrol etmeye çalışırken lisenin tuhaflıkları, aile draması ve en yakın dostuna duyduğu karşılıksız aşkla uğraşır. (16 yaş ve üzeri için uygundur)