Netflix’teki En Sürükleyici 10 Film

Netflix’te izleyebileceğiniz en sürükleyici filmleri sizler için derledik!

Bazen Netflix'ten güvenceyi sağlayan filmler istersiniz ama bazen de içinizde bir sarsıntı yaşamak istersiniz. İkincisi olduğunda, sizi derinlemesine sarsacak kan ve vahşet içermeyen, ancak yine de etkileyici bir film izlemek isteyebilirsiniz.

İşte sizler için seçtiğimiz en sürükleyici Netflix filmleri!

İyi seyirler…

1. Don't Look Up

Orijinal İsmi: Don't Look Up

Süre: 138dk
Tür: Bilim Kurgu , Dram , Komedi
Yönetmen: Adam McKay
Senarist: Adam McKay
Yapımı: 2021 - ABD

İki astronom rotasından çıkan bir meteoru fark eder. Meteorun yeni rotası Dünya ile kesişmektedir ve bu çarğışma Dünya'daki canlı hayatını sonlandırabilir. Medyayı ve dünyanın geri kalanını kendilerine inandırmak için uğraşan bu ikili başarılı olabilecek midir?

2. The Perfection

Orijinal İsmi: The Perfection

Süre: 90dk
Tür: Dram , Gerilim , Korku
Yönetmen: Richard Shepard
Yapımı: 2018 - ABD

The Perfection, hayallerinden vazgeçmek zorunda kalan bir viyolonsel dâhisinin hikayesini konu ediyor. Charlotte, ölümcül hastalığı olan annesine bakabilmek için kendi hayatından vazgeçen genç bir kadındır. Çello dahisi olan Charlotte, annesi ile ilgilenmek zorunda kalınca, büyük tutkusundan uzaklaşmak zorunda kalır. Aradan geçen yıllar, onun içinde açılan bu yaranın daha da büyümesine neden olur. Ancak yıllar sonra eski eğitmenleri Anton ve Paloma’nın yeni yıldızı Lizzie’yi gören genç kadın, harekete geçmeye karar verir. Charlotte, bir zamanlar sahip olduğu konumda olan Lizzie’yi takip etmeye başlar. Bir süre sonra ise Charlotte’un beklediği tanışma gerçekleşir. Ortak noktaları olan Charlotte ve Lizze arasında kısa sürede bir arkadaşlık başlar. Ancak Charlotte’un farklı planları vardır ve zaman geçtikçe bu arkadaşlık farklı sonuçlar doğurmaya başlar.

3. Bird Box

Orijinal İsmi: Bird Box

Süre: 124dk
Tür: Dram , Gerilim , Korku
Yönetmen: Susanne Bier
Senarist: Eric Heisserer
Yapımı: 2018 - ABD

İnsanları sadece bir bakışta çılgına çeviren garip bir kötülük dünyayı tüketmiştir. Bu gizemli güç dünyadaki nüfusu azalttığında, Malorie (Sandra Bullock) bilinmeyenle yüzleşmek ve iki çocuğuyla birlikte güvende olabilecekleri bir yere sığınmak zorudadır. Oldukça tehlikeli olan bu yolculukta tek bir hataları ölümlerine sebep olacaktır. Üstelik yolculuk sırasında ne olursa olsun gözleri bağlı olmalıdır. Onlar diğer duyularına güvenerek bu yolculuğa atılırken, peşlerindeki bir varlık da kendilerini adım adım takip etmektedir. “Bird Box”, çocuklarıyla hayatlarını huzur içinde yaşamanın yanı sıra, muhtemelen efsanelerde bahsedilen güvenli bir cennete girmeyi amaçlayan bir kadın olan Malorie'yi izliyor.

4. Suçlu

Orijinal İsmi: The Guilty

Süre: 90dk
Tür: Dram , Gerilim
Yönetmen: Antoine Fuqua
Senarist: Nic Pizzolatto
Yapımı: 2021 - ABD

911 operatörü olarak görevlendirilen sorunlu bir dedektif, çağrı merkezini arayan endişeli bir kadını kurtarmaya çalışırken bir yandan da kendi vicdanıyla baş başa kalır.

5. Dünyanın En Şanslı Kızı

Orijinal İsmi: Luckiest Girl Alive

Süre: 115dk
Tür: Dram , Gerilim , Gizem
Yönetmen: Mike Barker
Senarist: Jessica Knoll
Yapımı: 2022 - ABD

Bir yazarın New York'ta kendine kurduğu mükemmel hayatı, bir gerçek suç belgeseli yüzünden korkunç lise geçmişiyle yüzleşmek zorunda kalmasıyla birlikte altüst olur.

6. Tick, Tick... Boom!

Orijinal İsmi: Tick, Tick... Boom!

Süre: 115dk
Tür: Dram , Müzikal
Yönetmen: Lin-Manuel Miranda
Senarist: Steven Levenson
Yapımı: 2021 - ABD

Jonathan Larson'ın otobiyografik oyununun beyazperde uyarlaması olan film, 1990'lı yılların New York'unda yaşayan ve müzikal besteler yapan Jon isimli bir adamın hikayesini konu ediniyor. 30. yaş gününe yaklaşmış olan Jon, sırf sahne sanatları üzerinde çalışabilmek için yanlış kariyer seçimi yapıp yapmadığı üzerine kendini sorgulamaya başlar. Bir yandan da Jon’un kariyeri için kendi kariyer hedeflerini de askıya almış olan kız arkadaşı Susan’ın baskısını da üstünde hissetmektedir. Acaba hayalleri için her şeyi bir kenara atmasına değecek midir?

7. Uncut Gems

Orijinal İsmi: Uncut Gems

Süre: 136dk
Tür: Dram , Gerilim , Suç
Yönetmen: Benny Safdie , Josh Safdie
Yapımı: 2019 - ABD

Howard Ratner, New York'ta mücevher satıcısı bir adamdır. Ancak Ratner'ın gözü hep daha yükseklerdedir ve yüksek miktarlarda borcu vardır. Ratner diğer yandan ünlüler için yüksek riskli bahis işi de yapıyordur. Bu sırada başına talih kuşu konar. Ancak bu talih kuşunun sahibi olabilmesi için çok iyi bir oyunculuk performansı sergilemesi gerekmektedir. Bu sırada işi ve diğerleriyle olan ilişkisini de dengede tutması gerekmektedir.

8. Hırsızlar Ordusu

Orijinal İsmi: Army Of Thieves

Süre: 129dk
Tür: Aksiyon , Gerilim , Komedi , Suç
Senarist: Shay Hatten
Yapımı: 2021 - Almanya , ABD

"Ölüler Ordusu"nun öncesini anlatan filmde gizemli bir kadın, Avrupa'nın farklı yerlerindeki son derece güvenli kasaları soymak için banka memuru Dieter'dan yardım ister.

9. El Camino: A Breaking Bad Movie

Orijinal İsmi: Greenbier

Süre: 122dk
Tür: Dram , Gerilim , Suç
Yönetmen: Vince Gilligan
Senarist: Vince Gilligan
Yapımı: 2019 - ABD

“El Camino: Breaking Bad” dizinin tam da bittiği yerden başlayıp, kaçak durumda olan Jesse Pinkman’a ve onun kaçış hikayesine odaklanacak.

10. 1922

Orijinal İsmi: 1922

Süre: 103dk
Tür: Dram , Korku , Suç
Yönetmen: Zak Hilditch
Senarist: Zak Hilditch
Yapımı: 2017 - ABD

Edgar Allen Poe'nun 'Gammaz Yürek' ve 'Kara Kedi'nin tonlarını içeren, Stephen King'in aynı adlı romanına dayanan Bonny ve Clyde alt konusuyla, basit ama gururlu bir çiftçiye odaklanıyor. Wilfred James, genç oğlunun isteksiz yardımıyla, miras kalan topraklarının mülkiyetini kazanmak için karısını öldürür. Ancak kısa bir süre sonra, garip ve doğaüstü olaylar hem James'i hem de çiftliğini rahatsız etmeye başlar. Bu sadece basit bir şanssızlık mı, yoksa çok daha uğursuz bir şeyin işi mi?