MUBI'de İzleyebileceğiniz En İyi Gerilim Filmleri

Gerilim filmi tutkunları bu MUBI listesine mutlaka göz atmalı!

Mubi platformunda hangi filmi izlesem diye mi düşünüyorsunuz? Gerilim filmlerini seviyor musunuz? Cevabınız evetse, MUBI'de gösterimde olan bu filmleri izlemelisiniz. Antonio Banderas'ın kıskanç bir aşığı canlandırdığı 1987 yapımı "Arzunun Kanunu"ndan 2021 yılının çok ses getiren gerilim filmi "Titane"a uzanan 10 nefes kesici gerilim filmi bu listede.

Şimdiden iyi seyirler! 

1. Arzunun Kanunu

Orijinal İsmi: La Ley Del Deseo

Süre: 102dk
Tür: Dram , Gerilim , Komedi , Romantik
Yönetmen: Pedro Almodóvar
Senarist: Pedro Almodóvar
Yapımı: 1987 - İspanya

Pablo Quintero başarılı bir yönetmendir. Aşığı tarafından terk edilince teselliyi genç bir erkeğin kollarında arar. Ancak Antonio (Antonio Banderas) adlı bu yakışıklı adam, Pablo’ya deli gibi aşıktır ve onu herkesten kıskanır. İlişkileri devam ederken Pablo, transseksüel kız kardeşi hakkında bir film senaryosu yazmaya başlar. Antonio’nun tutkusu giderek daha da artar, kıskançlığı kızgınlığa dönüşürken Pablo’nun aklı hala eski aşığındadır. Bu karmaşık ilişkiler ağı, sonunda bir felakete yol açacaktır.

2. Titane

Orijinal İsmi: Titane

Süre: 108dk
Tür: Dram , Gerilim , Korku
Yönetmen: Julia Ducournau
Yapımı: 2021 - Belçika , Fransa

Havaalanında yüzü morarmış halde bulunan gizemli bir adam, kendisini on yıl önce kaybolan Adrien Legrand olarak tanıtır. Adrien Legrand'ın babası Vincent, oğluna kavuşmanın sevinciyle bu genç adamı alıp evine getirir. Ancak tüm bunlar olurken bölgede korkunç cinayetler işlenmektedir.

3. Çıplak Ten

Orijinal İsmi: Carne Trémula

Süre: 103dk
Tür: Dram , Gerilim , Romantik
Yönetmen: Pedro Almodóvar
Yapımı: 1997 - Fransa , İspanya

Victor Plaza uyuşturucu bağımlısı olan kız arkadaşının evine gittiğinde, kızın kendisini evden çıkarmak istemesinden dolayı bir kavgaya tutuşur. Victor`a silah çeken sevgilisi silahı patlatır ve sesi duyan iki işgüzar polis kapıya dayanır. Çıkan karışıklık sonucunda Victor yanlışlıkla polislerden birini vurur ve cezaevine girer.

4. Kutsal Örümcek

Orijinal İsmi: Holy Spider

Süre: 118dk
Tür: Dram , Gerilim , Suç
Yönetmen: Ali Abbasi (i)
Yapımı: 2022 - Almanya , Danimarka , Fransa , İsveç

Bir gazeteci sokakları günahkarlardan temizlediğini iddia eden sözde "Örümcek Katili" isimli seri katili sorgularken kendini İran'ın Kutsal şehri Meşhed'in karanlık taraflarında bulur. Film,  2000-2001 yılları arasında 16 seks işçisi kadını öldüren Saeed Hanaei'nin hikayesinden esinlenmiştir. 2022 yılında Cannes film festivalinde yarışması için seçilen film, 22 Mayıs 2022'de gösterim yapmıştır. Başrol Zar Amir Ebrahimi festivalden "En İyi Kadın Oyuncu Ödülü" ile dönmüştür.

5. Hizmetçi

Orijinal İsmi: The Handmaiden

Süre: 145dk
Tür: Dram , Gerilim , Romantik
Yönetmen: Park Chan-wook
Yapımı: 2016 - Güney Kore

Kendisine büyük bir miras kalmış asilzade Hideko (Kim Min-hee), onun servetine göz dikmiş bir dolandırıcı Fujiwara (Ha Jung-woo), dolandırıcı tarafından tutulmuş, hizmetçi görünümlü yankesici Sook-hee (Kim Tae-ri) ve asilzadenin velisi ve amcası Kouzuki (Cho Jin Woong) etrafında gelişen bir hikaye. Film, Sarah Waters'ın romanı Fingersmith (2002)'in modern bir uyarlaması olarak Park Chan-wook tarafından uyarlandı.

6. Sihirli Kız

Orijinal İsmi: Magical Girl

Süre: 127dk
Tür: Dram , Gerilim
Yönetmen: Carlos Vermut
Senarist: Carlos Vermut
Yapımı: 2014 - Fransa , İspanya

İspanyol sinema ödüllerine damgasını vuran Sihirli Kız’a hayran kalan isimler arasında Pedro Almodóvar da yer alıyor. Lösemi hastası kızının son dileğini yerine getirmek için her şeyi göze alan işsiz bir baba, geçmişi sırlarla dolu ve bunalımda bir ev kadını, son on yılını hapishanede geçirmiş bir matematik öğretmeni... Carlos Vermut ikinci uzun metrajlı filminde, hayatları kesişen bu insanların hikâyesini anlatıyor. Bir aile dramı gibi başlayan Sihirli Kız, giderek karanlık ve rahatsız edici bir noktaya doğru ilerliyor ve final sahnesine dek seyircisini şaşırtmaya devam ediyor.

7. Kibarca Öldürmek

Orijinal İsmi: Killing Them Softly

Süre: 97dk
Tür: Gerilim , Suç
Yönetmen: Andrew Dominik
Yapımı: 2012 - ABD

Jackie Cogan çete ile bir poker oyunu oynamaya karar verir. Bu poker oyunu onun için hiç te iyi olmayan sonuçlar doğuracaktır.

8. Kerr

Orijinal İsmi: Kerr

Süre: 100dk
Tür: Dram , Gerilim , Gizem
Yapımı: 2021 - Fransa , Türkiye , Yunanistan

Genç bir adam olan Can, babasının cenezesi için geldiği kasabada kendisini beklenmedik olayların içerisinde bulur. Bir cinayete tanık olan Can, kendsine aldırmadan sakince olay yerinden ayrılan katil ile ilgili bildiklerini polislere anlatır. İfade verdikten sonra polisler Can'ın kasabadan ayrılmasına izin vermez.

9. Vic + Flo Bir Ayı Gördü

Orijinal İsmi: Vic + Flo ont vu un ours

Süre: 95dk
Tür: Dram , Gerilim , Suç
Yönetmen: Denis Côté
Yapımı: 2013 - Kanada

Hayata tutunmaya çalışan iki eski mahkum kadının hikayesi Hapishanede uzun yıllarca birlikte yaşamış olan Victoria ve Florence için özgürlük vakti gelmiştir. İlk tahliye olan Victoria, ardından gelen Florence’i de yanına alıp izbe bir ormanın izole edilmiş bir bölgesine giderler. Burada, her şeye yeniden başlayacakları bir kulübede insanlıktan uzaklaşmayı seçecek, zaman içerisinde de özgürlük kavramına karşı bakış açılarını değiştireceklerdir.

10. Tutku Oyunu

Orijinal İsmi: Double Lover

Süre: 108dk
Tür: Dram , Gerilim , Romantik
Yönetmen: François Ozon
Senarist: François Ozon
Yapımı: 2017 - Belçika , Fransa

Bunalımlı günler geçirmekte olan genç Chloé (Marine Vacth), terapi gördüğü psikiyatr Paul'a (Jérémie Renier) sırılsıklam aşık olur. Aşkı karşılık da bulunca ikili birlikte yaşamaya başlarlar. Ancak Paul'ün geçmişiyle ilgili anlatmadığı şeyler vardır ve bu gerçekler, ikili arasında gerilimli bir kovalamacanın başlamasına neden olur.