Netflix'teki En Dehşet Verici 10 Korku Filmi

Netflix’in en iyi korku filmlerini sizler için derledik!

Bazıları için hafta sonunun en güzel kısmı, korku filmlerinin tam kadro olduğu, büyük bir kase mısır ve rahat bir battaniye altında koltukta yerlerini almaktır. Netflix'in film kütüphanesinin korku bölümü, kaliteli yapımları diğer bazı bölümlerden ayırmayı zorlaştırabilecek en kapsamlı kataloglarından biridir.

İşte sizler için seçtiğimiz en iyi Netflix korku filmleri!

İyi seyirler…

1. Dehşetin Yüzü

Orijinal İsmi: The Nun

Süre: 96dk
Tür: Korku
Yönetmen: Corin Hardy
Senarist: Gary Dauberman
Yapımı: 2018 - ABD

Geçmişinde karanlık olaylar yaşamış Rahip Burke (Demián Bichir) ve rahibe olmak için son aşamalara gelmiş genç rahibe adayı Irene (Taissa Farmiga), kendini öldürmüş bir rahibeyle ilgili araştırma yapmak için Vatikan tarafından Romanya'nın ücra bir köşesindeki bir manastıra gönderilir. Manastırın sırrını öğrenen ikili, sadece hayatlarını değil, hayatlarını adadıkları inançlarını da ortaya koyarak bir rahibe formuna karşılarına çıkan şeytani güçle savaşacaktır.

2. Yok Oluş

Orijinal İsmi: Annihilation

Süre: 115dk
Tür: Bilim Kurgu , Korku
Yönetmen: Alex Garland
Senarist: Alex Garland
Yapımı: 2018 - ABD , İngiltere

Eşinden bir süredir haber alamayan bir biyolog, bir psikolog, antropolog ve araştırmacıyla birlikte, tüm teknolojik nimetlerden uzaktaki X-Bölgesi'ne doğru yola çıkar. Ancak burada umduklarından çok daha farklı şeyler bulacaklardır.

3. Creep

Orijinal İsmi: Creep

Süre: 82dk
Tür: Korku
Yönetmen: Patrick Brice
Yapımı: 2014 - ABD

Bir videografiker dağ tepesinde bulunan bir kasabadaki bir günlük iş için Craigslist'deki bir reklama cevap verir, ancak sonrasında müşterisinin özünde göründüğü gibi olmadığını öğrenir.

4. Gerald's Game

Orijinal İsmi: Gerald's Game

Süre: 104dk
Tür: Gerilim , Korku
Yönetmen: Mike Flanagan
Yapımı: 2017 - ABD

Jessie ve Gerald, bir hafta sonu ilişkilerine hareket katmak için ıssız bir göl evine gitmiştir. Gerald, Jessie'yi yatağa kelepçelemiştir fakat Gerald'ın bir kaza sonucu bu seks oyunu bir kabusa dönüşür. Elleri yatağa kelepçeli halde kalan Jessie zihniyle verdiği savaşla birlikte hayatta kalma çabasıyla karanlık sırlar ve seçimlerle baş başa kalır.

5. His House

Orijinal İsmi: Czyj to dom?

Süre: 93dk
Tür: Gerilim , Korku
Yönetmen: Remi Weekes
Senarist: Remi Weekes
Yapımı: 2020 - İngiltere

Savaşın yerle bir ettiği Güney Sudan'dan kaçan genç bir çift, İngiltere'ye sığınıp yeni bir başlangıç yapmak ister. Ancak yeni evlerindeki uğursuz güç onlara eziyet eder.

6. Havari

Orijinal İsmi: Apostle

Süre: 130dk
Tür: Dram , Gerilim , Gizem , Korku
Yönetmen: Gareth Evans
Senarist: Gareth Evans
Yapımı: 2018 - ABD , İngiltere

1905 yılında, Thomas Richardson kız kardeşini kurtarmak adına bir adaya gitmektedir. Kız kardeşini kaçıran ve karşılığında fidye isteyen gizemli bir tarikat ile anlaşmaya çalışan Thomas kandırılmıştır. Ancak tarikat yanlış adama bulaşmıştır. Thomas bu tarikatı bitirmek ve sırlarını ortaya çıkarmak adına her şeyi göze almıştır.

7. Ölüm Alfabesi

Orijinal İsmi: Ouija

Süre: 89dk
Tür: Korku
Yönetmen: Stiles White
Yapımı: 2014 - ABD , Japonya

Çok eski bir cadı tahtasıyla (Ouija) oynarken kendi görüntülerini kaydeden bir genç kız, kısa süre sonra gizemli bir şekilde öldürülür. Kızın yakın arkadaşları, bu tahtayla ilgili bir problemin olduğunu sezerler. Ve kısa sürede anlarlar ki, bazı şeyler oynamak için yapılmamıştır.

8. CAM

Orijinal İsmi: CAM

Süre: 95dk
Tür: Gerilim , Gizem , Korku
Yönetmen: Daniel Goldhaber
Senarist: Isa Mazzei
Yapımı: 2018 - ABD

Alice, büyüyen bir hayran kitlesine sahip hırslı bir kamera kızıdır. Ona tıpatıp benzeyen biri hesabını ele geçirir ve Alice, bu gizemli suçlunun kim olduğunu bulmak ve kimliğini geri almak için elinden gelen her şeyi yapacaktır.

9. Korkunun Gölgesi

Orijinal İsmi: Under the Shadow

Süre: 84dk
Tür: Dram , Korku , Savaş
Yönetmen: Babak Anvari
Senarist: Babak Anvari
Yapımı: 2016 - İngiltere

80'li yıllarda, İslamcı devrim sonrası İran ve Irak arasındaki savaş sırasında, eski solcu tıp öğrencisi Shideh üniversiteye geri dönmeye çalışır ancak dekan tarafından engellenir. Kızgın Shideh evine döner ve kocası Dr. Iraj bir savaş bölgesinde görevlendirildiğinde, kızı Dorsa'yla birlikte eşinin ailesinin evine taşınmayı reddedip kendi evinde kalmayı tercih eder. Dorsa'nın sürekli ateşi vardır ve şeytani Djinn'lerden korkmaktadır. Shideh kızına bu efsaneyi nereden duyduğunu sorduğunda, kızın aşağı katta yaşayan arkadaşının bunu anlattığını öğrenir. Genç kadın komşusunu ziyaret eder ve oğluna Dorsa'ya korku hikayeleri anlatmamasını rica eder fakat çocuğun dilsiz olduğunu öğrenince büyük şaşkınlığa uğrar. Bir füze binalarına çarptığında, bütün komşular Tahran'ı terk etmeye karar verirler, ancak Shideh gittikçe rahatsızlanan Dorsa'yla bir yere kaçamaz, bu yüzden evinde kalır. Fakat evde şeytani bir varlığın da onlarla yaşadığını fark edince, kızını korumak için bir şeyler yapması gerektiğini anlar.

10. The Platform

Orijinal İsmi: El Hoyo

Süre: 95dk
Yapımı: 2019 - İspanya

Bu zaman da insanlar kaynakları tamamen tüketmişlerdir ve sosyal statü kazanmak içinde sadece Platform adı verilen hapishanede hayatta kalma savaşını vermek zorundadırlar. Bu hapishane bildiğimiz hapishaneler gibi değildir ve yapısı dikey ve çok katlı olarak tasarlanmıştır. Hapishanenin her katında bir hücre bulunmaktadır ve her hücrede de kendi özgür iradeleri ile orada bulunan insanlar vardır. Fakat bu hapishanenin başka bir özelliği daha vardır bu da sadece ve sadece en üst kattan günde bir kaç dakika boyunca yemek aşağıya gönderilmektedir ve elbette en alt katta kalanlar için bu bir ölüm kalım savaşıdır.