En İyi 10 Dövüş Sanatları Filmi!

En iyi dövüş sanatları filmlerini sizler için bu listemizde derledik!

Eğer dövüş sanatları filmlerini büyülü bir dokunuşla bir arada seviyorsanız, bu Wuxia filmleri kesinlikle size göre!

Wuxia, genellikle eski Çin'de geçen dövüş sanatları kahramanlarına odaklanan bir film ve edebiyat türüdür. Binlerce yıldır var olsa da, 20. yüzyılın sonlarında dövüş sanatları filmlerinin bir alt türü olarak patlama yaşadı. Wuxia filmleri, genellikle büyülü öğelerle birlikte, abartılı dövüş sahneleri içerir.

İşte bu büyülü anlara şahit olabileceğiniz en iyi dövüş sanatları filmleri!

İyi seyirler…

1. Gölge Savaşçı

Orijinal İsmi: Ying

Süre: 116dk
Tür: Aksiyon , Dram
Yönetmen: Yimou Zhang
Senarist: Yimou Zhang
Yapımı: 2018 - Çin

Film iki hanedanın içerisinde bulunduğu iktidar savaşına odaklanıyor. Genç ve tehlikeli bir kral, Pei hanedanlığını yönetmektedir ve bu hanedanlıkta Komutan Yu tehdit altındadır. Ancak Komutan Yu, daha önceden, yaşayacaklarını öngörüp kendisine benzeyen bir gölge savaşçı yetiştirmiştir. Yetiştiği gölgesiyle düşmanlarını kandırdığı gibi, kendi kralını dahi kandırabilir. Düşmanları devirmek içib kral ve Komutan Yu bir saldırı planlamıştır ancak gölgenin de başka bir planı vardır!

2. Kahraman

Orijinal İsmi: Ying xiong

Süre: 99dk
Tür: Aksiyon , Dram , Macera , Tarih
Yönetmen: Yimou Zhang
Senarist: Yimou Zhang , Feng Li , Bin Wang
Yapımı: 2002 - Avustralya , Çin , Hong Kong

Çin'in Savaşan Krallıklar döneminde ülke 7 krallığa bölünmüştür: Qin, Zhao, Han, Wei, Yan, Chu ve Qi. Qin Kralı, Çin'in tamamını ele geçirmeye ve ilk imparator olmaya kararlıydı. Uzun süredir diğer altı krallığın suikastlerine hedef olmuştu. Tüm katil adayları arasında hiçbiri üç efsanevi suikastçi Kırık Kılıç, Uçan Kar ve Gökyüzü kadar korku salmamıştı. Bu üç suikastçiyi yakalayacak kişiye Qin Kralı büyük bir güç, altın dağları ve kralın kendisiyle arkadaşlık vaadediyordu. Ve birgün bu üç suikastçiyi öldürdüğünü iddia eden isimsiz bir savaşçı kralı ziyarete gelir.

3. Kızıl Uçurum

Orijinal İsmi: Chi bi

Süre: 145dk
Tür: Aksiyon , Dram , Macera , Savaş , Tarih
Yönetmen: John Woo
Senarist: John Woo , Khan Chan
Yapımı: 2008 - ABD , Çin , Güney Kore , Hong Kong , Japonya , Tayvan

Red Cliff, eski Çin'deki Üç Krallık dönemindeki Kızıl Uçurum Savaşı'na dayanan epik bir tarihi dramdır. Askeri stratejist Zhuge Liang (Takeshi Kaneshiro) ve savaşlordu Zhou Yu, acımasız Cao Cao'nun saldırgan güçlerine karşı krallıklarını savunmak için isteksiz bir ittifak kurarlar. Ancak, bileşik güçleri bile Cao Cao'nun muazzam ordusuna karşı dayanmaya yetmeyebilir.

4. A Chinese Ghost Story

Orijinal İsmi: Sien nui yau wan

Süre: 98dk
Tür: Aksiyon , Fantastik
Yönetmen: Siu-tung Ching
Yapımı: 1987 - Hong Kong

Utangaç vergi memuru, terk edilmiş bir ormandaki tapınağa sığınır. Orada, güzel kadın hayalet Siu-Shihn onu baştan çıkarmaya çalışır. Hayalete direndiğinde hayalet ona aşık olur. Maalesef, kızının hırsızların elinde ölmesinden beri Siu-Sihn'in ruhu, kindar ve 'Dam' olarak bilinen ve kızı, Kara Dağ'ın şeytani Lordu ile evlenmeye zorlayan erkek kılığında bir ağaç şeytanın içine hapsolur. Ling, şeytanlarla savaşmak için Tao ist kılıç ustası Master Yin ile güçlerini birleştirir. Yin, Ölüler diyarına giden geçici bir kapı açar. Ling, Ölüler diyarında, Siu-Shin'i evlilikten kurtarmak ve ruhunu özgürleştirmek için çaba harcar. Sonunda, başka bir bedende dirilmesi olasılığını düşünerek, kızın küllerini tekrar gömer.

5. A Touch Of Zen

Orijinal İsmi: Xiá nǚ

Süre: 180dk
Yönetmen: King Hu
Senarist: King Hu , Songling Pu
Yapımı: 1971 - Hong Kong , Tayvan

Bir sanatçı, Ku, annesiyle terkedilmiş bir kalenin yakınında yaşıyor, perili olduğu söyleniyor. Bir gece garip sesleri araştırırken, orada yaşayan güzel Yang'la tanışır. Ailesini öldüren bir İmparatorluk soylularının ajanları tarafından takip ediliyor. Ku kendini hayatta kalmak için mücadelesinde yakalanmış bulur ve pek çok şiddetli savaş, her şey çözülmeden önce gerçekleşir. Lirik bir his ile aksiyon macera, bu güçlü bir manevi unsuru olan bir kung fu filmi.

6. Iron Monkey

Orijinal İsmi: Siu Nin Wong Fei Hung Ji: Tit Ma Lau

Süre: 90dk
Tür: Aksiyon , Dram , Suç
Yönetmen: Woo-ping Yuen
Yapımı: 1993 - Hong Kong

“Demir Maymun” zenginden çalıp fakire yardım eder. Bir gün Demir Maymun, eyalet valisinden çalar ve vali onun hakkında tutuklama emri çıkarır. Wong’u tutuklayan askerler bir yanlışlık yaptıklarının farkında değildir. Vali Wong’un Demir Maymun olmadığını anlar ve Wong’un oğlunu rehin olarak alır. Wong’u Demir Maymun’u bulması için zorlar.

7. Kaplan ve Ejderha

Orijinal İsmi: Wo Hu Cang Long

Süre: 120dk
Tür: Aksiyon , Dram , Macera , Romantik
Yönetmen: Ang Lee
Yapımı: 2000 - ABD , Çin , Hong Kong , Tayvan

Kaderlerine karşı mücadele veren iki kadının iç içe geçmiş yaşamları yoluyla aktarılan zamanın sisleri arasından çıkagelen cesaret, aldatma ve kader üzerine epik bir hikaye.

8. Zan xian sheng yu zhao qian hua

Orijinal İsmi: Warriors Two

Süre: 95dk
Tür: Aksiyon , Dram , Komedi
Yönetmen: Sammo Hung
Senarist: Sammo Hung , On Szeto
Yapımı: 1978 - Hong Kong

Warriors Two efsanevi Wing Chun ustası Leung Jan'dan esinlenmiştir, 19. yüzyılda yaşamış gerçek bir figürdür. Yozlaşmış bir işadamı ve adamları bir kasabayı ele geçirmek için komplo kurduğunda, dövüş sanatçısı Wah ve müttefikleri onları durdurmaya çalışır, bu da unutulmaz dövüşlerin yaşandığı bir dizi olaya yol açar.

9. Parlayan Hançerler

Orijinal İsmi: Shi mian mai fu

Süre: 119dk
Tür: Aksiyon , Dram , Macera
Yönetmen: Yimou Zhang , Tony ChIng Su
Yapımı: 2004 - ABD , Çin , Hong Kong

859 yılında, Çin tarihinin en ihtişamlı imparatorluğu olan Tang hanedanlığının düşüş günleri konu alıyor.

10. Korkusuz

Orijinal İsmi: Fearless

Süre: 103dk
Tür: Aksiyon , Dram
Yönetmen: Ronny Yu
Senarist: Chris Chow , Chi-long To
Yapımı: 2006 - ABD , Çin , Hong Kong

Korkusuz, efsanevi dövüş sanatı ustası Huo Yuanja'nın gerçek hayatından esinlenerek yapılmıştır. Büyük bir dövüş ustası olduğu halde herkesin önünde yenilen babasından utanan Huo, kendisini yetiştirmeye ve çok iyi bir dövüştü olmaya karar verir. Bu büyük yeteneği yüzünden, çok sevdiği ailesi intikam amaçlı bir saldırı sonucu öldürülünce, Huo kenti terkeder. Tüm umudunu kaybettiği anda karşısına çıkan büyükanne Sun ve kör torunu onu hayata tekrar bağlarlar.